Lukijoilta: Ilman fuusiota, pelkästään hävijöitä!

Nyt vasta olen ehtinyt lukea Vaasa– Mustasaari-fuusion yhdistymisopimustekstin läpi ja tietysti ison määrän tekstiä mielipidesivuilla. Suuri osa mielipidetekstien kirjoittajista toistaa samaa asiaa ja niin kuin joku kirjoitti, halutaan vain tuoda omat intressit esiin.

On varmaan olemassa eri mahdollisuuksia tulkita faktaa eri tavalla, riippuen siitä, kuka tekee analyysin.

Mikä on satavarmaa, on kuitenkin se, että se mitä Mustasaaren ja Vaasan valtuustot päättävät kokouksissaan 2.4., aiheuttaa pitkävaikutteisia seurauksia mainituissa kunnissa, Vaasan seudulla ja koko Pohjanmaan maakunnassa kymmeniä vuosia eteenpäin. Sen takia on erittäin tärkeä, että tehdään oikeita päätöksiä.

Kansanäänestys Mustasaaressa on neuvoa-antava ja sen takia vastuu valtuuston jäsenien niskoilla on painava.

Menemättä argumentteihin ja faktoihin (moni muu on sen tehnyt) minulla on selvä mielipide. Jollei fuusiota viedä läpi kunnan asukkaille lähetetyn sopimusehdotuksen mukaan, tulemme kaikki olemaan häviäjiä. Kukaan ei voita, vaan kaikki häviävät ja suurin häviäjä on Vaasan seutu, Mustasaari ja Vaasa mainitussa järjestyksessä.

Valitettavasti tulee häviäjäleima myös roiskumaan osittain naapurikunnille. On asetettu niin paljon arvovaltaa yhdistymisprojektiin ja sen takia tulos on yllä mainittu, ilman fuusiota.

Tee tämän takia velvollisuutesi ja äänestä kansanäänestyksessä! Tämä koskee erityisesti heitä, jotka luulevat, että kaikki on selvää pässinlihaa ja aikovat jättää äänestämättä.

Minun äänestyslipussani teen kruksin JA-ruutuun.

Bengt Beijar

singsbyläinen

nykyään sepänkyläläinen

Mustasaari

Kommentoi