Lukijoilta: TEKSTATEN

Anneli Parkatin tulisi saada kutsu presidentin itsenäisyydenpäivän vastaanotolle esimerkillisen toimintansa ansiosta tuotuaan julkisuuteen vanhustenhoidon järkyttävän huonon tilanteen.

Vaasan väestö väheni vain vuonna 2017, koska työpaikat vähenivät. 2018 oli kasvua 204 henkeä. Kuntaliitos välttämätön, koska myös Vaasan kilpailijat niitä tekevät ja saavat siten suuremman painoarvon. Jos Vaasa ei voi hyvin ja työpaikat vähenee, näkyy se heti Mustasaaressa, josta käy 60 % BVaasassa töissä. Huom! Seinäjokisia käy Vaasassa 200 enemmän töissä kuin päinvastoin.

Vaasassa hyvä veli -päättäjät rakentavat lisää tyhjiä stadioneita, ensiksi jäähalli sitten Elisa-stadion ja seuraavaksi kongressi, mutta ei rahaa tiehoitoon tai vanhusten hoitokoteihin.

Vaalit on näköjään tulossa, meille eläkeläisilllekin on luvassa jotain. Litania lapset, opiskelijat, vanhukset, ym. vähäosaiset ovat pääsemässä nyt paremmille päiville. Eihän vero vain nouse ja vie 9 euron palkankorotusta? Äänestäthän oikein tulevissa vaaleissa.

Usko oikeusvaltioon horjuu, kun seuraa tuomioita. Vantaan entisen kaupunginjohtajan ehdoton vankeusrangaistus ja 188 000e hyödyn menetys valtiolle muuttui hovissa 2 000e päiväsakkoihin. Onko varmaa, ettei hovi pelaa golfia tai käy jahdeilla samassa klubissa?

Jussi kertoo kirjassaan Salen antaneen hänelle runtua mutta ei vollottanut jota kuitenkin tekee kirjassaan. Jussi on miestä kun sai Saulilta muistutuksen kuka johtaa maan ulkopolitiikkaa. Onneksi meillä on pressa joka ei pelkää öykkäreitä.

Vastustan vaasalaisena kuntaliitosta, koska pelkään toisen kotimaisen kielen kasvavaa vaikutusta kunnassamme. Jo nyt mm. työpaikkoja/virkoja jaetaan kielellisin perustein, palveluja ei nytkään saa suomeksi tietyissä paikoissa jne.. Tilanne kärjistyy entisestään jos Vöyri ja Maalahtikin intaantuvat liittymään. Muhikoon Mustasaari mehuissaan ja odotetaan pakkoliitosta, silloin ei tarvita hyvittäviä elementtejä sopimukseen.

Tämä ei ole lupaus eikä uhkaus, vaan missio. Jos Mustasaari jää itsenäiseksi, tulee vaasalaisten muistaa tämä jatkossa aina. Lutherismiin kuuluu itsenäinen ja oma tekeminen, eikä apua tarvita eikä pyydetä muilta. Yhteistyö kuntiemme välillä ei voi jatkua liitosvastaisuuden jälkeen edes entisenlaisena, kun toinen osapuoli on antanut märkää rättiä ympäri korvien todella tärkeässä paikassa. Sitä on mahdoton unohtaa, eikä ole tarviskaan.

3.200.000.000 euroa/vuosi maahanmuuttajiin! Onko mitään järkeä? Paljon pitää saada etuuksia kun tällaiseen on päädytty. Samalla hinnalla maksettaisiin uudet Hornetit 3 vuodessa!

Pentti Santasen mielipidekirjoitus osui naulan kantaan. Kuntaliitosta tulee tarkastella neutraalisti ja ilman oman, kuvitellun hyödyn tavoittelua. Silloin johtopäätös on päivänselvä eikä siihen myöskään tarvita minkäänlaisia manipuloitavissa olevia, suuntaa-antavia mielipidekyselyitä. Toivon, että päättäjät olisivat tässä tärkeässä asiassa tehtävänsä tasalla.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi