Lukijoilta: Hallitusta ei kiinnosta sosiaaliturvan valuminen ulkomaille

Sain hiljattain hallituksen ministerin vastauksen kirjalliseen kysymykseeni, jossa pyysin hallitusta selvittämään eri maahanmuuttajaryhmien lähettämiä rahansiirtoja ulkomaille.

Selvitysteni mukaan Suomesta virtaa miljoonia euroja vuodessa sosiaaliturvarahaa ulkomaille. Hallituksella ei kuitenkaan ollut halua selvittää näitä rahansiirtoja eikä se osannut esittää edes alustavaa arviota ulkomaille lähtevien sosiaalitukien määrästä. Hallitus ei pystynyt vastamaan itse siihen mitä kysyin, vaan kertoi vain rahansiirtojen kokonaismäärästä.

Halusin tietää hallituksen arvion eri maahanmuuttajaryhmien lähettämistä yksityisistä rahansiirroista ulkomaille ja aikooko hallitus tehdä asialle jotain.

Hallituksen vastauksessa kysymykseeni todetaan, että ”etuuksien käyttämiselle ei ole lainsäädännössä asetettuja vaatimuksia, eikä kenenkään henkilön kohdalla etuuksien lähettämistä ulkomaille ole kielletty. Viranomaisten ei ole myöskään mahdollista, tietosuojasäännökset huomioiden, seurata mihin tarkoitukseen saajat käyttävät etuuksia”.

On aivan uskomatonta, että Suomen lainsäädäntö ei tarjoa mahdollisuuksia maahanmuuttajien etuuksien käytön seuraamiseen, puhumattakaan itse rahansiirtoihin puuttumiseen tai niiden estämiseen.

Miten Suomessa voi seurata esimerkiksi rahanpesua, kun viranomaiset eivät hallituksen mukaan voi tietosuojasäännösten perusteella seurata mihin maahanmuuttajat käyttävät Suomessa nostettuja etuuksiaan?

Kantaväestön kohdalla sen sijaan pystytään rahaliikennettä seuraamaan ja seurataankin hyvin tarkkaan esimerkkinä sosiaalitoimistojen vaatimat pankkien tiliotteet. Väkisinkin tulee mieleen, että ovatko suomalaiset vähäosaiset tasa-arvoisessa asemassa ulkomaalaisten kanssa?

Aktiivisia kansalaisia on turha syytää pelonlietsonnasta tai kuulopuheista, kun hallitus ei edes myönnä ulkomaille lähtevien rahansiirtojen olevan ongelma.

Tämä hallituksen vastaus kirjalliseen kysymykseeni paljastaakin laajemman ilmiön nyky-Suomesta, eli täydellisen välinpitämättömyyden yhteisten verovarojen väärinkäyttöön liittyen.

Olemme monien asioiden suhteen tulleet siihen pisteeseen, että aktiiviset kansalaiset ovat alkaneet korvata viranomaisille kuuluvia tehtäviä.

Kun vakavien yhteiskunnallisten ongelmien ja laajojen väärinkäytöksien koko olemassaolo kielletään hallituksen toimesta, niin olemme itsenäisyytemme vakavimmassa poliittisessa kriisissä.

Suvaitsevaista eliittiämme eivät kiinnosta ihmisten huolet, maassamme lisääntyvät ongelmat, eikä varsinkaan turvallisuustilanteen heikkeneminen.

Kyselyni todisti sen, että Rinteen hallitus ei välitä maahanmuuttajille myönnettyjen sosiaalietuuksien väärinkäytöstä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi