Lukijoilta: Nato-kannat esiin

Äänestäjien kulutussuojan varmistamiseksi jokaisen eduskuntaan pyrkivän puolueen pitäisi ilmaista kantansa Suomen Nato-jäsenyydestä. Selkeä kyllä tai ei ja mielellään vielä ennen vaaleja. Puolueissahan on tässä asiassa kahden kerroksen väkeä mutta siitä huolimatta täytyy löytyä selvä vastaus. Sen verran on selkärankaa oltava.

Kokoomus on rehellisesti ilmoittanut tavoitteekseen Suomen Nato-jäsenyyden, vieläpä lähivuosina. Kokoomusta äänestävät istuvat siis varsin tukevasti Natoon vievässä reessä, vaikka eivät sitä välttämättä huomioi äänestäessään.

Myös RKP tunnetaan varsin sotaisana puolueena. Selvästi ei Natolle sanovat vasemmistoliitto ja Paavo Väyrysen seitsemän tähden liike. Selkeiden kantojen väliin sitten mahtuukin monenlaista kiertäjää ja kaartajaa. Päätä pidetään pensaassa ja ajellaan ihan komeasti kaksilla rattailla, kun pitäisi ääniä saada joka suunnalta.

Keskustelu Natosta ei juuri nyt ole ajankohtaista tai puolueella ei tällä hetkellä selvää kantaa, fraasit eivät paljon äänestäjää lämmitä.

Tokihan ehdokkaat voivat kantansa asiaan ilmaista, jos puoluejohto pitää päätä pensaassa. Hauskalla en osaa sanoa tai en ole vielä kantaani muodostanut vastauksella ei tässä tietokilpailussa saa pisteitä. Se on selkeä kyllä tai ei.

Ari Saukko

Tervola

Kommentoi