Lukijoilta: Naamastaennustaja vailla pidäkkeitä

Lähitulevaisuudessa naamasta näkee kaikenlaista.

Työnantajan naamasta näkee, kun hänellä on huono päivä. Silloin oma naama kannattaa pitää melkoisen soukalla. Siitä näkee myös, kun on tullut hienovaraisesti vihjaistua, että hei, ne turvakengät olisivat meidän työsuojelun kannalta ihan jees.

Naamasta voi myös nähdä, kun lapset on ollut liian usein sairaana, on tullut liityttyä ammattiliittoon, uskaltanut tulla ulos kaapista tai vaatinut ylitöistä maksettavan lakisääteisiä korvauksia.

Omasta naamasta taas näkee, kun lakkaa saamasta, nimittäin palkkaa edellä mainituista syistä. Epäilen, että naamasta näkee myös, kun kolmen kuukauden karenssi pätkähtää päälle, lainoja ei saa maksettua ja syödäkin pitäisi.

Ja tämä kaikki ihan vaan siksi, että työntekijän irtisanominen täysin mielivaltaisista syistä tulee olemaan mahdollista alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Näin tulee olemaan, mikäli oikeistohallituksen lakiesitys menee eduskunnassa läpi. Onneksi toisenlainenkin tulevaisuuden työelämä on mahdollinen ja siihen me voimme joukolla vaikuttaa.

Sini Karjalainen (sd.)

Mustasaari

Kommentoi