Lukijoilta: Jaakkola, mikä on hyvää hoitoa?

Kaikkien vanhojen ihmisten ja heidän hoitajiensa puolesta paheksun varatuomari Matti Jaakkolan kylmää ja lapsellista mielipidettä 2.2., jossa hän purkaa kaiken antipatiansa vasemmistolaisuutta kohtaan vanhusten kustannuksella.

Mielipiteessä ei ollut realismin eikä järjen hiventä, vaikka juuri varatuomarin luulisi kunnioittavan suomalaisia sukupolvia, jotka puolustivat maata kommunismia ja sosialismia vastaan.

Jaakkola! Ei edes sosialismi pitänyt ihmisiä näin huonoissa oloissa, mitä esität; nälkäisenä, likaisena, hiljaiseksi piikitettynä, kuolleina. Ei pystynyt, koska kansa piti pitää elossa ja työkykyisenä!

Työkykyä ja voimia tarvitsevat myös hoitajat, jotka hekin ylläpitävät hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa elät. Heiltäkin haluat puristaa viimeiset mehut.

Etkö todella löydä mitään muuta hyvää hoitajien ja elämänsä lopulla inhimillistä apua kaipaavien ja tarvitsevien ihmisten tilanteesta, kuin taloudellisen voiton keräämisen maailman rikkaiden taskuun ja veroparatiisien pohjattomille tileille.

Varatuomarilla on yhtä vähän sivistystä ja häpyä kuin riistokapitalisteilla. Oikeat riistokapitalistit toimivat kaikessa hiljaisuudessa näkymättömissä kauniiden hymyjen ja sulosanojen takana. Kuvottavaa lukea tällaista sen epäinhimillisyyden keskellä, mitä hoitoskandaali paljastaa kapitalismin välinpitämättömyydestä ja sitä tukevan poliittisen eliitin toiminnasta.

Kohun alkaessa ministeri Saarikko esiintyi punaisena kakistellen. Viikon päästä 25 parannustoimenpiteen neuvotteluiden jälkeen taas hymy loisti poliittista voittoa toimitusjohtajien rinnalla. Mikä tärkeintä olikin!

Hallituksen muiden ministerien naurulla ei ollut rajaa, kun esiteltiin miljardien ratasuunnitelmia kymmenen vuoden tähtäimellä. Kaikkia asioita pitää tietenkin hoitaa, mutta vanhusten hoito ei ole viikossa ratkaistu. Tulkaa 25 kuukauden kuluttua kertomaan, voidaanko jo huokaista ja hymyillä.

Pohjalainen toimii hyvin julkaisemalla tällaisetkin purkaukset, jotka ilmentävät ihmismielen kykyä alhaisiin ajatuksiin kanssaihmisistä. Somekanavat ovat vapauttaneet lukkoja näiltä ajatuksilta, joita mielen piiloissa aina on esiintynyt. Tästä epäsosiaalisuuden roskalaatikosta Jaakkolakin ponnistaa.

Romaniasta ja muualtakin on nähty, miten voidaan kohdella kehitysvammaisia ja muita ”vähäarvoisia” häkeissä zombeiksi taantuneina. Siellä syynä oli itsevaltiaan kansalta varastamien rikkauksien haaliminen oman palatsin loistoksi. Näin voi käydä, kun vinoutunut mieli houkuttaa oman hyvän keräämiseen. Ja tätä joku ihailee!

Tuskin Jaakkolan kuvailema irvikuva on hänenkään mielestä hyvää hoitoa. Mutta mikä on?

Risto Holtti

Maalahti

Kommentoi