Lukijoilta: Suomen konkurssi

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, kun voi havaintoja tehden todeta, että meillä on vääjäämättä edessä Suomen valtion konkurssi.

On neljä asiaa, jotka johtavat tähän huonoon kehitykseen.

1. Pakolaiset, joihin satsataan noin 3 miljardia euroa vuodessa. Moniko heistä työllistyy ja moniko saadaan sopeutettua yhteiskuntaan. On myös niitä, joita seurataan ja joihin yhteisiä veroeuroja haaskataan. Media kirjoittaa, että me täällä Suomessa hoidamme kyllä. Onko kaikilta kysytty, että näin voidaan tehdä. Ei ainakaan minulta. Kuinka voi olla, että jotkut voivat päättää kaikkien puolesta. Missä foorumissa on annettu valtuudet?

2. Vanheneva ikäluokka. Tuntuu tosi pahalta, kun kaikki toosat ja siellä haastateltavat ns. viisaat toitottavat asiaa, että kun meillä on nämä ikääntyneet ja vanheneva väestö, eläkeläiset. Eikö heille koskaan tule mieleen, että ne ikäluokat ovat rakentaneet tämän hyvinvointiyhteiskunnan. Tapelleet ylivoimaista vihollista vastaan. Raivanneet pientilat. Maksaneet sotakorvaukset jne.

3. Ilmastointoilu. Jos Suomen päästöt ovat promillen luokkaa, niin miten tuo kauhea into, täällä Pohjolassa, voi pelastaa koko maapallomme. Jos ja kun tuolla asialla tehdään businestä, niin määrätkää noille kaikille vouhottajille ylimääräinen vero. Katsotaan sitten, kuka mitäkin asiaa haluavat kannattaa. Kohdistetaan kustannuksen heille, jotka näitä asioita haluavat. Miksi rangaista heitä, joilla ei ole varallisuutta? Onhan meillä esimerkiksi kirkollisvero, helppo lisätä vain rasteja veronkantoon. Pätee jokaiseen mainitsemaani kohtaan.

4. Kehitysapu. Jos halutaan kehittää jotakin, niin kehitetään apuna niitä maita, joissa nälkää näkevät asuu. Ei niin, että syötetään ja juotetaan. Vaan niin, että he rakentavat oman toimeen tulonsa. Lopetetaan tuo julmettu aseistus. Sotikoot nuijilla, jos tarpeen. Niinhän täälläkin on joskus tehty. Ei tarvitse olla Linkola, kun tuonkin asian ymmärtää.

Päättäjät, pidättekö kansaa ja tavallisia tallaajia aivan tyhminä, vai nautitteko tuosta kaikesta vouhotuksesta mitä kansalle syötätte?

Vähän vielä kuntaliitosflopista. Turha haikailla laajan päivystyksen sairaalasta.

Pauli Korhonen

Vaasa

Kommentoi