Lukijoilta: Sateenkaaren päästä ei löydy aarretta

Pohjalainen on näyttävästi propagoinut Pride-juhlia ihan pääkirjoitusta myöten, lisäksi useissa kolumneissa.

Päätoimittaja kirjoitti (15.6.), että ihmiset ovat ihmisiä sukupuolisesta suuntatutumisesta huolimatta. Tämä on ihan raamatullinen näkökulma. Jokainen ihminen Jumalan luomana on arvokas.

Raamattu myös kertoo, että meissä ihmisissä on ominaisuus nimeltä synti, joka ilmenee pahoina tekoina, sanoina, ajatuksina ja asenteina. Ja jumala vihaa syntiä, kuten me ihmisetkin vihaamme ainakin toisten tekemiä syntejä meitä kohtaan.

Paavali kirjoittaa 1. korinttolaiskirjeessä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa. Hän mainitsee sellaisina mm. huorintekijät, avionrikkojat, homoseksuaalisuutta harjoittavat, varkaat, juomarit ja ahneet.

Meillä kaikilla on synnillisiä taipumuksia, jotka johdattavat meidät vääriin tekoihin. Siksi me tarvitsemme sen anteeksiantamuksen, jonka Jeesus ansaitsi ristinkuolemassaan kärsimällä kaikkien ihmisen syntien rangaistuksen. Jokaiselle katuvalla annetaan synnit anteeksi.

Paavali kirjoittaa, että tuollaisia jotkut teistä olivat aikaisemmin. Kun ihminen turvautuu uskossa Jeesuksee,n hän on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalalle kelpaava .Ihminen ei edes ymmärrä kuinka syntinen hän on sisintään myöten, mutta armo riittää. Lankeemuksia tapahtuu, mutta armo riittää katuvalle. Mutta jos hän haluaa jatkaa siinä synnissä, niin on vaara, että ihminen voi menettää uskonsa ja pelastuksensa.

Siksi on niin vaarallista. kun arkkipiispa ja luterilainen kirkkomme on alkanut Setan asiamieheksi. Raamatun kannalta olisi sama asia, että varkaat järjestäisivät oman Pride-kulkueensa. Olisiko päätoimittaja yhtä suvaitsevainen tuon tapahtuman suhteen?

Ymmärrän, että ihminen, joka ei halua uskoa Raamattuun voi suosia mitä tahansa, mutta kun kansankirkkomme on mennyt tällaiseen, jonka sääntöjen mukaan Raamattu on uskon ja elämän ylin ohje, niin ollaan vaarallisella tiellä. Jeesus sanoi: ”Joka viettelee yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin kaulaan ja upotettaisiin mereen.”

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi