Lukijoilta: Teille, jotka vastustatte eläinsuojelua

On surullista luettavaa Pohjalaisen Tekstaten-palstalla, kuinka riemuissaan jotkut ihmiset ovat siitä, että Vaasan Kissatalo ei saanut kaupungilta vuotuista yhdistyksille myönnettävää avustusta. Rahaa anottiin toimintamenoihin 1 500 euroa. Teknisen toimen johtaja Markku Järvelä ehdotti, että säästösyistä sitä ei Kissatalolle myönnettäisi.

Läpi meni, ei saatu. Avustuksen sai moni muu yhdistys. Kissatalo ei.

Emme me miltään muulta yhdistykseltä sitä pois halunneet, halusimme vain meille tukea muiden joukossa. Summahan on mitätön. Sillä käy muutama virkamies syömässä kerran lounaan, kaupungin piikkiin.

Me olisimme sillä summalla hoitaneet kuntoon monta hylättyä kissaa.

Jos te kirjoittaneet ette eläimistä piittaa ja löytöeläinten kohtalo on teille samantekevää, ei voi kuin surra ja ihmetellä teidän välinpitämättömyyttänne ja ajattelutapaanne.

Ne vähä-osaiset löytöeläimet unohdetaan ja siirretään syrjään, lakaistaan maton alle. Kuinka yhteiskunta kohtelee heikoimpia, heijastaa teidän ajattelutapaanne.

Teistä jokainen saa vapaasti keräillä postimerkkejä, soittaa huilua, tai vaikka purjehtia, aivan sama. Emme me siitä välitä. Emmekä me siihen puutu. Sehän on teidän valintanne.

Me taas Kissatalolla rakastamme kissoja, uhraamme niille elämämme, aikamme ja usein myös rahamme.

Kirsti Koivula

eläinaktivisti

Vaasan Kissatalon puheenjohtaja

Kommentoi