Lukijoilta: Hälytys! Hälytys! Hälytys!

Historian pahimmat terroriteot tehtiin sodassa. Natsit tuhosivat teollisesti 6 miljoonaa juutalaista. Se oli kansanmurha tuhoamisleireissä. USA pudotti atomipommit harkitusti siviilien niskaan yrityksenä painostaa Japani rauhaan. Terroriteko pyyhkäisi kerralla pois parisataatuhatta ihmistä.

Liittoutuneet pudottivat Saksan kaupunkeihin uusia palopommeja, napalmia, jotka aiheuttivat laajoja tulimyrskyjä polttaen satojatuhansia siviilejä elävinä soihtuina.

Dresden oli taide- ja sairaalakaupunki, jonne oli ahdettu haavoittuneita. Kenraali Harris sanoi: ”Se on luotu poltettavaksi.” Se paloi maan tasalle ihmisineen. Hampurissa on maailman laajin hautausmaa, neljä miljoonaa hautaa.

Vietnamiin USA pudotti enemmän pommeja, kuin toisessa maailmansodassa yhteensä. Ronald Reagan sanoi: ”Teemme Vietnamista asfalttia.” Nämäkin ”strategiset” pommitukset olivat napalmia siviilien niskaan.

Sitten kansanmurhia tapahtui Jugoslaviassa, Ruandassa, Burundissa ja Sudanissa. Pol Potin Kambodzassa oli 1–3 miljoonaa pääkalloa pyramidipinoina. Stalinin ja Maon terrorin uhreja ei tiedetä edes kymmenien miljoonien tarkkuudella. Ihmispedot eivät ole vain miehiä, historian julmimmaksi naiseksi sanottu Ilse Koch oli Buchenwaldin komendantin puoliso, joka toteutti leirissä nautinnollista sadismia.

Muinoin siviilejä varjeltiin ”naiset ja lapset ensin” -hengessä. Terroristit silppuavat erotuksetta keitä hyvänsä ajamalla autoilla väkijoukkoon. Kukaan ei ole turvassa. Puukottaja hyökkäsi Turussa naisten kimppuun, mikä on mieheltä rottamaisin mahdollinen teko. Se ohittaa kirkkaasti henkisten terroristien yleiset selkäänpuukotukset.

Näissä tilanteissa ei ole mitään apua Jeesuksen ohjeista: ”Rukoilkaa vihollistenne puolesta.” ”Älkää tehkö pahalle vastarintaa.” ”Kääntäkää toinenkin poskenne lyötäväksi.”

Nyt lapsia pitää kasvattaa tiedostamaan ihmisen raadollisuus. Myös koulukiusaaminen on terrorismia, josta voi olla kohtalokkaat jäljet. Pumpulissa kasvatettu lapsi on kuin uimari haiparven armoilla. Toivoa löytyy oikeasta kasvatuksesta.

Ihminen on luomakunnan vaarallisin ja vastenmielisin peto. Se rääkkää ja tappaa omaa lajia nautinnokseen. Luonnon pedoissa on uljuutta. Ne tappavat vain syödäkseen tai puolustautuakseen. Koulukiusaajakin nauttii piinaamisesta. Jos häntä luonnehtii rotaksi, ovat passiiviset myötäilijät hiirulaisia. Heitä on ainakin 70 prosenttia väestöstä. Myös he ovat reagoimattomia kiusaajia. Jos asia ei koske itseä, he pysyvät koloissaan.

Talvisodan vahva yhteishenki syntyi yhteisestä uhasta. Hätä koski koko kansaa, kaikkia. Sodassa karjalaiset evakot (400 000) olivat menettäneet kaiken. Se oli heidän huolensa, ajateltiin laajalti ja toivottiin, etteivät ne ainakaan tänne meille tule. Missä oli ja on se paljon mainostettu yhteishenki ja lähimmäisenrakkaus? Hälytys!

MATTI HURME

Vaasa

Kommentoi
  • Pääkirjoitus: Wärtsilällä on nyt vauhti päällä, tilauksia riittää ja Rolls-Roycen osto kiinnostaa

  • Pääkirjoitus: Pohjanmaa kuuluu Suomen kärkikastiin, mutta viime vuosien suunta huolestuttaa