Lukijoilta: TEKSTATEN

Vielä ilmastosta. Vihervasurit uskovat, että 5,5 miljoonan asukkaan Suomi, jonka päästöt on 0,14 prosenttia maailman päästöistä, voi ratkaista 8–9 miljardin asukkaan 99,86 prosentin aiheuttamat päästöongelmat. Vähän realismia unelmointiinkin. Suomi voi olla esimerkki siitä miten ilmastoasioita tulee hoitaa, mutta ei sen maksumies.

Mulla ihana naapuri: kun kuulee, että tulen parvekkeelleni istumaan, niin pistää radion pauhaamaan! Kiva kun ei itse tarvi edes radiota avata. Kiitos! Samma på svenska.

Golfkentäntielle peltipoliisi mennen tullen. Nopeus 30km/t.

Älä luota remonttimiehiin. Järjestä vartiointi koko remontin ajaksi. Minulta katosi paljon tavaraa ja rikottiin paikkoja. Remonttifirma ei korvaa mitään.

Gerbyn terveysaseman toimintaa tulee laajentaa, koska toimii hyvin ja on logistiikaltaan erinomaisesti sijoitettu. Miksi keskittää kaikki palvelut liikennesumppuun?

Kuinka on mahdollista että 500 000 e Uefa-rahaa plus Soirin ja Vahteran myynti vaihtuu 700 000 e tappioksi kahdessa vuodessa, VPS-fanit kyselee, että mihinkä rahat ovat huvenneet.

Ei sitä postin myymälän lakkautusta kannata kovin kauan surkutella. Eri puolilla maata tehty sama, ja kaupassa toimivina sekä aukioloajat että palveluasenne vain parantuneet.

Vieläkö VPS:n johto ihmettelee miksei tule porukkaa katsomoon. On niin unettavaa peliä. On kuin koko joukkuetta jännittäisi lähteä hyökkäyksiin, seistään paikoillaan kun pitäisi liikkua ja panna vastustajan puolustus sekaisin. Valmentajalla ei mitään ideoita, syötetään taaksepäin ja toivotaan toivotaan. Ei ihme että talous kuralla kun ei tule lipputuloja. VPS:n johto ja valmentaja vaihtoon.

Trump-hallinnon shakkipeli jatkuu Kiinan kanssa. Huawei 100 miljardin US-dollarin vuosiliikevaihtoa yritetään laskea Android-järjestelmän päivityskiellolla. Kiinan satojen miljardien litrojen polttoainevuosimyyntiin 10 sentin vero ja oman käyttöjärjestelmän luomiseen osa rahoista. USA yrittää määrätä kenen kanssa kukin maa saa tehdä kauppaa. Intia ja Venäjä myös kytkettynä siihen.

En ymmärrä ihmisiä, jotka keksivät kaikki keinot, jotta pääsisivät ilmaiseksi erilaisiin tapahtumiin, kuten esim. urheilu- ja konserttikemuihin. Jos kaikki tekisivät niin, niin ei noita tapahtumia voitaisi järjestää.

Suomi-rata Helsingistä Tampereen ja Seinäjoen kautta pohjoiseen on tärkein, koska sen rooli on pitää pitkä Suomi koossa. Eteläinen suomi Helsingistä länteen ja itään pysyy lyhyine etäisyyksineen jo maantieliikenteellä koossa. Helsingistä Ouluun on 680 km ja Kemiin 786 km ja sieltä Kolariin 995 km, Rovaniemelle on 900 km ja edelleen Kemijärvelle 983 km. Vertailuna Utsjoelta Hangonniemen kärkeen on matkaa kuin Itämereltä Välimerelle.

Kuka haluaa tulla sysimustaan Vaasaan missä mikään ei ole auki kun koneet laskeutuu? Vaasa on kammottavan näköinen pimeine valoineen!

Äiti, onko sinulle tullut mieleen miltä lapsista tuntuu, kun et anna lasten tavata isää vain siksi, että haluat kostaa isälle omaa pahaa oloasi! Aikanaan totuus lapsille selviää.

Mitä taloyhtiön hallitus saa asukkaista kertoa ja saako niitä huudella ulkopuolisille?

Taloustarkastajan mukaan kaupunki on investoinut lainarahalla todella kovaa. Tämä kyllä näkyy Vaasassa. Häyry on johdon kanssa ajamassa kaupungin palvelut alas säästötoimillaan. Viimeinen sammuttaa valot, katuvalot on jo sammutettu. Ei oikein ymmärrä kun Vaasa mainostaa valtakunnallisesti kaupunkia energiakaupungiksi, silti katuvalot on sammutettu.

Laihialaiset mitä ihmettä? Vaasan asukkaista 70% on suomenkielisiä, ja Vaasan keskussairaalassa saa varmasti hoitoa ja palvelua suomeksi jatkossakin. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan ja selvittelemään Seinäjoen suuntaa?

On menny sairauden puolelle tua ilamastokiima ja kasvisruakakiima pahemman kerran.

Uskokaa nyt hyvät ihmiset, että Vaasan keskussairaalassa pärjää pelkällä suomen kielellä. Terv.umpisuomalainen 70 vuoden kokemuksella.

Kun Euroopalla on USA ystävänä ei vihollista kaipaakaan.

Kohta on Suomen luonto tuhottu. Maa- ja metsätaloudessa vihataan luontoa. Vaikea ymmärtää tämän vihan valtava määrä. Mitään ei haluta säästää.

Niinhän sitä luulisi, että poliitikoilla olisi kyllin tehtävää kotimaan asioissa. Päättivät kuitenkin hoitaa maailman ilmaston.Maksoi mitä maksoi.

Voisiko joku kaupungin talouden arvostelijoista ystävällisesti kertoa mikä kunta pystyy investoimaan ja kehittymään ilman lainarahaa.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi