Lukijoilta: Omaishoitaja

Kuinka moni tietää, mitä omaishoitaja tekee vuorokaudessa? Ei ainakaan saa ajatella itseään. Tulee ihania kysymyksiä, kun katsot pihalle. Mitä katsot? Mitä teet? Minne menet? Sanon, että menen vessaan. Ei mene minuuttiakaan kun toinen huutaa: Missä olet? Tämä kaikki tekee omaishoitajan työn raskaaksi, plus kaikki rutiinit, kuten ota lääkkeet, syö, ajetaan parta jne.

Kamala sanoa, mutta haamu kulkee perässä. 57 vuoden avioliitto kariutuu, kun joutuu tähän tilanteeseen, on vain jaksettava. Pahinta on, kun siihen liittyy ilkeys. Omaishoitajan pitää punnita sanansa joka tilanteessa. Ihmeellisiä pelkotiloja tulee myös kuten pimeä, äänet ja nukkumaan meno. Ystävät kaikkoavat, mikä on ikävä asia, pienikin käynti tekisi hyvää. Onneksi ovat lapset perheineen.

Tästä kaikesta saa palkkioksi 310 euroa kuukaudessa, siitä on verottaja ottanut omansa. Mitähän maksaisi laitoshoito? Ei taitaisi 310 euroa riittää? Onhan omaishoitajille tarjolla vapaapäiviä, se ei vaan kaikille käy. Ei voi mielestäni ketään viedä väkisin muualle hoitoon, se turva on kuitenkin omaisten luona. Tämä on varmaan monelle omaishoitajalle tuttua.

Koetetaan kestää

Vaasa

Kommentoi