Lukijoilta: TEKSTATEN

Kaaos uhkasi Suomea syksyllä 2015, totesi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg (Pohjalainen, 7.3.). Sisäministerinä oli tuolloin Petteri Orpo. Nyt on heille jälkikäteen retorisena kysymyksenä heitettävä seuraavaa: Eikö teille kummallekaan tullut mieleen ajatusta laittaa tuolloin pahimpaan ryntäysaikaan raja Torniossa edes pariksi päiväksi kiinni? Olisiko Bryssel ollut siitä liian vihainen? Se olisi voinut olla pysäyttävä toimenpide.

Bernerin missioko on ollut ajaa posti sellaiseen malliin että siihen ei enää kukaan luota ja markkina siirtyy yksityisille. Taksipalveluissa on jo nähty mitä sutta ja sotkua siitä taas syntyy.

Tuolle Mustasaaren kansanäänestykselle ei voi panna paljonkaan painoarvoa. Tällaiseen äänestykseen osallistuu aktiivisesti mitä todennäköisimmin vain kuntaliitoksen intohimoiset vastustajat sekä heidän pelottelemansa ja manipuloimansa kuntalaiset.

Tälläkin palstalla on kyselty RKP:n poliittisen johdon kantaa Vaasan ja Mustasaaren kuntaliitokseen. Hiljaista on ollut. Kysytään sitten näin: Tukeeko RKP Vaasan kasvua ja menestymistä tulevaisuudessa vai jatketaanko Vaasan seudulla edelleen näivettymisen tiellä?

Uutena vaasalaisena hämmästyin, että Vaasa on Mustasaaren, laajan reikäleipäkunnan tiukassa puristuksessa. Muualla reikäleipäkunnat ovat liittyneet keskuskaupunkiin ajat sitten. Vaasan seutua pitäisi kehittää yhdessä. Miksi täällä luodaan muureja ja pyritään eristäytymään?

Sinkku, jos tapailet varattua henkilöä, älä usko kaikkea mitä hän sulle kertoo. Valehtelee molemmille, kokemusta on.

Eletäänkö mielestäsi suomalaisessa yhteiskunnassa, kaupungeissa, organisaatioissa, yrityksissä, perheissä, yksilöiden kohdalla hiukan liian isoa elämää todellisuuteen verrattuna? Milloin järki sanoo kiitollisena silmille: nyt on riittävästi, saamme olla kaikki yhdessä onnellisia ja tyytyväisiä.

Konkarikansanedustajat S. Anttila (kesk.) ja Salolainen (kok.) ovat tehneet valituksen koska eivät pysty elämään 6.500 eur / kk sopeuttamiseläkkeellä! Se ei heitä tähänastisesti ole haitannut, että moni äänestäjä joutuu tulemaan toimeen 650 eur eläkkeellä. Sikamaista touhua edustajilta!

Edellinen hallitus sai aikaiseksi vain velkaa ja työttömyyttä. Tämä hallitus sai talouden elpymään, josta seurasi työllisyyden parantuminen. Suuri negatiivinen asia on hallituksen säätämät Raamatun, luonnon, jopa järjen vastaiset homoavioliittolait, sekä toistuva Israelin vastainen käytös eri äänestyksissä. Soten kaatuminen oli näin ollen ennustettavissa.

Jos jonkun mielestä Suomessa ei ole riittävästi monikulttuurisuutta, niin kannattaa muuttaa Ruotsiin. Sieltä sitä löytyy.

Erittäin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta media on suunnattu meillä noin 20-vuotiaille miehille. Yritä löytää esim. radiosta jotakin älykästä. 90-prosenttisesti tulee urheilua ja nuorisomusiikkia.

Onko Vetokannaksen päiväkodin hoitajat noin välinpitämättömiä että antaa lasten olla kaivinkoneen kauhan vieressä. Eikö muualla ole pihassa tilaa sen aikaa kun kone on täytön suorittanu?

Hyvät kanssaihmiset, jos haluatte pitää omat asianne ominanne ja rahanne omalla tilillänne, olkaa järkeviä, älkääkä koskaan ottako puhelimiinne minkäänlaisia mobiilisovelluksia. Paperille palautetaan vielä kunnia, kunhan aikansa hölmöillään.

Vaasassa pitäisi kouluilta ja päiväkodeilta pyytää Oriveden tapaan selvitys antamastaan sukupuolikasvatuksesta. Sukupuolia on kaksi, muulle ei ole tieteellistä perustaa. Tyttöjen pitää saada olla tyttöjä ja poikien poikia eikä pidä sallia lasten aivopesua millään väärällä ideologialla.

Hyvä Sipilä. Yksi ainoa oikea päätös neljän vuoden aikana. ero.

Olisi aika saada eduskunta, joka toimisi suomalaisten parhaaksi, eikä vain kansanedustajien keskeisenä kiusanteko- ja kisailupaikkana, kuten nyt.

Vaasa–Umeå -laivaliikenne hiljenee, kun suuret ikäluokat väistyy. Ruotsalaistunut jälkipolvi ei tänne lomaile suurin joukoin.

On aivan selvää, että suomalaiset saavat pärjätä, miten tahtovat tai olla pärjäämättä, kuten eräässä naapurimaassakin. Eduskunnalle tärkeintä on kansanedustajien palkanmaksu ja kaikki muu on yks hailee. Ihan sama kenen sinne äänestää höpöttämään.

Merkillistä, minen oo havaannu ollekkaan jotta maas on ollu hallitus. Ny tv pakkosyättää yätäpäivää täysin merkityksetööntä muka ramaattista tiatua. Mun syntapista on kipinä katees eikä kukkaan piittaa mitään.

Minkälainen on vastuu ja kuka on vastuunkantaja, kun pääministeri ilmoitti hallituksen erosta?

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi