Lukijoilta: Millä oikeudella RKP?

Sanomalehti Pohjalainen uutisoi Mustasaaren kunnanvaltuuston viime kokouksesta muutama päivä sitten, ja 16.1. saimme lukea ikävästä tilanteesta lisää.

Mustasaaren RKP:n fanaatikot vastustavat kuntaliitosta keinoja kaihtamatta, ja luovat pelon ilmapiiriä kylissä ja lehtikirjoitteluillaan.

Nämä samat riidankylväjät istuvat myös lautakunnissa, joissa käsitellään suomenkielisten koulutus- ja sivistysasioita.

Kunnanjohtaja Rurik Ahlberg on yksi esimerkki siitä, kuinka asioiden annetaan vääristyä, ja kuinka oikeudenmukaisuutta voidaan noinkin korkealla taholla vääristellä. Suomenkielisten perustarpeet lakaistaan maton alle, ja tämä, jos mikä, osoittaa, missä rasistit piilevät.

Mustasaarelaisilla on nyt tilaisuus osoittaa kuntakyselyssä, ovatko he demokratian puolella, vai leimautuvatko he kielirasistien joukkoon. Kyse on kuitenkin Suomen kansalaisista, ja suomalaisten lasten tulevaisuudesta, äidinkieleen katsomatta.

Mustasaaren suomenkielinen vähemmistö, isät ja äidit etunenässä, saisivat nyt ryhdistäytyä. Olemme saaneet lukea, että muutama siellä on kuntaliitosta vastaan, eli todennäköisesti hyväksyy kuntapäättäjien nykyiset toimintamallit.

Soo, soo! Alennutte mielipiteillänne kielifanaatikkojen joukkoon, ja tämä ei edistä lähidemokratiaa millään lailla.

Toivottavasti lehden nyt uutisoimat vääryydet eivät vaikuta meidän vaasalaisten mielipiteisiin.

Meidän vankkaa tukea kuntaliitoksen puolesta tarvitaan, jotta saisimme pelastettua Mustasaaren suomenkieliset ahdingostaan.

Ossi Kukkonen

Vaasa

Kommentoi