Lukijoilta: TEKSTATEN

Eivät varmaan kaikki mustasaaren suomenkieliset koe itseään toisen luokan kansalaisiksi ja kunnan palvelutkin voivat olla ihan hyviä. Kysymys onkin siitä, että tarvitsemme ehdottomasti isomman kaupungin pärjätäksemme kaupunkiseutujen välisessä kilpailussa ja turvataksemme Vaasan seudun menestyksen tulevaisuudessa.

Eiköhän se Berneri voisi ny sit kokeilla mennä sinne Ruotsiin mopoautolla.

Julkisella terveyspuolella myös heikkoa: anoppi siirty kaupungin sairaalasta vanhuspalv.yksikköön, puolen vuoden päästä hemoglob. oli 60. Todettiin, lähettävä yksikkö kaup.sair. oli jättänyt lääkelistasta pois 2 kertaa vrk:ssa määrätyn raudan. Flegmaattista.

Torsten Onnela! Miksi yhteenkasvaneiden Vaasan ja Mustasaaren pitäisi olla eri kuntia? Kaupungin koolla on ratkaiseva merkitys koko seudun tulevaisuudelle. Useat kaupungit ovat kasvaneet isommiksi juuri kuntaliitosten avulla. Löyhempi, 110 000 asukkaan Suur-Vaasa olisi vain teoreettinen, jolla ei olisi mitään käytännön merkitystä.

Kansalaisraadin julkilausumassa oli erikoisia väitteitä. Mustasaaren itsenäisyys on muka tärkeä siksi, että ruotsin kieli säilyy tasa-arvoisena kielenä kaikilla yhteiskunnan tasoilla Suomessa. Mitenköhän nuo asiat liittyvät toisiinsa? Ja kuntaliitos tehdään kuulema kiireellä vaikka sitä on tuumailtu jo useampi vuosikymmen!

Joku ihmetteli, miksei tiede ole keksinyt lääkettä flunssaan. Ei se ole keksinyt lääkettä aivastukseenkaan. Eli sitähän ei kumpikaan vaiva oikeasti tarvitse.

Jokainen varmaan ymmärtää, että valtion laitokset ja niiden työpaikat sijoitetaan isoihin kaupunkeihin. Pienet ja taantuvat kaupungit joutuvat sen sijaan taistelemaan jatkuvasti laitostensa puolesta ja lopulta menettävät ne. Kuntaliitoksen kaatuminen tietäisi Vaasan seudulle jälkimmäistä, synkkää tulevaisuutta!

Soten EU-notifikaatio jäi sitten pyytämättä. Ei olisi tullut hyväksyntää, koska yksityinen terveydenhuollon konsernin käyttää julkisella puolella toimivaa työvoimaa. Myös muutakin piilotukea löytyy.

Sähkön siirtomaksut nousi kenenkään huomaamatta. Törkeää rahastusta. Suoraa piiloverotusta hörhöhankkeiden rahoittamiseksi.

Perustuslakitalipania avuksi huutavalle. Kansan enemmistö äänesti maamme EU:hun. Rahaliittoon eli euroon mentiin valehtelemalla ilman kansan suostumusta.

Vepsulta voi kysellä talouteen liittyen, että mitenkä omasta mielestä markkinointiosastonne on onnistunut? Eivät ymmärrä, ettei ole sissitoimintaa vaan saa näkyä. Pikkutakit naulaan, ja hihat heilumaan. Osakeannissa pitää 20 % vähintään satsata markkinoinnin tehostamiseen, jos haluatte lisää väkeä katsomoon.

Aion kaksikielisenä äänestää kuntaliitosta vastaan. Vaasalaiset päättäjät ei osaa kohdentaa verorahoja kaikkien veronmaksajien hyväksi, vaan urheilulle ym. Vaikka käyn Vaasassa töissä, en käytä mitään vaasalaisten verovaroilla ylläpitämiä palveluita. Entäs laihialaiset, maalahtelaiset, vöyriläiset, isokyröläiset, lapualaiset ja seinäjokiset, jotka käy Vaasassa töissä, miksi ei niistä valiteta??

Öjberget on ollut vuosia veronmaksajien riippakivi ja tulee olemaan. Satojatuhansia euroja tuhlattu ja lisärahoitusta tullaan pyytämään jatkossakin. Sitä odotellessa. Että näin täällä Vaasassa toimitaan. Jokin mättää ja pahasti.

Tuon termin 12+1 keksijä on ikävä kyllä tehnyt Vaasan keskussairaalan asian ajamiselle ymmärtämättään karhunpalveluksen. Miksi ei vain yksinkertaisesti vaadita ja ajeta VKS:n asemaa täyden päivystyksen sairaalana? Perusteita ja näyttöjä on, mutta 12+1-termi johtaa mielikuvan asiasta väärille poluille. Oltaisiin kuin vaatimassa jotain mihin ei olisi perusteita. Tulee mieleen iltalypsy. Ikävä juttu!

Läänien lakkauttaminen oli suuri virhe senaikaisilta poliitikoilta, ja on johtanut hallinnon pirstalisoitumiseen, jossa kukaan ei ota vastuuta mistään.

Ketkä muodostavat Vaasan kaupungin maahanmuuttajaneuvoston ja edustaako neuvosto Vaasan kaupungin virallista linjaa? Toimiiko verovarojen turvin? Keskiviikon lehdessä julkaistuun kirjoitukseen kommenttina: Jos hädänalaiseksi itseään kutsuvalle annetaan apua ja turvaa, on ihmisluonnon mukaista odottaa avun saajalta kunniallista käytöstä. Taustat pitää tuoda esiin yleisen turvallisuuden vuoksi.

Hyvä muistutus 16.2. lehdessä hule- ja sulamisvesistä etenkin niille, jotka tekevät tietoisesti ja tarkoituksella kaikki päinvastoin ja ohjaavat katon hule- ja sulamisvedet pois omalta tontilta naapurin rakennuksen seinustalle ja salaojaan seurauksista valittamatta.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi