Lukijoilta: Taksi tuo ja taksi vie

Suomen uutta ilmastohallitusta enteillyt eduskummallinen joukkio ei pistänyt ”jalalla koreasti”, vaan kunnostautui ensi töikseen ajattamalla itseään taksilla töihin. Lyhimmän matkan kerrotaan olleen 200 metriä!

Tämä on sinänsä ilmastonsuojelullisesti perusteltua, koska taksilla ajaminen muutaman sadan metrin matkan, säästää ilmastoa, verrattomasti enemmän kuin esimerkiksi helikopterikyydityksen järjestämisen vaihtoehto.

Tuon parin sadan metrin matkalla voi jo sitä paitsi alkaa päivän töiden suunnittelun. Voi esimerkiksi katsoa kännykästään mitä kello on. Esittää virkayskähdyksen, jonka taksikuski tarvittaessa voi todistaa tapahtuneen.

Laskea mielessään montako päivää on, kahden kuukauden pituisen kesäloman alkamiseen. Voi myös luntata lunttilapulleen kirjoittamansa avainsanat: ”Ilmasto, populisti, sukupuolineutraali avoliitto” – apua! Siitä puuttuu i – kirjain! Edustajan verenpaine nousee, hänen kauhullaan ajatelleensa tulevassa ja televisioidussa lähetyksessä ja käyttämässään puheenvuorossa puhuvansa avoliitosta!

Mikäli työmatkan pituus on jo 500 metriä, taksissa saattaa myös ehtiä aloittamaan mentaalisen valmistautumisen, noin seitsemän viikon pituiselta joululomalta paluuseen.

Niin ja Viking-lotto pitää uusia tänään – eilen keksin jo kaksi numeroa. Nyt tämän päivän aikana pitää päättää otanko sen taas kestona.

Huh huh, kyllä taas riittää hommia tällekin päivälle!

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi