Lukijoilta: Kaikkea ei ymmärrä

On vähän vaikea ymmärtää tätä maahanmuuttologiikkaa. Otetaan se käänteisesti. Uudellamaalla tulee aseellisia levottomuuksia ja suomalaiset sieltä lähtevät turvapaikanhakijoiksi muun muuassa Afganistaniin, Lähi-Itään ja Afrikkaan. He eivät voi siirtyä rauhallisemmille alueille muualle Suomeen, sitä olisi täysin epäeettistä ja ihmisarvoa loukkaavaa vaatia. He eivät myöskään voi siirtyä etsimään turvaa lähimaista. Venäjä on liian korruptoitunut, Virossa on omituinen kieli ja Ruotsi on nyt muuten vaan niin ongelmainen. Poissuljettuja vaihtoehtoja.

Turvapaikanhakijoina ei suostuta palaamaan takaisin Suomeen. Perusteluna voi käyttää esimerkiksi, että Kehä kolmosen ulkopuolella on periferia, sinne ei vain kerta kaikkiaan voi ketään karkottaa. Siellä ei ole sukulaisia. Palvelut eivät pelaa niin kuin Uudellamaalla. Ei löydy töitä. Eihän sinne todistetusti voi virastojakaan siirtää. Landelle ei kyllä ketään lähetetä. Ja ihmisoikeusaktivistit taistelevat urheasti rinnalla.

Ja varjelkoon, jos tämä ei käy pakkomuuton kohteena oleville kansoille. Suomalaiset järjestävät mielenosoituksia, katoavat maan alle ja julistavat, että tämä on nyt heidän uusi kotimaansa, tätä maata he haluavat asuttaa ja rakentaa oman kulttuurinsa mukaisesti. Täältä ei lähdetä minnekään, koko suku tänne. Kieltä ei viitsi opetella, sitä ei suomalaisalueilla tarvita. Kohta kirkontornit huojuvat tuulessa.

Tämä on vain pintaraapaisu aiheeseen.

Turvapaikanhakijat ja oman käden oikeuden ottaneet siirtolaiset voivat miettiä tilannetta omaan maahansa, oman kansansa keskuuteen. Silloin voi paremmin ymmärtää, miltä monesta suomalaisesta tuntuu tällä hetkellä. Kaikki kritiikki maahanvyöryä kohtaan ei ole rasismia.

Leila Mieskonen

Vaasa

Kommentoi