Lukijoilta: TEKSTATEN

Kuntaliitoksissa omaisuutta jaetaan uudelleen. Kiinteistöjen arvot keskuksissa kasvavat ja reuna-alueilla muuttuvat arvottomiksi. Uusi keskusjohtoinen kunta ohjaa tähän kaavoituspolitiikallaan ja rakennuslupien rajoituksilla.

Uutisten mukaan Suomessa yli 30-v. miehistä 72 % ja naisista 63 % on liikalihavia. Kaikki tämä on siis seurausta kevyttuotteiden käytön lisääntymisestä. Niissä luonnollisen rasvan määrää on vähennetty, mutta sokeria riittää. Lisäainepommi on taattu mäissä elintarvikkeissa. Herätkää.

Olen monta kertaa sanonut Elisalle, että en ota teidän viihde pakettia. Uskokaa jo, älkääkä jatkuvasti soitelko siitä minulle.

I have a dream. Korotetaan Öjbergetiä, hankitaan sinne kunnon hissi, rakennetaan uusi hienompi pesäpallokenttä. Tuleva akkutehdas voi sponsoroida yhdistyneelle Vaasalle kulttuuritalon.

Vaasa voisi alkajaisiksi tarkistaa palvelujensa hinnat ja sitten vain jokaiselle vaasalaiselle oma kaupunkikortti, millä saisi palvelut halvemmalla. Vaasa voisi ottaa myös käyttöön Mustasaaren kunnan palkkalistoilla olevien velvoitteen asua omassa kunnassa, elikkä kaikki mustasaarelaiset, jotka ovat Vaasan kaupungilla töissä, pitää muuttaa asumaan Vaasaan.

Kevät on saapunut. Mahtava olla raikkaassa ulkoilmassa. Haastakaa naapuri, ystävät kenet vain kevätlenkille. Jos kieltäytyy, tarjoaa pulla kahvit. Nivelesi ruostuu!

Onkohan Suomessa yhtään yritystä, jossa vanhusta ei petettäisi? Asiallista kohtelua on turha toivoa missään.

Valtakunnallisiin palvelunumeroihin voitaisiin laittaa rehellinen ääni ”kaikki palveluneuvojamme ovat varattuja” sijaan. Ehdotan seuraavaa: Painu akka h...iin sieltä soittelemasta!

Suomen vanhukset on jo paljon ennen hoitokotia jätetty täysin heitteille. Harva vanhus pystyy yksin ylläpitämään tietokonetta. Apu maksaa maltaita. Kaikki puhelinpalvelut on valtakunnallistettu. Vanhuksilla ei ole rahaa maksaa tuntikausien odottelumaksuja. Eikä yksikään kansanedustaja näe tässä mitään väärää.

Hyvä kun viimein sote- ja maakuntamalli haudataan. Sipilä ja Orpo jättäkööt verorahat rauhaan. Käsittämätöntä touhua. eiköhän ihmiset viimeinkin herää horrostuksestaan ja aivan oikeaan aikaan. Hyvä Saarakkala.

Sossujen Mäkysen selityksen mukaan se onkin kokoomuksen vika, että heidän omassa sossujen vaaliohjelmassaan kielletään tulevaisuudessa polttomoottoriautojen käyttö tovereilta!

Miks pesikseen pitäis laittaa yhtään rahaa? Ketä se ees kiinnostaa. Harrastajat voi muuttaa Vimpeliin. Hevosurheilukeskus luvattiin sen jälkeen ku ravikatsomo paloi 2006 mut ei oo näkyny. Lupauksen antajat petti. Sekä Vaasan että Mustasaaren puolelta. Tuohon pesisturhuuteen nyt sit laitetaan veronmaksajien rahoja, mikä ei ikinä tuu tuottaan mitään. Hepparavit ois maksanu itsensä takaisin ku Ruotsista ja Norjasta olis tullu raveihin porukkaa, se ees tuottais jotain

He sanovat, että kuri pitää yllä järjestyksen, ja he kutsuvat kurittomia niiksi, jotka tulee oikaista, vaikka todellisuudessa kuri oli se, joka aiheutti epäjärjestyksen. Sydämen lähettiläs ei tee pahaa, sillä hänen sydämensä on sitoutunut siihen mihin kätensä asettaa, mutta pakkovallan oppilas on se, joka aiheuttaa järkytyksen

Karhut ja tiekarhut talviunilla...

Valtiontaloudessa on tarve säästää vuositasolla ensi vuodesta alkaen 2 miljardia. Toinen miljardi säästyy, kun lääkityksestä turha ja haitallinen osuus, n. 70%, lopetetaan mm. kolesterolin, 2-tyypin diabeteksen, verenpaineen, mielenterveyden ja osteoporoosin hoidossa.

Pohjalaisessa 27.2. oli juttua pesäpallokentän siirrosta ja pohjan tutkimisesta. Kenttä rakennettiin puhdistamon selkeytysaltaiden päälle ja sen jatkeena oleva P-paikka suoraan lahden päälle. Itse viemäriputki kulki puhdistamon vierestä Sanmarkinkadun jatkeen alla kohti nyt rannassa olevaa istumakatosta häviten hiukan ennen sitä Sundominlahteen. Villan puolella putkea oli pieni heinikkoinen karikko, joka esti ehkä isompien jätösten valumista takaisin lahteen mutta viereiseen uimarantaan kellui useinkin kaikenlaisia kokkareita!

Öjberg on tietääkseni ainut laskettelupaikka Suomessa jossa on vain 1 hissi. Vielä kaupungin eikä kyläpahasen paikka. Äkkiä hommaamaan väh. 2 hissiä.

Tästä hallituskaudesta pitäisi oppia ainakin se, että ketään ei pitäisi päästää ministeriksi liike-elämästä ilman mitään kokemusta politiikasta. Nyt heitä on valitettavasti kaksi.

Mustasaaren alueiden kehitys pysähtyy seinään jos se liitetään Vaasaan. Tällöin voitte mustasaarelaiset olla varmoja että kylien koulut, päiväkodit, ym. lakkautetaan ja keskitetään muualle. Parin vuoden kuluessa.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi