Lukijoilta: Hyvää arkea palvelutalossa

Oli todella miellyttävä lukea vanhusten hoitoon liittyvä positiivinen, lämminhenkinen Hannu Toivosen artikkeli Pohjalaisesta 3.8.

Olemme ihan riittämiin saaneet lukea lehtien palstoilta kuinka huonolla tolalla vanhusten hoito on nykyään Suomessa. Ihan pelottaa vanheta! Hienoa, että lehti teki jutun valitettavasta hoitajapulasta, mutta samalla aukeamalla oli juttu päinvastaisesta tapauksesta, jossa henkilökuntaa on ollut saatavilla ihan riittävästi, kesätyöntekijöitä haki jopa tarvetta enemmän. Kuten yksikön johtaja Maren Konttinen mainitsi, heillä vanhustenhoito tapahtuu perinteistä poiketen - ”tehdään niin kuin hyvältä tuntuu, eikä huone kerrallaan.” Toiminta tapahtuu ihmisten mukaan eikä kellon.

Onneksi olen saanut äitini tälle osastolle viettämään viimeiset vuotensa. Voin vakuuttaa, että artikkelista aistittava lämminhenkinen vanhuksista huolehtiminen on myös oma tuntemukseni ja hyvillä mielin olen aina voinut vierailujeni jälkeen jättää äidin heidän hyvään hoitoonsa. On tunne, että osaston asukkaat saavat turvallisen ja hyvän elinympäristön vanhuuselämäänsä. Siellä on paljon aktiivista ohjelmaa, kuten musiikkia, tanssia ja kuoroesityksiä. Ja hyvä ruoka.

Tällaista hoitokulttuuria toivoisi kaikkiin vanhusten palvelutaloihin. Onhan selvä, että siellä missä henkilökunnalla on hyvä olla, näkyy se myös toiminnassa, josta osalliseksi pääsevät onnelliset vanhukset. Hoitohenkilökunta tekee äärimmäisen hienoa työtä, jota arvostan suunnattomasti. Kiitokset Himalajan palvelutalon henkilökunnalle.

Tarja Arlander

kesävaasalainen

Espoo

Kommentoi