Lukijoilta: Kokoomus hakoteillä

Antti Rinne tuli ratkaisuun, jossa kokoomus on ulkona hallitusneuvotteluista. Petteri Orpon luotsaama puolue on hävinnyt ensimmäisen, ja ehkä viimeisenkin erän.

Perusteluina Rinne mainitsi mm. sen, että Sipilän hallituksen aikana on ihminen unohdettu, ja keskitytty vallan muuhun.

Allekirjoitan tämän.

Orpo on ollut taustavoimiensa juoksupoikana koko puheenjohtajakautensa ajan, ja Kataisen aikainen liberalismi on saanut väistyä.

Olen kirjoittanut kokoomuksen eduskuntaryhmälle useita kertoja, ja varoittanut nykyisenlaisen politiikan seurauksista, mutta eihän kentän ääntä kuunnella.

Orpon itsepäisyys monessakin asiassa on ollut silmiinpistävää näpertelyä, joka on ehkä nostanut hänen ”egoaan”, mutta samalla saanut meidät porvarit ihmettelemään hänen ajatuksenjuoksuaan.

Todennäköisesti Orpon aika on nyt ohi, ja kokoomus palaa liberalistisemmalle linjalle, kuten silloin ennen.

Orpon seikkailu saisi olla opetuksena uusille, ja miksi ei vanhoillekin kansanedustajille. Vanhan ajan kapitalismi on kuollut ja kuopattu jo ajat sitten, ja ihmisläheinen, asioita kokonaisuutena ymmärtävä politiikka, on tullut tilalle.

Me porvarit, täällä kentällä, hyväksymme sen, että porvaripuoluekin voi muuttua, ja onkin muututtava.

Seuraavan puoluekokouksen on otettava kantaa puheenjohtajavaihtoon sekä uudistettava puolueohjelmaa siten, että siinä todella näkyy se, että olemme ihmisen asialla.

Ei puolueen kannatus automaattisesti nouse oppositiossa, se on muistettava, mutta SDP:n kaltaiseen ”rakkikoira-asemaan” emme sorru.

Ossi Kukkonen

porvari

Vaasa

Kommentoi