Lukijoilta: Kirkko – Quo vadis?

Juuri kun on saatu seurakuntavaalit päätökseen, nosti joukko kirkolliskokousedustajia pappien virkakysymyksen esille ongelmineen. Ja siitäkös se riemu ratkesi; on se vaan niin kauheaa kun kirkossa vielä elää vanhaa hapatusta. Ja riemua lisäsi sekin, kun itse tuomiorovasti Salomäki ja lääninrovasti Sariola ovat raapustaneet nimensä paperiin.

Kirkon ovea on taas raotettu ihan sepposen selälleen Lapuan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajan Jaana Holman toimesta ja toivotettu vanhoillisille reipasta matkaa pitämään omia messujaan. ”Kun ihmiset eivät voi hyväksyä kirkon päätöstä, heidän pitää tehdä omat johtopäätöksensä”, Holma toteaa. (Pohjalainen 1.12.) Sillä lailla!

Mutta, mutta. Miksi aina näytetään ovea niille, jotka ovat myös kastetut tähän kirkkoon, tulleet siinä uskoon, uskoneet ja luottaneet siihen Raamatun sanaan, mikä on vuosituhansia pitänyt kristikunnan elävänä, opastanut oikeaan elämään ja antanut heille iankaikkisen elämän toivon. Voisivatko nämä kirkon oven avaajat, jotka ovat työntämässä vanhoillisia ulos kirkosta, joskus avata ovea myös niille papeille, jotka eivät toisaalla noudata kirkon päätöstä, vaikkapa tasa-arvoisen avioliiton asiassa. Miksi nämä papit saavat surutta toimia vastoin kirkon päätöksiä? Jospa ovi avattaisiin heillekin!

Itse asiassa, olisiko juuri heidän syytä perustaa oma ”sateenkaarikirkkonsa” jossa saisivat elää ja toimia uskonnäkemyksensä mukaisesti. Eikö Herrammekin opastanut, ettei uutta viiniä pidä laskea vanhoihin leileihin. Nyt näyttää vahvasti siltä, kun tätä ”uutta viiniä” ollaan laskemassa vanhaan leiliin, niin se onkin repeämässä.

Jätetään perinteinen kirkko niille, jotka eivät siihen ole tuoneet uutta teologiaa eikä muita tämän ajan, ”uuden viinin” virtauksia. Ja niin olisi rauha kirkossa! Kiitokset Salomäelle ja Sariolalle jämäkästä, oikean paimenen toiminnasta.

Esko Piiroinen

Pastori

Alavus

Kommentoi