Lukijoilta: Missä vaiheessa tämä maailma näin otti ja vinksahti?

Elämme omituisten ääri-ilmiöiden aikaa. Nyt en puhu iltapäivälehdistön lanseeraamista sääilmiöistä kuten viime kesän käristyskupolista. Ääri-ilmiöitä kun riittää ällisteltäväksi muuallakin kuin sääkartalla.

Yhtäällä maailman mahtivallan presidentti saa twitteröidä miljoonille seuraajilleen täysin vailla minkäänlaisia sivistysyhteiskunnan etikettisääntöjä, toisaalla samaan aikaan taas koko biologisen historiamme pelisääntöjä pidetään asiaankuulumattomina ja epäsoveliaina.

Missä vaiheessa maailma vinksahti sellaiseksi, että tytöt eivät ole tyttöjä eivätkä pojat poikia?

Marraskuun alussa Saksan korkein oikeusistuin, perustuslakituomioistuin, antoi määräyksen, jonka mukaan maahan on laadittava laki kolmannesta sukupuolesta, joka voitaisiin todeta jo lapsen syntymässä. Niinpä virallisissa dokumenteissa on oltava mahdollisuus valita sukupuoleksi miehen ja naisen ohella esimerkiksi muu .

YK:n tilastojen mukaan ihmisistä arviolta 0,05 - 1,7 prosenttia on intersukupuolisia.

Minun kukkahattuni alla oleviin aivonystyröihini ei mahdu sellainen ajatus, etteivät kromosomimme määräisikään sukupuoltamme, ja että meidät pitäisi määrittää joksikin muuksi kuin biologisesti olemme. Jokainen saa kaikessa rauhassa olla olemassa juuri sellaisena, kuin on. Lakiko tässä nyt meidät tekee tasa-arvoisiksi toistemme kanssa?

Sen sijaan, että luomme mitä omituisimpia sääntöjä ja lakeja, eikö tärkeintä olisi nähdä jokainen yksilö arvokkaana juuri sellaisena yksilönä kuin hän on? Kukaan meistä tällä telluksella ei ole täsmälleen toisensa identtinen kopio, eivät edes identtiset kaksoset.

Tasa-arvo ei ole koskaan ymmärretty oikein, jos sillä tarkoitetaan tasapäistämistä. Ei se, että määritellään lapsi sukupuolineutraaliksi, tee maailmaa yhtään sen tasa-arvoisemmaksi elää. Hämmentävämmäksi määritelmä tekee maailmamme sen sijaan takuulla.

Tasa-arvoon kuuluu erilaisuuden hyväksyntä, ei lailla eikä säännöksillä, vaan sydämissämme.

Kommentoi