Lukijoilta: Dna-ketjun ikuinen elämä

Elämän ydin sisältyy dna-ketjuun. Siinä on elämän koodi. Sen löydyttyä ihmisenkin asema kiinteänä osana luonnon evoluutiota on kiistaton. Dna sitoo koko elävän luonnon yhteen samalla systeemillä. Kaikki käyttävät ikään kuin samaa kieltä. Sen tehtävänä on geeniperimän siirto tuleville polville. Eliön lisääntyessä geneettinen materiaali kopioituu ja välittyy jälkeläisille. Kaikki ominaisuudet ovat näin ”määrättyjä”.

Vanhan Testamentin Jumala on dna-ketjun Jumala. Yksilölle ei luvata ikuista elämää. Ihmiset tulevat ja menevät, mutta kansa (laji) säilyy.

Mooses johdatti kansansa 400-vuotisesta Egyptin orjuudesta Luvattuun maahan. Orjuudessa kuolleista yksilöistä ei ollut väliä, koska kuolleet olivat mukana elävissä. Jumala hautasi Mooseksenkin Nebon vuorelle. Piste.

Kansalle Hän ei luvannut ikuista elämää Taivaan valtakunnassa, vaan se päätyi Luvattuun maahan tarkoituksenaan elää siellä ikuisesti siirtäen dna-viestikapulaa uusille sukupolville. Ajatus toteuttaa vain kansan ikuisen elämän. Yksilö koostuu uusiutuvista soluista ja kansa uusiutuvista yksilöistä.

Vanha Testamentti esittää yllättävän tieteellisen maailmankuvan. Se on darwinistinen käsitys, joka pohjautuu lajin lisääntymiseen. Mies ja nainen. Tarkoitus ja tehtävä.

Avioliitossa siunataan myös dna-ketju. Siinä yhdistetään kaksi sukua ja menneet ja tulevat sukupolvet. Homojen ja lesbojen parisuhteessa tämä luonnon tehtävä ei toteudu. Kirkollinen avioliitto ei siis koske heitä. Kysymys ei ole syrjinnästä, vaan tästä mielekkyydestä.

Avioliitosta tuli kirkollinen sakramentti vasta 1000-luvulla. Ensimmäiset 1 000 vuotta ihmiset menivät naimisiin vain keskinäisellä sopimuksella. Sen jälkeen kirkko otti seksuaalisuuden vartijan roolin saadakseen tällä luonnon perusvoimalla lujan otteen seurakunnasta ja alkoi vihkiä pareja määrätyillä kaavoilla.

Jos kirkko luopuisi tästä omimastaan seremoniasta ja palattaisiin taas alkuperäiseen sopimuskulttuuriin, kaikki ongelmat tässä asiassa katoaisivat. Avioliitto ei siis ole Jumalan asettama kaunis seremonia. Tällainen tahto ei ilmene Raamatussa.

Vihkimisoikeuden poistaminen kirkolta mahdollistaisi luonnollisesti kohutun sukupuolineutraalin avioliitonkin. Vallitsisi vapaus ja kaikki uskonnollinen kiistely asian tiimoilta loppuisi. Mitään pyhiä käsityksiä ei ole olemassa. Oikeudenmukaisuus on ainoa kestävä elämän perusta.

Yli 50 % avioliitoista päättyy eroon. Useat kestävistä säilyvät vain muodollisina muiden siteiden takia. Muinainen koko elämän kestävä aviolukkoajatus ei toimi. Se on keinotekoinen. Nykyään ihmiset parittelevat ilman mitään rajoitteita enemmän tai vähemmän satunnaisten kumppanien kanssa.

Miksi tähän asiaan pitäisi sotkea Jumala tai yhteiskunta riitteineen. Riittää, että seurusteleva pari tekee keskinäisen sopimuksen yhteiselosta ja ilmoittaa sen maistraattiin. Mahdollisen eron tullessa riittää samanlainen ilmoitus. Useat tunnetut parit elävät jo nyt tällaisessa avoliitoksi kutsutussa hyvin toimivassa parisuhteessa. Juuri tv:ssä haastateltu Ilkka Kanerva ei pitänyt lainkaan toimittajan hänen pitkän suhteensa aviollistamiskyselyistä.

Sellainen tuomiopäivää henkivä ilmaisu, kuin ”susipari” joutaa romukoppaan.

Matti Hurme

Vaasa

Kommentoi