Lukijoilta: TEKSTATEN

Lehdessä on ihmetelty, miksi konsulttitoimisto MDI on jättänyt Laihian Vaasan lähipiirin ulkopuolelle. Ei tarvitse ihmetellä, kun muistaa että tämän konsulttiyrityksen päätoimipiste on Seinäjoella. Tähän asti myös MDI:n keskeiset toimeksiannot on saatu nimenomaan Seinäjoen kaupungilta.

Pohjalaisessa on hehkutettu ylitsevuotavasti sitä, että ensi kesänä kaupungissa piipahtaa kaksi risteilijää, joiden matkustajat tuovat paljon rahaa Vaasan kauppoihin. Miksi ei ole kerrottu mitään siitä, minne nämä alukset laskevat viemärivetensä matkan aikana. Kansainvälisten sopimusten mukaan jätteet voidaan vielä muutaman vuoden ajan laskea vapaasti Itämereen ja Pohjanlahteen. Itse ei halua, että Merenkurkun mataliin vesiin näitä saastuttavia aluksia kutsutaan.

Vaasa–Laihia-välillä on liikennettä mutta siitä eteenpäin Jalasjärveä kohti ei ole ikinä ruuhkaa.

Asevelikylän koiranomistajat huomio! Kakkapussit mukaan lenkeille ja käyttöön, kun koira tekee isommat tarpeensa. Nyt siivotonta, eikä koiran syy!

Suomi-jalkapallo on farssia. Rahattomana paras asu on tuuliverkkari.

Idiootitko tätä kaupunkia johtaa? Perusasiat jää hunningolle, mutta lisää velkaa otetaan kymmeniä miljoonia humpuukiin (urheiluun). Pitääkö lähteä ostamaan keltaiset liivit? Kun ihmiset näette näitä päättäjiä ja johtavia virkamiehiä kaupungilla, haastatelkaa heitä näistä mainioista päätöksistä. Keskustelkaa heidän kanssaan näistä ajankohtaisista talous ym. rakennushankkeista. Laittakaa varsinkin poliitikot vastaamaan tärkeisiin kauas tulevaisuuteen vaikuttaviin talousasioihin.

Merenkurkun uuden laivan nimeksi voisi laittaa kuntaliitoksen kunniaksi Korsholm.

Seurat aikoinaan toivoi uutta stadionia Vaasaan. Christina Knookalalta on päässyt unohtumaan että Elisa-stadion tuli maksamaan noin puolet enemmän mitä oli suuniteltu. Nyt ollaan tässä pisteessä, kentän käyttö vähäistä. Kun suunnitellaan, niin täytyy olla ammattinsa osaavaa porukka, ettei käy niin kuin Vaasassa.

Christina Knookalan mielestä on löydetty tasapaino Elisa-stadionin hinnoittelussa, silti stadion on jatkuvasti ollut vajaakäytössä. Eikö olisi aika katsoa ketkä tällaisia päätöksiä tekee?

Ei ole tasapuolista, että vaalilipukkeiden mukana jaettiin liitoksen vastustajien propagandalehti Mustasaaren tulevaisuus!! Onneksi useimmat osaavat itsekin ajatella!

Mitä oikein tapahtuu, kun sähköauton akku menee oikosulkuun ja räjähtää? Tavallisen 12 voltin akun räjähtäessä vaatteet tipahtaa päältä syöpymisen takia. Samoin näkö saattaa mennä.

Kuinka on mahdollista että ensin rakennetaan jalkapallostadion ja sitten pannaan käyttömaksut niin korkeiksi että urheilijat ei pääse treenaamaan, tulee hölmölä mieleen.

Jos ay-liike ei maksaisi työttömyyskorvauksia, niin kuinka paljon olisi köyhiä lisää!

Koska VKS tulee mukaan nykyaikaan, niin että laskut voisi hoitaa e-laskuina?

Ensin urheiluseurat parkuvat miljoonia maksavien stadionien tai hallien perään. Saatuaan haluamansa ne parkuvat, ettei ole varaa käyttää niitä. Meillä on kohta tontit täynnä tyhjiä halleja/stadioneita ja velkaa kymmeniä miljoonia. Eikö näitä päälle kaatuvia miljoonaongelmia kukaan osannut ennakoida?

Vaasan sähköverkko korottaa iloisesti vihervasemmiston suosituksesta sähkön siirtohintaa. Taas korotetaan sähkölämmitteisten omakotitalojen kustannuksia kohtuuttomasti, vaikka järjestelmää saman yhtiön toimesta kovasti aikanaan suositeltiin. Samaiset talot ovat yhtiön parhaita asiakkaita. Asumisen kustannukset muutenkin ovat sietämättömät.

Täyttä asiaa Jukka Ahlbergin kirjoitus 6.3. Toivottavasti kaikki suomettumisen aikaa edelleen elävät lukevat.

Miksi tällä palstalla ihmiset aina valittavat kaikista mahdollisista ja mahdottomista asioista, varsinkin vaasalaiset. Kukaan ei kuitenkaan koskaan kerro, miten ne asiat sitten pitäisi hoitaa. Rakentavia ehdotuksia kaivataan eikä ainaista ruikutusta.

Vaasa ja Mustasaari olisi pitänyt panna yhteen jo 20 vuotta sitten. Mutta ei vieläkään ole liian myöhäistä.

Todellisuudessa Vaasa ja Mustasaari ovat jo samaa kuntaa. Mihin tarvitsemme enää tuota vanhanaikaista kuntarajaa? Turha raja on este Vaasan seudun kehitykselle, kasvulle ja alueen yhtenäisyydelle.

Vaasa kilpailee maailmanlaajuisesti teollisten investointien saamiseksi ja valtakunnallisesti seudun elinvoiman, kehityksen ja kasvun puolesta. Täällä kunnallispoliitikot tappelevat ikuisesti Vaasan ja Mustasaaren rajasta ja ylläpitävät kaikenlaisia muureja.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi