Lukijoilta: Raiskaukset lisääntyneet räjähdysmäisesti Vaasan vaalipiirin alueella

Pohjanmaan poliisilaitoksen, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat, raportit raiskaustapausten räjähdysmäisestä kasvusta kertovat karua kieltä siitä, että tämä raukkamainen väkivallan muoto ei ole vain hetkittäinen nippu Oulun tai Helsingin alueita koskevia yksittäisiä tapauksia.

Raiskausrikosten kasvu koskee koko maata.

Jotain faktaa Pohjanmaan poliisilaitoksen alueelta: raiskaustapaukset ovat tuplaantuneet vuoden 2017 (50 tapausta) luvuista yli sataan (2018 lukemat). Ja lisää faktaa: raiskausrikoksista epäillyistä 37 prosenttia on maahanmuuttajataustaisten tekemiä. Lisäksi tapauksista 17 prosenttia on sellaisia, joissa raiskauksen tehneen henkilöllisyyttä ei tiedetä. Raiskausrikoksissa ulkomaalaisten osuus on väkilukuun nähden yli kymmenkertainen!

Niinpä. Nämä ovat siis vain poliisin tietoon tulleita tapauksia, joiden joukossa Pohjanmaallakin on useita lapsiin kohdistuneita törkeitä seksuaalirikoksia.

Yksikin tällainen tapaus on liikaa, eikä niitä saa viranomaisten taholta peitellä eikä media vaieta. Myös tietyille vaasalaisille valtuutetuille voisi aiheellisesti heittää kysymyksen, kumpi on enemmän syyllinen, jos kettu tekee tuhojaan kanatarhassa, se kettuko, vaiko se, joka on päästänyt ketun tuohon kanatarhaan.

Suunnan on muututtava. Jokaisen meistä tulisi ymmärtää, että tämä kaikki on seurausta huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Näin vaalien alla lähes kaikki puolueet ovat yllättäen perussuomalaisten linjoilla siinä, että jotakin tulisi tehdä.

Vaalien jälkeen saamme taas huomata, että puheet olivatkin taas vain niitä katteettomia vaalilupauksia.

Perussuomalaiset ovat jatkuvasti esittäneet kovempia keinoja raiskausrikosten ehkäisyyn. Muut puolueet eivät ole innostuneet esimerkiksi perussuomalaisten vaatimuksista kielteisen turvapaikan saaneiden ja laittomasti maassa olevien säilöönotosta. Säilöönotto esimerkiksi uskoakseni vain kiihdyttäisi vapaaehtoista paluuta kotimaahan ja jo se toisi turvallisuutta.

Perussuomalaisilla on paljon hyviä ehdotuksia, joilla turvapaikkapolitiikkaa kiristettäisiin. Koska raiskausaalto on suoraa vaikutusta huonosta turvapaikkapolitiikasta, niin nämä toimenpiteet vaikuttaisivat suoraan tyttöjen ja naisten turvallisuuteen.

Yksi keino on kiristää kansalaisuuden saannin ehtoja, oleskelulupien pituuden lyhentämistä ja kokonaan peruuttamista tilanteen vaatiessa sekä pikapalautuksia maahanmuuttajien kotimaahan.

Tärkein asia on kuitenkin raiskausrikoksista tuomittavien tuomioiden tuntuva korottaminen.

Hallitus on täysin kädetön.

Moni suomalainen on suorastaan raivona Sipilän ja Orpon hallituksen välinpitämättömyydelle näinkin vakavien asioiden edessä. Esimerkiksi sisäministeri Mykkänen (kok.) ei tahdo tai halua ymmärtää näitä todellisia ongelmia ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten taustalla. Suomeen tulevista monet ovat täysin kotoutumishaluttomia, eikä heillä ole aikomustakaan toimia yhteiskunnassamme sääntöjen mukaan.

Kokoomuslaisen sisäministerin olisi korkea aika tajuta ongelman vakavuus. Jopa keskusrikospoliisi on todennut lasten systemaattisen hyväksikäytön ja raiskausten olevan ilmiö, josta on nyt paljastunut ainoastaan jäävuoren huippu. Ja tämä pätee myös Pohjanmaan poliisilaitoksen alueeseen.

Risto Helin

Vaasan Perussuomalaiset

Kommentoi