Lukijoilta: Raamattu ja historia

Raamattu määrittelee oikean uskonnon. Ainut kirja, jolla on vahva historiallinen todistusaineisto muutaman tuhannen vuoden ajalta. Raamatussa on kerrottu etukäteen valtakuntien nousut ja tuhot. Profeetta Daniel, joka eli Babylonian vallan aikaan, kertoi valtakuntien järjestyksestä Babyloniasta Rooman hajaantumiseen asti: Babylon, kaksoisvalta Meedopersia, Kreikka, joka jakaantui neljään osaan, Rooma, joka jakaantui kymmeneen osaan, joista sitten muodostuivat Euroopan maat.

Vielä ennustus Paavin vallasta, jonka valta oli ennustettu 1260 vuodeksi. Todellinen valta oli 538–1798. Tuon ajan mentyä Paavi sai kuolinhaavan. Ranskan vallankaappauksen aikana kenraali Berthier valloitti Rooman ja vangitsi Paavi Pius VI:n.

Vanhasta testamentista löytyy parisataa profetiaa Jeesuksen syntymästä, toiminnasta ja kuolemasta. Uusi testamentti kertoo näin tapahtuneen. Raamatun luomiskertomuskin on sata kertaa helpompi todistaa oikeaksi kuin kehitysoppi.

Tässä vain muutama esimerkki pintapuolisesti. Mutta eiväthän nykyajan koululaiset voi tietää näistä, kun kouluissamme ei enää saa tuoda mitään Raamattuun viittaavaa esille. Vapaa-ajattelijatkin tekevät kaikkensa estääkseen kristillisyyden julistamisen ja leviämisen.

Aarre Kotamäki

Vaasa

Kommentoi