Lukijoilta: Tämän päivän natsit jylläävät

Natsismi valtaa jatkuvasti enemmän ja enemmän alaa yhteiskunnassa. Natsismi pukeutuu ylisuvaitsevuuden kaapuun ja se rakastaa syleillen kaikkea muta, paitsi eri mieltä olemista. Sitähän ei kunnon natsi voi sietää.

Kun ulkoministeri Soini – vakaumuksellisena katolisena – rohkeni olla samaa mieltä Argentiinan tasavallan parlamentin ylähuoneen eli senaatin kanssa, natsimme vaativat heti suureen ääneen hänen eroaan. Natsien mukaan Soini on poikennut Suomen viralliselta ulkopolitiikan linjalta. Itse en ole tähän asti ymmärtänyt, että ulkopoliittinen linjamme tarkoittaisi toisen demokraattisen valtion lainsäädännön kanssa eri mieltä olemista, mutta minähän olenkin vain kokkariporvari, jota ei natsiksi kelpuuteta.

Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatka erehtyi julkisuudessa lausumaan mielipiteenään, että kaiken hyväksyvä suvaitsevaisuus voi johtaa siihen, että pedofiliakin hyväksytään. Ja siitähän vasta meteli nousi, kun kaikki Jyväskylän pikkunatsit Touko Aallon johdolla ryhtyivät huutamaan Puolimatkalle rangaistusta ja vaatimaan hänen erottamistaan. Hänen rikoksensa oli se, että hän julkeni lausua julki mielipiteen, joka ei ollut vallitsevan natsi-ideologian mukainen.

Erityisen raskaaksi Puolimatkan synti tuli siitä, että hän teki sen yliopiston professorina. Nykynatsismin mukaanhan yliopisto ei missään nimessä saa olla vapaa tieteenharjoittamisen foorumi, jossa voitaisiin vapaasti keskustella ja jopa olla montaa mieltä.

Kun eräs, sinänsä mitätön natsifeministi – jonka nimen olen jo unohtanut – katsoi asiakseen terrorisoida lentoliikennettä, niin vihreiden päänatsi kiiruhti heti ymmärtämään ja puolustamaan tekoa, koska kyseessä oli kuulemma ”ihmisoikeusloukkaus”. Lentokoneen matkustajilla ei natseille ole mitään oikeuksia.

Tyhmänä en oikein ymmärrä sitä, että natsimme vaahtoavat vain länsimaisten demokratioiden ihmisoikeuksista. Vai onko joku joskus kuullut Aallon lausuvan syvällisiä viisauksiaan vaikkapa nyt Venäjän homolainsäädännöstä.

Surkeinta on, että Suomen sananvapaus on pian vain vapautta olla samaa mieltä natsien kanssa. Eri mieltä oleminenkin on synti. Valitettavasti ainakin osa mediaa laukkaa kieli vyön alla natsien ulvonnan perässä.

Mahtaa Voltaire, joka 1700-luvulla oli sananvapauden idean isä, nyt pyöriä roottorin lailla haudassaan meidän natsejamme seuratessaan.

Matti Jaakkola

varatuomari

Mustasaari

Kommentoi