Lukijoilta: TEKSTATEN

Jopas sattui! Soten alulle panijalla onneksi korvaavat miljoonat?!

Kysyn vaan. Minkätähäre aina vaan maajussille morsian? Tarttoo se tyämiäski akan.

Posti harkitsee joidenkin töiden siirtämistä Viroon. Hienoa. Pomoporras halvalla Virosta, kyllä tulee säästöä.

Kahta en vaihda, liito-oravan p...t ja perustuslaki, niillä kaatuu parhaimmatkin hankkeet.

Miksi maakunnissa on tehty näin laajoja valmisteluja vaikka mitään sotelakeja ei ole voimassa. Kuka on vastuussa?

Varsin hauskoja nämä vilttiketjun kaverit Antti ja Pekka, kun aamupäivällä hirnutaan ilosta , kun Sipilän hallitus kaatui, ja iltapäivällä itketään, kuinka törkeä homma oli kaataa hallitus, jota he itse ovat yrittäneet koko hallituskauden.

Millä oikeudella nämä liitosvastustajat julkaisevat Pohjalaisessa ilmoituksen mustasaarelaisten nimissä? Minä en ole antanut näille taantumuksellisille rajojen vartijoille minkäänlaista lupaa ilmoituksen julkaisemiseen. Ilman kuntaliitosta Vaasan seutu tipahtaa lopullisesti kehityksen kelkasta!

Kyllä Suomen kansa saa olla tyytyväisiä kun sote kaatui. Olisimme joutuneet kärsimään, kun hoitoon pääsy olisi ollut rahasta kiinni. Ja pienillä paikkakunnilla ei olisi ollut mitään valinnanvapautta. Jos ollenkaan mitään terveyden hoitoa. Olisi käynyt niin kuin nyt vanhuksille. Olen kiitollinen kun kaatui.

Perussuomalaiset hallituksessa ollessaan heikensi perheiden asemaa leikkaamalla vanhempainvapaan päivärahaa, äitiyspäivärahaa, isyyspäivärahaa ja rajaamalla subjektiivista päivähoito-oikeutta. Puhuvat yhtä mutta tekevät toista.

Ei ay-järjestö mitään päivärahoja maksa. Se vain rahastaa etujen ajamisesta. Ota asioista selvää. Valtio eli kaikki veronmaksajat sen maksaa. Suomessa on työlaki jota pitää noudattaa, oli sitten liitossa tai ei.

Suojatien ja kävelijöiden huomioon ottaminen Vaasassa nykyään hyvällä tasolla. Kävelijöiden käden heilautus loistava merkki yhteispelistä.

Soten kaatumista surevat valittavat kalliin valmistelun menneen hukkaan. Miksi alettiin valmistelemaan sellaista joka ei lainsäädännön mukaan ole mahdollistakaan. Tuntuu hölmöltä. Nyt tehtävistä jäävät henkilöt joutuvat vielä Sipilän hallituksen säätämien korvausleikkurien ja aktiivimallien kiroihin.

Kertokaa ihmeessä hyvätkin puolet ilmastonmuutoksesta eikä vaan niitä huonoja puolia.

Ei ay-liike mitään työttömyyskorvauksia maksa! Perusosa verorahoista ja ansio-osa pakollisesta työttömyysvakuutusmaksusta, joka kerätään työnantajilta ja työntekijöiltä.

Rajanpoistajille: raja on aina olemassa; on valtio-, maakunta-, kunta- ja jopa tonttirajoja. On moraalirajat ja muitakin, sekä kalliin ja tehottoman kuin halvan ja tehokkaan hallinnon raja. Torniolla ja Haaparannalla on välillään 3 rajaa: kaupunki-, maakunta- ja valtioraja. ylitys on helppo, eikä ole kivulias, olen huomannut. Yhteistyö sujuu mallikkaasti, eikä raja ole este, jos yhteistyötä halutaan tehdä!

Ay-liikkeen apu työttömille: työttömyyskassojen jäsenmaksut kattavat n. 5 prosenttia ansiosidonnaisen työttömyysturvan kustannuksista. Muu tulee työllistämisellä ja työstä maksetuista veroista.

Koska loppuu tämä Vaasa–Mustasaari-jubina. Moni alkaa olemaan niin täynnä tätä reunaehtojen vaatimista. Jätetään oman onnensa nojaan ja käännytään Laihian suuntaan.

Miksi ei Vaasan terveyskeskus- ja terveysasemilla mikään toimi. Ei saa aikoja. Potilas saa luukulta toiselle mennä. Jopa hoitajat rähisee, mene yksityiselle. Haukut saanut.

Onkohan Pohjalainen kertonut koskaan lukijoilleen, että maahanmuuton kulut ovat vuodessa jopa 3,2 miljardia euroa. Jo murto-osalla saisi nimittäin mm. hoitajamitoituksen kuntoon.

Omakotialueilla jotkut henkilöt vuodesta toiseen pysäköivät autojaan kapeilla kaduilla. Tämä haittaa muiden liikkumista ja ennen kaikkea talvikunnossapitoa. Omalla tontilla olisi tilaa omalle autolle, jos vain haluaisi sinne autonsa pysäköidä. Toisaalta on mukava katsoa kuinka naapuri onnellisena hyppelehtii sillä omalla kallisarvoisella tontillaan ja naapureille aiheutetusta haitasta ei välitetä. On se harmi, että on näin itsekkäitä ihmisiä.

Mustasaaren vaalilipukkeiden mukana asukkaille jaettiin liitosta vastustavien propagandaa. Aivan käsittämätöntä toimintaa! Tällaisen kaikenlaisen likaisen pelin kansanäänestyksen tulos on muka sitten joidenkin valtuutettujen perusteena kuntaliitoksesta äänestettäessä.

Kaikki kuntaliitokseen vähänkään positiivisesti suhtautuvat mustasaarelaiset ääniuurnille! liitoksen vastustajat äänestävät varmasti, joten meidänkin täytyy. Myöhemmin turha valittaa.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi