Lukijoilta: TEKSTATEN

Kun armeijan edustuskulttuuriin on nyt tutustuttu mediassa, ei mielikuvitus riitä kuvittelemaan, mitä nämä herrat opettavat pojillemme arkena.

Mitäs Orpo ihmettelee hallitusneuvotteluihin osallistuvia loppareita. Keskustan ja kokoomuksen vetämässä hallituksessa oli lopparit omasta takaa.

Mielikuva paikkakunnasta syntyy ajaessa sen ohi tai läpi. Jos kunta aikoo saada uusia asukkaita, läpiajotien varsi ei saisi muistuttaa kaatopaikkaa, kuten useilla paikkakunnilla tänään on tilanne.

Rantalinna Rantakadulla kaipaisi puhdistusta ja pintaremonttia! Kalarantaan on Faros tehnyt hienon uudisrakennuksen ja Kalastuksen talo on valmistumassa. Kokonaisuuden kannalta olisi välttämätöntä, että myös likainen Rantalinna saisi kasvojenkohotuksen.

Pohjalaisessa amatöörin sähköskootteri esittely. Akun tieto 42 ah. Siiskö älykännykän 3,7 volttia jännite vai Tesla-auton 400 volttia. Kännykässä taitaa olla noin 4 ah. Mitä korkeampi voltti, sen nopeampi lataus. Taitaa olla 60 volttia eli noin 2,5 kWh. Ongelma on yli 1 kW teho. Maksimi 1 kW ja maksimi 25 km /h on vakuutusvapaa. Halpaa ajoa. Akun paino noin 6 kg /kWh. Lisäakun hinta noin 500 euroa /kWh mutta Tesla-autossa enää 100 euroa.

Ellei Matias Mäkynen osaa jäävätä itseään, niin jonkun pitää häntä opastaa. Lobbarin ei kuulu tehdä hallitusohjelmaa.

Jo on laiskuus huipussaan, kun Rinne, vihreät ja rkp ostavat hallitusohjelman konsulteilta. Mitä me näillä edustajilla teemme, emme mitään. Nythän muutamat konsultit ovat itse laatimassa valtion toimintasuunnitelmia, joita sitten myyvät kovaan hintaan asiakkailleen. Hei haloo, minkälaisia tuulihattuja olemme edustajiksemme valinneet. Uusi hallitustunnustelija Rinteen tilalle!

Kiitos Vaasan kaupunginteatterille kun järjestitte tuoksuttoman esityksen. Tosin se oli toiveena, eikä ehdoton. Toiveeksi se jäi osaltani ja varmaan monen muunkin kohdalla. Niin vain migreenin takia pois jouduin lähtemään, tuoksuja näköjään ihmiset eivät ymmärrä olla käyttämättä.

Ne yksinhuoltajaäidit, jotka pienipalkkaisina sinnittelee jopa kahdessakin työpaikassa, hoitaa lapset hyvin, tekee niiden eteen kaikkensa. Ei toki ehdi kerhoihin eikä seuroihin. Heille ei mitaleita heru.

Suomalainen demokratia aivan suossa. Äänestäjiä petettin todella törkeästi. Kepu suurin häviäjä vaaleissa ja ekana ryntäämässä hallitusneuvotteluihin.

Puskan pekkoja kaikki nuo kepulaiset. Neljät napit takin molemmin puolin niin on helppo kääntää takkia tilanteen mukaan. Häikälemätöntä suhmurointia ja kansan pettämistä tuo kepun touhu.

Orpo urputti Narinkkatorilla hallitusneuvotteluissa mukana olleilta yhteisöjen edustajia. Itse ministerinä ollessa mitään omia ajatuksia ei tullut. Puheet kuin EK:n, terveys- ja vakuutusyhtiöiden sekä rahoitusyhtiöiden toivelistoista. Mitään keinoa tavallisen suomalaisen elämän ja toimeentulon helpottamiseksi ei tullut. Sivistysvaltiossa kansalaisten etu on tärkein ja yrityksien vastuuta yhteiskuntaan tulee korostaa. Suomalaiset ei kaipaa Orpon kaltaista tyhjänpuhujaa.

Pohjan Miehet, 90-v. ja Juha Uusitalo -juhlakonsertti oli upea kokonaisuus. Nuori nainen häiritsi todella monen konserttikokonaisuutta, kun hän selasi isoruutuista kännykkää lähes taukoamatta. Kirkas valo läikkyi koko ajan! Miksi tulla konserttiin, kun pitää selata kännykkää koko ajan!

Vaasassa on taas alkanut älytön ja typerä kesäkauden pimennys eli katuvalot on sammutettu muutaman kymppitonnin säästön takia. Onko tässä mitään järkeä? Kaupunkilaisten turvallisuusko ei ole tärkeä asia!

Hietasaari on vanhassa kaavassa pyhitetty kaupungin asukkaille ulkoilu- ja virkistysalueeksi. Ei mitään poikkeuslupaa uudelle rakentamiselle tai laajennuksille. Paikan pitää löytyä jostain muualta.

Vaasalaiset marssille! Posti suunnittelee lakkauttavansa postin myynti- ja palvelupisteen. Sijainti on loistava ja siellä toimiva hissi. Mihin kaupan nurkkaan vajavainen pieni posti sijoitettaisiin? Tarttukaa nyt asiaan, Vaasan uudet kansanedustajat.

Kaupunginorkesteri ja Juha Uusitalo olivat erinomaisia. Pohjan Miehiä painaa raskaasti laulajien ikä.

Asuntojen ja talojen energialuokka on huuhaata. Ovat keksineet kertoimia eri lämmitys- ja polttoainelähteille. Esim. 20 000 kwh talo eri luokkaa riippuen millä lämmittää vaikka sama kulutus. Ennen sähkö oli kerroin 1.7 ja nyt 1.2. Kaukolämpö oli 0.8 kerroin ja nyt 0.5. Puu nykyään 0.5. Onko siis 50-luvun talosi kohta a++ -energialuokkaa kun lämmität tuulivoimasähköllä vaiko huonompi vielä kuin kaukolämpö? Osta osuus tuulivoimalasta.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi