Lukijoilta: Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen työelämä?

Työelämässä kaupungilla yli 30 vuotta olleena on todettava, että työn sisältö ja osittain työn arvostus ovat muuttuneet täysin. Säästökuurilla on oltu koko ajan, ainakin henkilöstölle sitä on jaksettu korostaa ja talkoissa on oltu! Minulla on huoli henkilöstön jaksamisesta.

Perusopetusta ja varhaiskasvatusta hämmentävät uusi opetussuunnitelma ja varhaiskasvatuslain muutokset. Yhteydenottoja tulee ryhmäkokojen muutoksista ja tehtävien aikatauluttamisesta ja tiedon kulusta.

Näiden puuttuminen aiheuttaa jaksamisongelmia sekä riittämättömyyden tunnetta ja epävarmuutta palvelun yhdenvertaisuudesta. Tähän vielä rakennusten sisäilmaongelmat, niin paletti on valmis.

Vaasassa on laadittu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Mukana työryhmässä olivat poliittinen, henkilöstön ja työnantajapuolen edustus sekä esteettömyysvaltuutettu. Sain kunnian toimia varana henkilöstön edustajana.

Suunnitelma on tarkoitettu poliittiseen päätöksentekoon kuntalaisten hyväksi ja työkaluksi esimerkiksi työelämän yhdenvertaisuutta mitattaessa vaikka mies–naispalkkauksessa tai työpaikkoihin valittaessa.

Kikyn työajan pidennys kuntapuolella on käytössä osittain hyvin toteutuneena, osittain oli hiomista. Työajan lisäys ei ole niinkään ollut vihamielisyyttä herättävää, koska se koskee kaikkia työntekijöitä, jotka sopimuksen hyväksyivät. Nähtäväksi kuitenkin jää tulevaisuudessa pidennyksen vaikuttavuus työllisyyden kasvuun.

Lomarahan leikkaus on tulossa ja se on aiheuttanut paljon pahaa oloa ja tunnetta yhdenvertaisuuden puuttumisesta kuntapuolen työntekijöissä. Tämä on ollut haastavaa myös edunvalvojalle.

Asioissa on aina katsottava eteenpäin. Toivonkin, että kotikaupunkimme tulevat päättäjät kykenevät näkemään tasa-arvoisesti kuntalaiset ja kunnan työntekijät ja teollisuuden kehittämisen sekä palvelusektorin.

Kuntien on huolehdittava henkilöresurssien riittävyydestä ja palkkatasosta vastaamaan työn vaativuutta sekä asiakkaiden tarpeita.

Päättäjät tekevät hyviä päätöksiä, joissa kyetään ottamaan henkilöstön jaksamisnäkökulma ja katsomaan tulevassa talousarviossa vuonna 2018 henkilöstöä kannustavaa ”palkkiorahaa” ja sitä kautta säilyttämään hyvin jaksava, lapsia, vanhuksia ja vammaisia palveleva henkilöstö.

Sote-uudistuksen myötä tuleva palveluiden yhtiöittäminen pelottaa henkilöstöä.

Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen sekä kulttuurin henkilöstöä ei juurikaan lohduta sanonta ”sote ei kosketa teitä”. On ymmärrettävä, että heillä on paljon muuttuvia asioita, jotka hämmentävät ja pelottavat, esimerkiksi määräaikaiset sopimukset ja organisaatioiden muuttuminen.

SEIJA SUOMELA (vas.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

Kommentoi