Lukijoilta: Sudet ja muut pedot pois suomesta

Sudet lähestyvät rauhallisia kyliämme ja kaupunkejamme metsistä. Ne ovat kuolemanvaarallinen uhka lastemme hengelle ja terveydelle.

Jotkut sanovat, että susi kuuluu Suomen metsiin. Siellä ne kuitenkin ovat vaarana metsiin leviävälle asutukselle.

Vallatkaamme kaikki metsät ja erämaat. Missä susia vain liikkuu, otetaan heti henki pois. Muutamia voidaan viedä Korkeasaareen, jonne pitää myös perustaa suden julmuudesta kertova museo.

Susi ei kuitenkaan ole pahin suomalaista elämänmuotoa uhkaava peto. Se toinen ja vaarallisempi on isompi kuin susi ja sekin on harmaa kuin susi. Se voi painaa jopa 90 kiloa ja se on säälimätön peto.

Susi voi nälkäänsä syödä muutakin kuin lihaa, mutta tälle toiselle kelpaavat vain sitä itseään paljon pienemmät ja täysin puolustuskyvyttömät eläinparat.

Lisäksi tämä toinen hirmu aiheuttaa satakertaisesti sutta enemmän taloudellisia vahinkoja rauhallisille suomalaisille elinkeinonharjoittajille – onpa moni joutunut tämän häijyläisen vuoksi vaihtamaan esi-isiensä ammatin ja elinkeinon toiseen.

Tämä toinen paholainen on tietysti hylje ja erityisesti saimaannorppa. Hylje syö vain kaloja ja rikkoo kalastajien pyydykset.

Oikeusvaltiossa on oltava sama laki kaikille. Susia ja hylkeitä on kohdeltava samalla tavalla – nirri pois kummaltakin ja pois meitä häiritsemästä!

Matti Jaakkola

Mustasaari

Kommentoi