Lukijoilta: TEKSTATEN

No nyt sitten ne vahvasti omaan kuolemattomuuteensa uskovat sähköpotkulautailijat ovat jo täällä maakunnassakin. Pujotellaan autotiellä kokomustassa asussa minkäänlaisia suuntamerkkejä näyttämättä menemään. Onnea matkaan.

Tv ärsyttävän sidoksissa Trumpiin. Miksi meille pitää kertoa hänen jokainen inahduksensa ja temppunsa heti joka ikinen päivä, vuosikausia? Valtiovierailuilla isäntien puheista ei kerrota mitään, mutta kyllä Trump pitää aina meille niin tärkeän puheensa näyttävästi.

Tämän nykyisen ajattelutavan mukaan pitää antaa kaikki vieraille, pannaan avaimet pöydälle ja hoitakoot niin kuin tykkäävät.

Pankkipalvelut ihmetyksen aiheeni! Nuorenmiehen kohtelias kuulustelu, miksi haluan vuoronumeron ja selitykseni jälkeen sen sain!!! Odotusaika n. 1–1,5 h!!!!

Pride on parasta, mitä länsimaiselle kristinuskonnolle on pitkään aikaan tapahtunut.

Suomen kannattaisi irrottautua eurosta ja ottaa oma valuutta käyttöön. Pärjättäisiin paljon paremmin kuten Ruotsi, Norja ja Tanska.

Lääketeollisuus pitää panna tarkkailuun. Pörssiyhtiö teetätti Losartan-nimistä lääkettä Intiassa. Lääke jouduttiin vetämään markkinoilta koska eläinkokeissa se oli aiheuttanut mm. syöpää. Lääkettä myyntiin kauan.

Onko vaasalaisten euro halvempi kuin seinäjokisten. Diesel maksaa Seinäjoella 1,25 e/l ja Vaasassa 1,318–1,41 e/l. Polttoaineen kauppiaat vastatkaa!

Suurkiitos RKP:lle, että hoiditte laajan päivystyksen viivyttelemättä. Siitä hyötyvät sekä suomen- että ruotsinkieliset tasapuolisesti. Ette venkoilleet ja pettäneet äänestäjiä ne niin kuin Koski ja Puska.

Rinteen huulipunahallitukselle sopii varmaankin hyvin että EU-komission ja pankin johtoon valitaan nainen.

Toivottavasti valtio ottaa Vaasan holhoukseen, täällä on päätöksenteko, joka lähentelee järjettömyyttä. Valtion päätöksissä näkyy samaa holtittomuutta, mutta pikku ympyröissä se näkyy selvemmin. Lahjoittakaa vaan tuntemattomille kaikki omaisuus, niin katsotaan mistä apu tulee. Urheilu on ainoa laji mistä ei tule euroakaan, mutta menee miljoonia, muutaman fanaatikon takia.

Ei uskois, että on kyse aikuisista ihmisistä kun katsoo Vaasan päätöksen tekijöitä. Ne luulee että veroja voi korottaa joka oikun jälkeen. Laivahommat ja huvipuistopelleilyt, sekä paikkakunnalta lähtevien firmojen ostot, esim. Finlayson. Mikä kiire olo ostaa tiilikasa, mutta suuri pieni mies kiirehti ostoa. Olis sanonut: seisköön siinä maksaa kiinteistöveroa, mutta ei.

Kaupungin tulee välittömästi vetää Wasa Station ja raviradan asuntosuunnittelut alas. Laivahankekin tulee veronmaksajien niskaan. Ravit tulee säilyttää paikallaan, Hietalahti on ainutlaatuinen urheilun kehto. Mistä asukkaat?

Häyry puhuu kuin olisi valitsemassa akkutehdasta. Ei se Häyry noin mene, akkutehdas valitsee paikan, eikä paikka akkutehdasta. Kyllä vihreät akkutehtaat valitsevat toisen paikan, kun huomaavat, että Häyryn tontilla tuhotaan hiilinielut, tätä ei akkutehtaisen imago kestä. Näin sanoi Häyry lehdessä: Kaikki ovat neuvotteluissa mukana, emmekä ole sulkeneet ketään pois. Valitettavaa, että tätäkään ei osattu hoitaa oikein kuten ei Ikeaa aikoinaan.

Nämä kaupungin säästötoimet vaikuttavat varsinaiselta puuhastelulta, jolla ei juuri merkittäviä säästöjä synny. Kuitenkin sillä onnistutaan näköjään tuhoamaan kaikenlainen harrastustoiminta kaupungista. Varsinainen vetovoimatekijä Vaasalle!

Muistavathan kaikki yliopisto-opet nyt varmasti EU:n plagiointistandardit? Jos aikoo mepiksi, se on gradu, jos ylemmäs, se on väikkäri, ainakin median mukaan. Tai ei sitten lopulta kuitenkaan.

Hyvä Jairi Palonen, hyvä Tuomo Kangas. Molemmat asian syvintä keskustelua. Kunpa kansa ymmärtää tämän pointin, säästämme rahaa ja elämme turvallisemmin.

Kun asutaan yhteisössä, pitää huomioida toisetkin, niin ei tule ongelmia.

Perussuomalaiset nuoret menettivät puoluettuet, kun ilmaisivat mielipiteensä maahanmuutosta mutta sosiaalidemokraatit eivät, vaikka heidän kansanedustaja esittää loukkaavia mielipiteitään yleisesti. Tosin anteeksipyyntö varmaan pelasti. Ollaanko menossa Neuvostoliiton aikaan? Onko meillä enää sananvapaus ilmaista mielipiteensä?

Pitääkö olla huolissaan? 2.7. Strampenin kohdalla tuli juna, ei ilmoittanut tulostaan. Askel vain, niin en olisi kirjoittamassa tätä. En ole nähnyt siinä junan kulkevan moneen vuoteen. Oliko äänimerkki rikki??

Ralf Sund on profilisoitumassa pahimman sortin eläkeläissyöjäksi! Todellisuudessahan eläkkeet ovat tuloryhmä, joka kokonaisuudessaan siirtyy kulutukseen hyödyttämään taloutta. Mitä nyt sairaanhoitokulujen ja kovan verotuksen jälkeen käteen jää.

Ei se ole ratkaisevaa, mitä jotkut papit ja piispat aattelee. Ei edes se mitä minä tai sinä aatellaan. Vaan loppupelissä ratkaisee ainoastaan se mitä sanoo Herra. Panimmepa sitten sille painoarvoa paljon tai vähän.

Juu niin se on, ettei kaikki sovi hoitajiksi. Soveltuvuustestit ehdottomasti kaikille ja eiköhän nuo ministerit yhtään ajattele hoitotyön palkkaa ja työn määrää. Luulisi, että herätys kellot soivat siinä vaiheessa, kun heille vain palkankorotukset. Huh huh päättäjät, menkää nyt itse päiväksi vuodeosastolla töihin, jos ette muuten tiedä työstä mitään.

Rinteen olisi pitänyt pystyttää ilmiöpöytä pariksi viikoksi ja 20 SAK:n ilmiöpöytää EU-valintoja valmistelemaan.

Vedonlyöntitoimistot voisi ottaa vedonlyöntiaiheeksi, saako ministeri Kiuru 0,7 hoitajamitoituksen ennen vuotta 2025.

Te, jotka demareita äänestitte. Katsoitteko ettei se vappusatanen jäänyt vahingossa sen punalipun laskoksiin?

Oli niin hyvä Monica Takkulan kirjoitus hoitotyöstä Suomessa. Kiitos siitä. Kaikki kirjoituksessa on niin totta. Täydet pisteet myös Silja Paavolalle, joka tietää ja kertoo missä tilassa Suomen hoitotyö on sekä nostaa esiin kotihoidonkin ahdingon.

Vaasalaisena olen korvia myöten kyllästynyt puolueeseen RKP, jonka on annettu kielellisesti saada parempia etuja kantasuomalaisiin nähden. 2-kielisyys lakkautettava välittömästi. Valtava kustannus.

Jatketaan Vepsun peleissä, ku käskijä vaihtuu. Katsomosta joku penkin taakse. Ei voi mennä yhtään huonommin, yleisö vaan katoaa nykyisellä. Toinen seura jo teki saman virheen ja otti opiksi, ei pitkiä sopimuksia.

Ei nyrkkeilijöillä ole mitään punttiporukkaa vastaan. Tilat tulevat vain jatkossa olemaan epäpätevät molempiin tarkoituksiin, jos kaupungin älynväläys siirrosta toteutuu. Maapohjahallin rakenne ei kestä painojen pudottelua ja Teeriniemen tilat ovat liian pienet pystyottelijoille ja budolajeille jaettavaksi. Remontit molempiin tulevat olemaan myös kalliit.

Sinulle typerys, joka epäilet ajokykyäni. Jalat tosiaan ovat tunnottomat usein kävellessä ja seistessä. Istuessa ei koskaan. On jopa testattu selkävamman takia. Takana on 2 miljoonaa kilometriä ilman kolhuja.

J. Strand kehuu ja ylistää Vaasaa vahvaksi energiaklusteriksi. Se vaan ei näy kaupungin taloudessa. Mitä jos ekaks lopetetaan kaikki tuki VPS:lle ja Sportille ja ne eurot jaetaan kansan liikuntaan.

Kun ihminen vapaaehtoisesti myrkyttää itseään tupakalla, ei sitä savua saa naapurin tiloihin tulla. Tupakan savu on luokiteltu myrkkytuotteeksi.

Kepu rakensi Sipilän johdolla aktiivimallin ja Bernerin johdolla taxihässäkän ja nyt rökäletappion vaalit kärsinyt vallanhimoinen kepu on hallituksessa purkamassa omia tekeleitään. Olisko vanha sanonta edelleen paikallaan, kepu pettää aina. Pian kepun kannatus on sen ikuisen apupuolueen RKP:n tasolla 4%. Sitten kepu voi RKP:n kanssa yhdessä rintarinnan ajaa maajusseille pakkoruotsia, ettei tuo maailmankieli vaan pääse kuihtumaan missään tilanteessa.

Suomi takaisin kuulostaa hiukan samalta kuin naiset kuriin.

Legopalikoita enenevässä määrin muistuttava keskusta autioituu. Isot kauppalikkeet muuttavat ulkokehälle Sepänkylään ja Liisanlehtoon. Keskustaan jäävät vain torin huligaanit, huumekauppiaat, opiskelijat ja muutama hämmästynyt turisti. Onko tämä kaupunginvaltuuston tahto?

”Vaasan seudun markkinoinnista vastaa VisitVaasa, jonka sivustolta löytyy varmasti tietoa Strömsöstä. ” Itse asiassa ei sanaakaan. Sivustojen mukaan siellä on väkeä pilvin pimein töissä mutta ei ainuttakaan otsikkoa sivuilla Strömsöstä. Liekö info sitten jonnekin esitteeseen piilotettu mutta nykyaikana se halutaan löytää suoraan sivuilta vaikka olisivatkin täynnä kirotusvihreitä kuten ”maailmapernintöportti”.

Nyt olis aika vaihtaa Vaasan sähkön autoihin kesärenkaat, uusilla pakettiautoilla ajelette nastarenkailla! Kyllä pitäis ainakin rahaa olla noilla siirtomaksuilla.

Koska Laihian kirkkopihan portit laitetaan paikoilleen, kun ne on lojunu jossain sivussa koko kesän, onko unohtunut vai onko saamattomuutta. Paljon juhlatilaisuuksia kirkossa, kyllä portit yleensä kuuluu olla paikoillaan. Tätä ihmettelee kirkossa kävijä.

Mahtijuttu että pelastuslaitos pelasti lokin aidanraosta, kyllä tekivät urotyön, eihän lokkeja nykyisin näe enää juuri missään, tosi uhanalainen laji koko maassa?

Hissi taloyhtiöön. Kaikki me vanhetaan aikanaan, saa olla kotona pidempään.

Elisa-stadion on tullut jo niin kalliiksi vaasalaisille veronmaksajille, että vaasalaisten potkupalloseurojen pitäisi saada käyttää sitä ilmaiseksi.

Pääministeri Antti Rinteen vappusatanen ja lupaus lopettaa eläkeläisköyhyys Suomesta ajoi karille romurallin vauhdilla. Nyt lupaus on 50 euroa ja vain takuueläkkeen saajille. Tarvittiinko ne rahat eduskunnan omiin kuluihin esim. takseilla ajelemiseen? Joten köyhät pysykööt köyhinä.

Hallituksen tuloja voitaisiin lisätä sakottamalla roskaajia. Tupakantumpin heittäminen luontoon tai kadulle 50 e, muovipussin jättäminen 100e. Sakotusoikeus poliisilla ja pysäköinnin valvojilla. Ilmiantovelvollisuus kansalaisilla.

Mitä persut tekevät suurilla kannatusluvuilla, jos se on kykenemätön yhteistyöhön muitten puolueitten kanssa. Kokoomus näyttää sietävän joiltakin osin persujen ideologiaa mm. taloudessa mutta suurissa linjoissa (EU:ssa) ei löydy yhteisiä pohjaa. Demokratia on enemmistövaltaa ja tiedusteluilla ei sitä hankita.

Saimaalla nähtiin, mitä mieltä maalaismiehet ovat luonnoneläimistä. Henki pois, tappaminen on kivaa!

Varoittakaa vanhuksianne päällekäyvistä ylihintaisten putkiremonttien tarjoajista. Niistä ei tunnu pääsevän millään eroon. Hinnat ovat taivaasta! Kotimyynti pitäisi lailla kieltää! Käyttävät hyväksi hyväuskoisia vanhuksia, eivätkä hellitä ennen kuin on nimet sopimuspaperissa. Hyi, hävetkää!

Me lomalaiset haluaisimme sunnuntaisin kirkkoon, mutta jumalanpalveluksen aika ja paikka vaihtelee. Voisiko kirkon vieressä ilmoitustaululla kertoa ajan ja osoitteen?

Perjantain Pohjalaisen palstalla, henkilö kirjoitti negatiiviseen sävyyn poliiseista. Kirjoittaja lienee tahallisesti yleisti koko poliisikunnan roskasakiksi. Nyt hänellä on aihetta kerskua kavereille, kuinka räväkkä hän on. Me muut tiedämme, että Suomen poliisi on luotettava, ja tuomioistuin hoitaa hommansa meidän puolesta.

Suomen seuraava hävittäjä on Super Hornet. Eurofighter on deltasiipi, Rafael on sähkövikainen ranskalainen, Gripeniä on liian vähän, F35 liian kallis. Hävittäjien hinnalla saataisiin Suomi täyteen ohjuksia ja miinoja, jolloin ei kukaan uskaltaisi tänne hyökätä.

Suomi ei ole tasa-arvoinen. Vanhat, yksinäiset ja köyhät joutuvat asioimaan puhelimella. Lyhin odotusaika virastoihin, laitoksiin ja yrityksiin yksi tunti. Odotus maksaa. Taksi palveluihin maksaa. Ruoka, lääkäri ja lääkkeet ylellisyyttä.

Luottamus kepuun on pohjalukemissa. Kurvinenkin saa katsoa peiliin. Tuki onnetonta maakuntasotea ja Sipilää, jotka ovat suurin syy kannatuksen romahdukseen. Sipilän lisäksi myös hänen lähipiirinsä tulisi vetäytyä johtopaikoilta. Muuten ei luottamus palaudu.

On tämä Parkki-Paten toiminta härskiä. Ei edes muuttoa sallita, kun on jo sakkolappu lasissa. Auto 15 min. talon edessä raskaiden tavaroiden kantoa varten. 60 euroa.

Yksi ruohonleikkaaja nähty esikaupunkialueella. Taisi olla eksynyt matkalla puunaamaan Onkilahden rannan hehtaariniittyjä.

Eikös olisi esimerkillistä että noudatettais sääntöjä ja pidettäis pyörät, mopot, autot niille varatuilla paikoilla.

Ehdotan mummokammoisille virastoille ja yrityksille mallia, jossa koko päivä hoetaan, että vuoro tulee pian eikä sitten muuta tapahdukaan. Useat virastot ja yritykset ovat laittaneet deadlinen kahteen tuntiin.

Pois ratista, jos ei uskalla ajaa kuin 70 km/h satasen alueella.

Kyllä Strömsötä katsoo suomenkielisetkin. Siitähän kertoo jo suomen kieleen juurtunut sanonta: ei mennyt niin kuin Strömsössä. Eli kyllä Strömsö on oiva turisikohde Vaasalle. Ehkä mainontaan kannattaisi panostaa enemmänkin.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi