Lukijoilta: TEKSTATEN

Raitiovaunut ovat vanhanaikaisia. Rakennetaan Vaskiluodosta Kivihakaan ns. monorail-yhteys puistikkojen keskiosaa pitkin, pysähdyspaikkoja riittävästi rakentaen.

Kaikille sotea ja maakuntahallintoa vuosikausia valmistelleille virkamiehille kenkää. Missään muualla ei ole niin paljon löysää, että on varaa irrottaa vuosikausiksi korkeasti palkattuja virkailijoita tekemään tyhjää hallintoa.

Suur-Vaasaa ei voitaisi käsitellä Seinäjoen takana olevana rantakaupunkina kuten on tehty sairaala- ja nyt viimeksi kolmostieasiassa. Jollei Vaasa kasva, trendi jatkuu, mitä seuraavaksi?

Johan ferritiinistä aletaan puhua. Lääkärit vain eivät halua asiaa myöntää, koska moni vaiva häviää, kun varastoraudan taso on oikea, siitä seuraa vain se, että lääkärit ei pääse kirjoittamaan esim. masennuslääkkeitä ja provikat jää saamatta. Herätkää jo ihmiset.

Raitiovaunu Vaasaan, olipa hullu ehdotus. Mitä maksaa, otetaanko lainaa vai nostetaanko veroäyriä? Lilliputtijuna riittää Vaasaan.

Laitanpa lusikkani pesäpallokentän soppaan. Hyvä paikka kentälle Rytilaaksossa rautatien ja Rautatiekadun välissä. Menkää katsomaan.

Tuomisen ja Gräsbeckin kaltaiset yleisönosaston taloustieteilijät voisivat muuttaa vaikka Vöyrille. Siellä velkaa per kuntalainen on vähemmän. Tajuatteko, että investointeja ei tehdä teitä varten, vaan tulevaisuutta varten. Maailma pyörii vielä teidänkin jälkeen.

Aidoista turkiksista ei synny mikromuovijätteitä valtameriin, tämä on jo huomattu myös maailman muotitaloissa mutta ei vielä näköjään Seinäjoella.

Eiköhän Vaasa ole Mustasaarella lisättynäkin liian pieni metropoli raitiovaunujen kannalta. Hyvä kun kaupunkilaiset edes oppisivat käyttämään paikallisbusseja. Tyhjinä huristavat pitkin katuja.

Urheilubisnes on manipulaatiotalouden ottein tunkenut jalkansa ovemme väliin, tunkenut sisään ja asuu olohuoneemme tv-nurkassa.

Muu maailma taistelee mikromuoveja vastaan mutta Seinäjoen oikeuksia elikoille lisäisi niiden määrää kieltämällä aitojen tarhattujen turkisten tuotannon, outoja maailmanpelastajia.

Håkan P-H Rönnqvistillä todella hieno ja viisas kirjoitus. Meidän tulee lopettaa kaikenlainen kielifanatismi ja kansalliskiihkoilu ja ruveta tekemään yhteistyötä yli kielirajojen yhteisen Pohjanmaamme kehityksen turvaamiseksi nykyistä suuremman, vahvemman ja vetovoimaisemman Vaasan myötävaikutuksella.

Mustasaaren kunnan jarrumiehet hidastaneet asioita ja kehitystä tarpeeksi kauan, nyt saa riittää! On laajempien näkemysten aika!

Nyt kun koko Suomi on huolissaan vanhustenhoidon laiminlyönneistä ja puutteista, niin nämä muutamat agitaattorit julkeavat vaatia tarhaketuille lähes ihmisoikeuksia.

Maatalouden ympärillä pyöritettävissä oheistöissä ja bisneksissä pyörii merkittävä harmaatalous jossa ei kuitteja kirjoitella eikä veroja makseta, valtiolla jää isot verotulot saamatta kun tätä lyöppäröintiä ei kitketä pois!

Pahalta näyttää – jopa kesäisen rantasaunan lämmityksestä meitä syyllistetään. Direktiiviä kehitellään.

Vaasan kaupunki: pyöräteiden ja jalkakäytävien kunnossapito ala-arvoista! Vastuu kaupungilla liukastumisten aiheuttamista vahingoista.

Sorsien nälkä loppuu Putusillalla, Pohjalainen 26.2. Loppuisikohan siellä myös Vaasan vanhusten nälkä? Törkeää säästöä ruuasta nykyään... Sota-ajallakin ruoka oli ravitsevampaa...

Pohjalaisen tiedon mukaan Vepsun tilikausi on tappiollinen. Missä on rahat, kaksi Eurooppavuotta tuottivat 0,5 milj. e, Soirin myynti 100 000 ja Vahteran tuplaten, nyt on menty vieraspeleihin omilla autoilla, puhumattakaan pelaajien ruokalaskuista.

Kaj C. Tuominen! Pitäisikö linja-autoaseman paikalle jättää 200 000 euron arvoinen, syvä kuoppa muistuttamaan valtuuston päätöksentekokyvystä? Pitäisikö vaasalaisten odottaa jälleen 50 vuotta kulttuuri-kongressikeskuksen valmistumista? Tulisiko keskus edes edullisemmaksi Wärtsilän tai Wasalandian tontilla?

SDP:n Mäkynen lateli pitkän liturgian peruakseen oman puolueensa S. Marinin julkistaman ohjelman pikaisesta polttomoottorien kiellosta, viimeistään 2030 mennessä. Toverit huomasivat työssäkäyvien äänestäjiensä joutuvan päätöksen uhreiksi kaikista pahimmin, tuli kiirus selitellä ja perua puheita.

Mahtaa koko muu Suomenmaa naureskella tälle ruotsinkielisten rannikkokaupunkien monikulttuurin rikkaudelle, käpykylät kuihtuu ja laivoja vaan ostellaan.

Kyllä se Trumpin aita säästäis loppupeliis rahaa ja ihmishenkiä.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi