Lukijoilta: MM-kisoilla politikointia

Ylessä käsiteltiin päättyneitä mm. kisoja A-studiossa. Paikalla oli mm.Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani. Hän ei ollut kisapaikalla ollenkaan. Eikä siellä kovin häävi olisi ollut ollakaan Suomen kisamenestyksen huomioiden.

Mutta johtaja keskittyikin isäntämaan politiikan haukkumiseen kuten Ylessä muutenkin. Kisojen puitteethan olivat mahdollisimman loistavat. Ilmastoitu stadion. Valaistus oli erityisen hieno. Kaikki toimi loistavasti. Tulostaso oli erityisen hyvä.

Suomalaiset urheilijat eivät vain pärjänneet tuolla tasolla ollenkaan. Maakuntasarjaa kun kisoissa ei ole. Mutta urheilujohtajaa se ei tuntunut huolettavan.

Tärkeämpää tuntui olevan politiikka. Ei suomalaisia urheilijoita auta yhtään se, että johtajat pelaavat urheilun suojissa politiikkaa.

Eikö urheilu ja politiikka pitäisi erottaa. Jos noissa loistavissa olosuhteissa tehdään maailmanennätys, se kirjataan ja hyväksytään.

Tulosten perusteella urheiluliiton puheenjohtaja olisi voinut ilmoittaa eroavansa. Se olisi tilanteen huomioiden ollut miehinen teko.

Politikoinnin sijasta.

Matti Nikkilä

Liminka

Kommentoi