Lukijoilta: TEKSTATEN

Aitoa suomalaisuutta näinä päivinä näyttää olevan jättää kaverit pulaan kentälle ja luikkia itse luimistelemaan puskan taakse. En se minä ollut, nuo ne oli!

Aina on joku vouhotus, nyt paasataan ilmaston lämpenemisestä. Varmaan siinäkin käy niin, että pidetään aikansa meteliä, sitten nostetaan maksuja ja veroja ja kaikki jatkuu entisellään. niin kävi aikanaan päästöoikeuksien kanssa, jos vielä joku muistaa. Luotiin vain uusi rahastussysteemi ja ennustan, että niin käy tässäkin.

Ankkalammikossa kuohuu. Suomenkielisten ekaluokkalaisten leikkimielinen englannin tunti viikossa kuohuttaa, vaatimus ruotsi tilalle.

Vihreät ovat muka vaalien alla huolissaan sähkön hinnasta, vaikka ovat itse vastuussa sähkön siirtohintojen kasvusta. Pekka Haaviston muisti on todella valikoiva.

Tapio Nyysti oli oikeassa Pohjalaisessa. Vaasan sairaanhoitopiiri on kustannusten jaossa aivan uuden edessä.

Kaipaan vaalimainontaan tietoja ehdokkaan aikaansaannoksista. Jokainen osaa luvata.

Vaalikoneestako jotkut ressukat seuraavat maailman menoa!? Ota nyt itse selvää faktoista Kosken ja Risikon tekemisistä ja tekemättä jättämisistä VKS:n päivystysasiassa. En olisi uskonut, että kaltaisiasi äänioikeuden omaavia on olemassa!

Vaasa tarvitsee Mustasaarta maksumieheksi kalliisiin hankkeisiin, sote/sairaala 75 milj ., urheiluhallit ym. Käyttäkää V Sähkön 6 milj. osingonjakoa alkuun.

Vaasa voi laajentua maan alle, pilviin (pilvenpiirtäjä talo puuttuu), merelle päin (silta ruotsiin). Kyllä vaasalaiset veronmaksajat maksaa, nostetaan vaikka taas sähkönhintoja! Haloo!!

Oulun kehitys: Oulu sai siirtoväkeä ja kuntaliitoksen sotien jälkeen, 1960-luvulla useita kuntaliitoksia, v. 1965 jo 78 270 asukasta. 2009 kuntaliitos, 2013 4 kuntaliitosta ja nyt Oulussa on 203 623 asukasta (5. suurin) ja suurin rannikkokunta, p-ala 3 817 km2. Lukuisat kuntaliitokset ovat avittaneet Oulun kasvua. Täällä taas kuntaliitokset onnistuu vain pakolla.

Kaupungin virkamiesten ei pidä ryhtyä kehityksen jarruksi. Heitä on muutenkin riittämiin. Jos johonkin hankkeeseen ryhdytään, sitä on puolustettava loppuun asti. Kannattaisi ottaa oppia Uumajasta. Se hakeutui rohkeasti vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Sen jälkeen lähti asukasmäärän kasvu hurjaan nousuun ollen nyt 2 000 per vuosi. Kehittyvät, tulevaisuuteen katsovat alueet vetävät väkeä. Eivät ne, jotka sisältä päin surkuttelevat.

Ikinä en oo nypänny yhtään rusinaa kenenkään pullasta.

Mustasaaren ja alueen ruotsinkielisten pikkukuntien pitää perustaa RKP:n tukemana ruotsalainen reservaatti, joka eristäytyy täysin muusta Suomesta. Rikkaiden ruotsinkielisten säätiöiden avustuksilla alueen ympärille tulee rakentaa vielä korkea muuri.

Kolkin sillalla rakennetaaaaaaaaaaaaaa.......................aaaaaaaaaan verorahoilla.

Jos nykykokoonpano hallituksessa jatkaisi, ei valtion rahat riittäisi, vaikka työllisyys nousikin. He kyllä keksisivät pääomalle verokevennyksiä ja pientuloisten kurjistamista. Esimerkkinä sähköverkon myynti ulkomaisille veronkiertoyrityksille.

Kyllä nyt meni pipariksi Vaasan tuleva kuorofestivaali, kun ei enää esiintymisiä Rewell Centerissä! Luuletteko, että joku lähtee kultturitalo Fannyyn tai säkkipimeään ja ahtaaseen draamasaliin kuuntelemaan kuorolaulua?! Raivatkaa nopsasti joku esiintymistila Rewelliin, jos haluatte yleisöä paikalle!

Wärtsilä potkii ammattimiehet pihalle ja nyt kouluttaa 62 päivän koulutuksella vuokrafirman kautta tosiasentajia tilalle.

Msk valittaa Mustasaaren kunnanvaltuuston kuntaliitospäätöksestä. Myt kaikki tukemaan Msk:ta, jos kunta ei suostu maksamaan oikeudenkäyntikuluja.

Vaasan talous totaalisesti kuralla. Todella edesvastuutonta politiikkaa Rkp:ltä ja vihervasureilta. Kaupunginjohtaja vaihtoon välittömästi.

Mustasaaren virastotalo on kiinni kesällä kirjoittaa Pohjalainen. Eiköhän sovita että ovi on pysyvästi kiinni kesän jälkeenkin.

Vaikkei konkreettisia aitoja saakaan Suomessa pystytellä, on vaasalaisten henkinen muuri mustasaarelaisia kohtaan vahvempi, kuin Trump kuunaan saa rakennettua. Mitta on täysi!

Ei ole vaikea toteuttaa erihintaisia palveluja vaasalaisille ja ulkokuntalaisille. Vaasa-kortti kaikille vaasalaisille. Nyt se on kaupungin ja naapurikuntien yhteistoiminta-alueiden työntekijöillä. Se kuuluisi vain kaikille Vaasassa asuville.

Kiitos Matti Jaakkola. Todella hieno kannanotto 11.4. Lisää tällaisia kirjoituksia.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi