Lukijoilta: TEKSTATEN

Rurik, ketkä me? En minä ainakaan saanut mielenrauhaa neuvottelujen tuloksesta.

Turun katedralskolan on Suomen paras suurista lukioista. Koulu on upea kulttuurihistoriallinen rakennus paraatipaikalla Aurajoen rannalla. Suomenkielisillä ei ole vastaavaa. Eikö yhdenvertaisuuden vuoksi olisi myös suomenkielisillä oltava oikeus opiskella tässä kauniissa ympäristössä? Miten olisi RKP? Tehän olette sivistyspuolue, joka kannattaa vahvaa yhdenvertaisuutta.

Postin lajittelija ja jakaja, posti jaetaan osoitteen mukaan, ei nimen mukaan myös täällä Laihian kirkonkylällä!

1.6. luin tältä palstalta että M-saaren valtuuston puheenjohtaja Lithen on peluri. Mutta lehtiartikkeleista päätellen valtuuston varsinainen peluri on itse Mäkisalo.

Toivottavasti Suomen joka niemes ja notkos kouluissa ja päiväkodeissa on laulettu Suvivirsi.

Ei näytä rinne ymmärtävän, että aktiiviset autoilijat tätä yhteiskuntaa pyörittävät. Pyöräily kaupunqeissa on hyvä harrastus. Miksi rinne kuurmuuttaa autoilijoita?

Nyt alkoi köyhien kyykyttäminen kun SDP pääsi valtaan. Autoverot nousee ja moni moni muu. SDP ollut tähän asti pienituloisten puolella, mutta kuinkas kävikään kun päästiin korkealle pallille.

Pankit ovat tämän maan suurimmat varkaat, 200 euroa muutamasta lyhennysvapaasta kuukaudesta. Kuollaan sitten nälkään.

Voi tätä pieneläkeläisen todellisuutta. Raha ei jää tilille homehtumaan, kun yrität pitää ajan tasalla silmälasit ja mediahärpäkkeet liittymineen. Maksat hammaslääkärin, vuokran, lääkkeet ja syödäkin olisi kiva. Kaikkia vaatteitakaan ei kirpparilta löydy. Sitten kehdataan ivata Rinnettä kun lupaa tosipienituloisille eläkeläisille viisikymppiä. Eikö meillä todella ole siihen varaa? Se kyllä kaikki menee suoraan kulutukseen.

Laihian päättäjille tiedoksi, VKS:ssa saa saa hyvää palvelua ihan suomen kielellä, omakohtaiset kokemukset, jopa aina kysytty kumpi kieli.

Demarihallitus lupaa suomalaisille polttoaineveron korotuksia, tiemaksuja, asuntolainan korkovähennyksen poistoa, lisää maahanmuuttoa jne. Tätäkö te äänestäjät halusitte?

Vaasalaiset huolissaan laihialaisten sairaalamatkan pituudesta. Liikuttavaa. Huoli onkin ihan vaasalaisten lompakossa.

Jaksamisen kanssa on hyvä hakea huiloolomaa?

Nyt olisi rannikkokaupunkien herättävä yhteistyöhön. Uusi rantarata, aina Oulusta Raahen kautta Kokkolaan ja edelleen Vaasaan ja siitä pikkukaupunkien kautta Poriin ja Turkuun. Se toisi uutta ilmettä rannikkokaupunkeihin, palvelisi paikallisia, toisi turisteja. Ei riitä, että neljässä tunnissa päästään Helsingistä Ouluun, niin kuin ei rannikon asutusta olisikaan. Kappale kaunista Suomea ohitetaan. Etelän maissa junat kulkevat rannikkokaupunkeja myötäillen. Rannikkokaupungit yhteistyöhön!

Sportin NHL-rahoilla on lyhennettävä liigalisenssivelkaa, että rahat ovat tallessa ja tukevat kaikkia osakkeiden omistajia. Urheiluseurojen rahat kun tuuppaavat kadota viheltäen ilmaan.

Taas on Vaasan johtoporras ja poliitikot päästäneet kädet ratista ja siirtyneet jo kalliiseen automaattiohjaukseen. Teirin-, Uumajankadun ja Rinnakkaistien neliöön rakennetaan parastaikaa turhan isoa kallista marmorista labyrinttipuistoa. Se ei tuo kaivattuja tärkeitä työ- tai pysäköintipaikkoja kasvavalle yrityskeskukselle. Alueelle olisi edullisesti mahtunut pienempi puisto, 12 autopaikkaa ja 4–10 kannattavaa perhetyöpaikaa.

Kyllä 30–35-vuotiaat aikuiset on sitten kädettömiä. Ei osata normaalia kodinhoitoa, siivousta, pihanhoitoa jne. Ihan perustaidot on hakusessa. Olen huomannut tämän jo parilla eri naapurilla. Ilmeisesti kotona ei opetettu käytännön taitoja elämässä selviämiseen.

Kyllä taas mennään väärään suuntaan, työssä käyminen kallistuu, työstä kieltäytymisestä palkitaan, kaikki mihin tarvitaan polttoainetta nousee. No, arvonlisäveroa kertyy enemmän. Kyllä tulee hallitus kalliiksi kansalle.

Vaasan keskussairaalasata tulee täyden palvelun laitos. Luulisi nyt kokoomusedustajia harmittavan melkein kuoliaaksi asti.

Pihlajamäki E-P:n keskussairaalasta sanoo että VKS:lla tulee olemaan iso haaste rekrytoida henkilökuntaa. Varmaan on, ja siksi kielivaatimuksissa pitää joustaa ja niitä vähentää. Sama koskee sairaalan opasteita, joissa on hyvä siirtyä alakkaisista ruotsi–suomi-teksteistä rinnakkaisiin suomen ja ruotsin teksteihin. Lisäksi Vaasalle isompi rooli päätöksenteossa.

Hyvä että lukio muuttuu hieman vaativammaksi, ruotsi pakolliseksi ja vähintään 5 ainetta kirjoitetaan jatkossa.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi