Lukijoilta: TEKSTATEN

Ja justiin melkein ehdittiinkin oppia että tiistaisin ei jaeta kirjepostia, niin se jakamaton päivä on ollutkin maanantai ainakin täällä Sepänkylässä. Eikä meille ole mitään missään vaivauduttu kertomaan. On ihme touhua.

Sitran johtoon hakee tasapuolisesti sen mallista porukkaa kun osaa kuvitella, siellä on hillotolppa pystyssä noille kyvyille.

Hupaisia palloilulajeja nämä kotimaiset potkupallo ja koripallo kun alle puolet pelaajista lähes joka porukassa on kuskattu ulkomailta seuraan. Ei ole vuosiin enää tarvinnut käydä peleissä.

57,3 pros. ei äänestänyt EU-vaaleissa, siihen kun pistetään ps:n kannatus, päästään 70 pros. jotka vastustavat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa. Purkaa siitä maksetut gallup-laitokset.

Välillä havahtuu, miten kohta kaikilla on superbakteeri. Sitä on teollisesti tuotetussa lihassa, jota myytävä liha on sekä lemmikeissä, jotka lihaa syövät. Sairaalasta se tulee tuliaisina. Entä kalat, jotka lilluvat jätevesissä. Olisimmepa pysyneet 50-luvulla!

Eiköhän isokyröläisten ja laihialaispäättäjien kielivaikeudet Vaasan keskussairaalassa johdu muista syistä kuin huoli potilasturvallisuudesta. Ilmaan heitetyt epäilyt olisi sairaalan johdon hyvä ottaa tutkintaan ja kutsua em. päättäjät keskustelemaan sekä tehdä yhteinen tiedonanto tällaisen trollaamisen lopettamiseksi.

Päättäjät hei, minne hukkui valtuutettu Pentti Risbergin loistava ehdotus maailmanpyörästä torille.

Laihialaiset, älkää nyt päätöksissänne sortuko Seinäjoen petokseen sairaala-asiassa eikä muussakaan tulevassa asiassa. Seinäjoki on pettänyt naapureitaan lähellä ja kaukaa.

Mistä muuten ne työkaverit muualla Suomessa tunnistaa, että seinästä tulee pikkukaupungin sähköä. Voi veljet näitä juttuja!

Monet ihmiset sanovat matkustavansa Thaimaaseen. Sieltä he sitten palaavat takaisin kotimaaseen. Vai kuinka?

Vaasan taloudesta huolestuneet. Ei mitään hätää. Vaasalla tulee olemaan meppejä, jotka junailevat talouden kuntoon. Pelko pois!

Kuuluuko isännöitsijän ottaa yhteyttä, kun näkee, että on soitettu eikä hän vastannut, asuntoa koskeva korjausasia?

Mihin on karonnut Laihian päättäjien ja vanhustyöstä vastaavien pohjalainen ylpeys, vastuuntunto? Te myitte vanhuksemme huutolaisiksi pitkin Pohjanmaata. Oletteko itseenne tyytyväisiä?

Yksi Petri kantoi vastuunsa, nyt on toisen Petrin vuoro niin saadaan Vepsu lentoon.

Tehkää nyt jo heti jalkakäytävä/pyörätie Niemelänkulmasta eteenpäin siis entisen linja-autoaseman taa. Ei kannata suunnitella mitään stationia kun perusasiat ovat hoitamatta.

Ehkäpä lihansyönti pitäisi lopettaa lihan sisältämien vaarallisten bakteereiden takia. Ei tällaista ollut ennen, kun kukin hoiti kotikarjansa hyvin. Eläimet sairastuvat epäinhimillisissä oloissa.

Nyt sitten eläinsuojeluvalvojat vahtimaan jokaiselle rannalle ja kalastusalukselle, että jokainen silakka ja särki tulee asianmukaisesti tapettua heti vedestä nostamisen jälkeen etteivät joudu kärsimään. Tämähän tietää satoja työpaikkoja lisää Suomeen. Kiitos siitä eläinsuojelijoille.

Rinne, ammattiyhdistysjäsenmaksujen verovähennysoikeuden poisto tuo 200 milj. euroa vuodessa valtion kassaan.

Raastuvankadulla taloyhtiössä tehtiin vesijohtosaneeraus, jossa joka asuntoon tuli oma mittari. Silti vesilasku tulee yhtiölle, josta isännöintifirma laskuttaa osakkeenomistajia, jotka taas vuokralaisia. Isännöitsijä saa laskutettavaa.

Eikö Vaasan Kasarminkentän sakkorysän nurkille saa millään ilveellä kieltomerkkejä pysäköintikiellosta, vai täytyykö näin kyseenalaisella keinolla yrittää kattaa Vaasan miljoonavaillinkia. Kirjoittakaa nyt vaikka pahvilapulle sakkopaikat, jos kieltomerkit on kortilla. Samalla vaivalla voisi laittaa kieltomerkit, kuin että sakottaja raahautuu paikalle.

Aivan ensiksi haluaisin kysyä Jutta Urpilaiselta, että koskahan niitä hänen Kreikkaan varmalla takaisinmaksutakuulla antamiaan satoja miljoonia aletaan maksaa takaisin? Suomessakin olisi niille nyt kovasti tarvetta.

Kaskisissa mietitään nyt, että järjestetäänkö kansanäänestys kuntaliitoksesta Närpiöön. Varmaan kannattaisi laittaa jäitä hattuun. Tuleva hallitus toteuttanee sote-uudistuksen ja kaksi kolmasosaa kuntien menoista siirtyy maakunnille. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Kaskinen monien muiden kuntien kanssa on jatkossa taloudellisesti elinvoimainen. Kaskinen on Suomen pienin kaupunki ja sympaattisin, eikä sen soisi jäädä tomaattimurskan alle.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi