Lukijoilta: Ilmastopopulistit pylväissä

Greenpeacen ilmastopopulistit tempaisivat ja kahdeksan heistä kiipesi eduskummallisen talon pylväisiin. Tiedossa ei ole toteutuiko tasa-arvo tilanteessa sukupuolien välillä? Toisaalta nykyään on kuulemma sukupuolia jo tuhansia ja eihän silloin Arkadianmäen pylväät riittäisi alkuunkaan.

Katu-uskottavaa toimintaa siltä osin, että olivat menossa ylöspäin, kohti ilmastoa. Poliisit olivat tilanteessa voimattomia, koska näitä ilmastopopulisteja oli vaikeaa saada sieltä pylväistä alas.

Herää kysymys, olivatko noiden kahdeksan kiipijän intressit itsekkäät? Oliko tilanne Helsingissä jo niin vaarallinen, että merivesi oli nousussa ja nuo kahdeksan valittua kiipesivät henkensä kaupalla vettä pakoon? Telkkarin kuvien perusteella ei siltä vaikuttanut.

Greenpeacen tiedotteen mukaan mielenosoitukseen osallistui ihmisiä Greenpeacen lisäksi Luonto-liiton ilmastoryhmästä, Maan Ystävistä, Extinction Rebellionistista sekä Ilmastovanhempien aktivisteista. Lisäksi mukana oli Ilmastokirkko-esitystaideryhmä.

Viimeksi mainitusta joukkiosta juontuu pohtimaan, olivatko nuo ilmastouskovaiset esitystaide-ryhmäläiset noita pylväisiin kiivenneitä, vaikkakin Greenpeacen haalareissa?

Silloin tästä löytyy jo ihan hengellinen ulottuvuus Nooan päiviin, jolloin kerrotaan kahdeksan pelastuneen vedenpaisumuksesta.

Erään poliitikon taholta tuotiin huoli, että mitä, jos tilanteissa kiipeilijöiden repussa olisi jotain!

Niinpä niin!

Oliko repuissa liimattavia vaalimainoksia, Trumpin vastaisia iskulauseita vai mitä? Voisiko ylväät pylväät rasvata, vaikka valaanrasvalla ja saada vastaisuuden varalta estettyä vastaavan kaltaisia tempauksia?

Toisaalta tämähän saattoi olla ”edustuksellisen demokratian” edustajien yhteisesti suunnittelema näytelmä vaalikarjan herättelemiseksi kisakuntoon! Onhan vaalikarjan väliaikainen herättely ja arvostus vaalien johdosta parhaillaan huipentumassa?

Lisäksi tempauksella saataisiin kansan huomio käännetyksi hetkeksi pois täydellisestä sotekaa-oksesta?

Mikä ero on USA:n presidentinvaalit voittaneen Donald Trumpin toimintatapojen ja suomalais-ten poliitikkojen toimintatapojen välillä? Ero on siinä, että USA:ssa presidentti pyrkii täyttämään lupauksensa ja sehän nyt on aivan järkyttävää perinteisen politiikan herjaamista ja väärinkäyttöä. Suomen poliitikot puolestaan lupaavat ryhdikkäästi vaalikarjalle kaikkea kivaa, jota ei ole tarkoituskaan toteuttaa. Tämä on sitä oikeaa politiikkaa.

Yhden ainoan rehellisen vaalilupauksen muistan vuosien takaa. Sen esitti Jörn Donner, hän lupasi: ”Minä en lupaa mitään”.

Tuomo Kangas

Kaskinen

Kommentoi