Lukijoilta: TEKSTATEN

Lehdessä kertoi joku suunnittelija, että pitää luoda olosuhteet että kolmekymmentäkin tuntuu kovalta vauhdilta. Eikö tätä kylää voisi sulkea kokonaan niin ei kukaan ajaisi kovaa eikä lainkaan. Niitä kuolleita kyliä on koko rannikko täynnä ja samat aatteet.

Vaasan valtuuston tämän hetkinen tehtävä on heikentää palveluja. Lautakunnat päättää mutta eivät aina ole tietoisia mistä päättävät. Kaupungin johdon tekemät mittavat virheet ovat ajaneet Vaasan lähes kriisikunnaksi.

Aika pelottava ajatus jos Suomen talous heikkenee, mitä tekee Vaasan päättäjät? Nyt kun ollaan hyvässä taloudellisessa suhdanteessa, ollaan tekemässä mittavia säästöjä. Nyt olisi aika miettiä kaupungin johdon tekemiä ja tehdä jotain sen suhteen ennen kuin on liian myöhäistä.

Laihialla vanhukset peloissaan ja tuntevat turvattomuutta. Miksi? Pienkodit, palveluasuminen lopetettu, vanhainkoti myyty Pihlajalinnalle. Osa vanhuksista lähetetään ns. seteli kourassa yksityisiin palvelukoteihin lähikuntiin. Loput heistä jää riittämättömän kotihoidon varaan. Ottaa sydämestä.

Kun vertaa sähkölaskuamme (omakotitalo) puolivuotiskaudelta viime vuonna ja tänä vuonna, lasku on nyt kuukautta kohti n. 50 e enemmän kuin viime vuonna. Sähkön käyttömme on kuitenkin samalla tasolla. Eikö ole mitään rajaa sähköyhtiöiden ahneudella!

Nyt on hyvin. Suomen ilmastoministeri säätää maailman ilmaston! Pidättäkäämme henqitystämme. Huh huh!

Työeläke ja kela pieneni helmikuussa 125e. Eläke on nyt 830e. KyllÄ 50 euron korotus ei tunnu missään. Mihin unohtui vappusatanen? Ei ole varaa harrastaa mitään. Kaupan ruokatarjouksia seurataan.

Kyllä on oltava ihmisen köyhä ja saita jos ajelee ympäri Pohjanmaata kerran vuodessa katsastushintoja tinkaamassa vanhalle romulleen.

Eikö laajan päivystyksen sairaalassa koko henkilöstön pitäisi ymmärtää täydellisesti suomen kieltä?

Miten sanomalehti Pohjalainen pyytää arvioita Vaasan keskussairaalan päivystyksen haasteista Seinäjoen Pihlajamäeltä. Miksi? Vai saako Marina Kinnunen arvioida Seinäjoen keskussairaalan päivystyksen haasteet vastavuoroisesti.

Hallitusohjelman tiedotustilaisuudessa korostettiin kovasti lapsiperheiden aseman parantamista. Suuri osa lapsiperheistä asuu omakotitalosa, näitä perheitä hallitus lyö halolla päähän poistamalla asuntovelan korkovähennysoikeuden, korottamalla kiinteistöveroa ja alentamalla kotitalousvähennystä, että sellainen.

Suomalainen politiikka on täyttä pelleilyä. Vaaleissa kepu tallattiin maan tasalle, mutta nyt he ovat kuitenkin hallituksessa eturivissä päällepäsmäreinä esittämässä vaatimuksiaan. Mitä hyötyä on yleensä järjestää vaaleja jos vaalien häviäjät kuitenkin määrää valtion asioista.

Mitenkä tämä menee – fyysikot pitävät kasvihuoneilmiötä vuosisadan harhaoppina! Mihin pitää uskoa?

Ihmetellä täytyy Sipilän toimintaa. Nyt ollaan jakamasta edellisen hallituksen tuottoja, jotka olivat hyvästä tuloksesta negatiivisia, eli mitä nyt jaetaan. Voi käydä niin, että Juha joutuu seuraavissa vaaleissa takarivistä oven ulkopuolelle.

Rinne ei ole sos.demokraatti, kuten eivät olleet Lipponen, Urpilainen. Työläisiä, eläkeläisiä ja syrjäytyneitä kuritetaan jälleen haittaverojen nostolla. Julkiselle puolelle lisää pap. pyörittäjiä. Nuoret nostakaa kytkintä.

Vaasalaiset saavat laajan päivystyksen ja 2 milj. euron lisälaskun, ja meidän laihialaisten pitäisi olla mukana maksamassa?

Heinonen ulos politiikasta. Väkisin ajoi läpi kalliin ja turhan Elisa-stadionin. Nyt Wasa Station -hankkeessa. Ajaa Vaasan konkurssiin.

Olisikohan vuosikymmen sitten, kun oli voimassa laki, joka velvoitti valmistuneet lääkärit muutamiksi vuosiksi terveyskeskuksiin töihin. Kannattaiskohan kokeilla uudelleen?

Havainnekuvassa ei näy helikopterin alustaa uuden sairaalarakennuksen katolla. On varmaan helpompi nyt rakentaa kuin jälkeenpäin. Merenranta kaupungissa tärkeä.

Lopetin punaisen lihan syönnin vuosia sitten. Sitä ennen angiina oli tuttu talvinen vieras. Lopettamisen jälkeen en ole sairastanut yhtään angiinaa. Sillä, mitä syö, voi olla yllättävän suuri vaikutus terveyteen.

Nyt kun hallitus on saanut asiat sovittua, niin on unohtunut ainakin yksi ryhmä, omaishoitajat, jotka tekee 2e tuntipalkalla 24t vuorokaudessa, hoitaa omaisiaan. Olis hyvä korjata tilanne, kansanedustajatkin nosti heti palkkansa, kun vaalit oli ohi.

Intiassa 50 asteen helle, varmaan suomalaisten puusaunan lämmittäjien ja autoilijoiden syy.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi