Lukijoilta: Tekstaten

Taiteiden yö oli kiva, kiitos järjestäjille, mutta älkää ensi vuonna enää laittako rumputelttaa päälavan eteen. Pilasi lauluesitykset.

Ei meillä ole enää demareita eikä vasureita. Meillä on sen sijaan heissä vain tahdottomia ja aatteettomia vihreiden myötäilijöitä ja perässäjuoksijoita.

Sitä saa, mitä tilaa. Jos poijat pelaavat pienestä pitäen joka päivä räiskintäpelejä, mitähän he oppivat ja kenenkähän on vastuu?

Euroopassa on kaasun vuosikulutus 4500 twh ja sähkön 3500 twh. Länsi-Saharassa on 1300 km pitkä ja 300 km leveä kaista, jossa tuulen keskinopeus on 9,5 m/s vuodessa 200 metrin korkeudessa. (Global wind atlas). Nelisiipisellä vestas 12 mw tuulivoimalalla jopa 30 milj. mw asennustehot. 1 milj. mw tuottaa vuodessa noin 3000 twh sähköä. Iranissa diesel 6 senttiä litra ja Saudeissa 12 senttiä, mutta Trump-hallinto päättää kuka saa ostaa ja keneltä.

Miksi joka kerrostalossa on ainakin yksi kyylä joka kyttää muiden asioita? Ollaan kaikki samassa asemassa, olit sitten asunut kauemmin tai et.

Kun jäätte eläkkeelle, kannattaa kertoa lapsille ja lastenlapsille, että tulot putoavat, eikä ole enää mahdollista antaa rahaa ja lahjoja niin kuin työssä ollessa.

Sossut saavat arvostella persuja julkisuudessa mutta persut eivät sossuja. Mitä mieltä olet hallinnostamme?

On häpeällistä ottaa kaverinsa puoliso ja jättää oma perhe, käsittämätön teko, pettäjä ei häpeä mitään, ylpeänä kulkee kaverinsa vaimon kanssa. Menetti hyvän kaverinsa ja rikkoi kaksi perhettä ja lapset kärsivät molemmissa perheissä. Surullinen tarina kun on sivusta katsellut.

Kiina on maailman suurin sienten tuottaja, noin puolet viljellyistä sienistä kasvatetaan siellä. Eikö myös Suomessa kannattaisi kasvattaa sieniä vientiin, työmahdollisuuksia autioituvalle maaseudulle? Markkinointivalttina puhdas kasvuympäristö verrattuna esimerkiksi Kiinaan.

Laihian kunnantalon takana jokivarressa rehottaa jättibalsami. Pitäiskö tehdä jotain ja nyt!

Moni mopoikäinen menisi mielellään kesätöihin, mutta tänä päivänä alle 18v. työllistyminen on äärettömän vaikeaa. Turha verrata tätä päivää mitä on ollut n. 50 v. sitten.

Kauriskanta ei saa liiaksi kasvaa, koska niille maistuvat kuusien nuoret kasvustot ja kuusentaimien latvustot kelpaavat.

Ympäri Vaasaa ja Tuovilaa 30 rajoituksia teillä, ei juuri mitään vaikutusta. Jos ohi ei pääse, niin puskuris kii ja sormimerkkejä tulee, ei voi olla totta mitä piittaamattomuutta.

Mikä äiti vie lapsilta isän vieraannuttamalla lapset niin, etteivät halua olla yhteyksissä isäänsä. Äidin itse pilattu elämä ja katkeruus aiheuttaa lapsille vääristyneen kuvan ja pilaa koko heidän elämän.

Ero on käsiteltävä ennen kuin aloittaa uutta suhdetta, ei voi rakentaa uutta ennen kuin vanha on purettu pois

Miettikääpä tätä, ruotsin kielen opiskelu vapaaehtoista ja kun RKP pääsee hallitukseen, niin tärkein tehtävä on saada ruotsin kieli takaisin ja pakolliseksi. Hei onko hallituksella, missä RKP taas saa nostaa omaa profiiliaan mitään järkeä. Nyt päättäjät tarkkana.

Tyhjää ei voi luoda tyhjästä, koska tyhjää ei voinut olla ennen sen luomista. Eli miten tyhjästä voi jotain luoda, ennen sen luomista?

Poliisien syytäkö se on että teillä on rattijuoppoja ja narkkareita. Eiköhän he noukkisi kaikki pois kun olisi resursseja. Miksi te ainaiset poliisien morkkaajat ette ala itse alalle kun tiedätte miten toimia.

Ei voi tarkastukset yms. olla kohdillaan, jos ollaan 6-7 vkoa kesälomilla. Tarvitaanko tällaisia virkamiehiä? Alkulähtökohdat elokuun yt-neuvotteluihin. Ylös ja ulos.

Nyt se sitten tapahtui, vanhat rukkilavat ja risut poltettiin, olen jo kauan odottanut koska se tapahtuu.

Laittakaa kirkkoherranviraston eteen laatikoihin kauniit kukat ja muistakaa hoitaakin niitä. Ei kukat pysy kauniina, jos unohtaa kastelun ja hoidon.

Prisman valoissa Koivulahdesta päin tultaessa punaiset valot aina vastassa, kun ohitustieltä tulee auto joka kääntyy Koivulahden suuntaan. Kaupungin suuntaan ei ole kääntyjiä. Lähestymisanturi kaupungin suuntaan väärässä paikassa?

SDP:n Vaasan toimisto ei vastaa tekstiviesteihin eikä takaisinsoittoihin, kun kyseessä on ystäväpyyntö vanhukselle. Miksi?

YK on öljymaiden ja niistä riippuvien maiden talutushihnassa. Öljymaat sanelee päätöslauselmat. Länsimaiden hallitukset ovat heikkoja ja sinisilmäisiä.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi