Lukijoilta: TEKSTATEN

Strand valitti kovasti sitä, että Laihiaa ei tilastoissa huomioitu kuuluvan Vaasan seutukuntaan (Pohjalainen, 23.2.). Jos näin olisi menetelty, niin Isokyrö olisi vastaavasti kuulunut ottaa Seinäjoen seutukuntaan. Vuonna 2040 ennusteen mukaan nykyisen Vaasan kaupungin alueen väestö hieman nykyisestä laskisi, mutta Seinäjoen nousisi muutamalla tuhannella. Johtopäätös: akkutehtaita pikaisesti Vaasaan väestölliseen pelastustehtävään!

Viimeisimmät ennusteet osoittavat että Vaasa on tippumassa samaan sakkiin kuin muutkin rannikon tuppukylät: Kaskinen, Kristiinankaupunki, Nyykaarlepyy ja Pietarsaari, kaikissa näissä on RKP vallankahvassa ja suomenkielisiä sorretaan.

Berner pitää kiinni hillotolpasta kaksin käsin Sipilän tukemana.

Terveys on tärkein asia yksilölle ja kansakunnalle. Suomen virallinen järjestelmä tekee vain sairauksien hoitoa, sen tarkoitus ei ole pitää ihmisiä terveinä. Se kun ei ole lääkemafian eikä vain sairauksia hoitavien lääkäreiden intressissä. Terveenä pysyminen vaatii aktiivista otetta yksilöltä, kuten oikeaa ravintoa, liikuntaa sekä mittauksia kehon tilasta. Virallinen järjestelmämme ei tähän juurikaan osallistu,koska toimijat eivät siitä ansaitse riittävästi. Sairauksien hoidolla he tienaavat paremmin.

Ei ole koskaan Vaasassa näin huonosti hoidettu lumenaurausta, lanausta ja hiekotusta kuin nyt. Tällä laillako se kaupungin talous laitetaan kuntoon. Esim. Hietalahdessa Välikatu on aurattu kaksi kertaa. Ei lanattu eikä hiekoitettu. Olisi kiva tietää, kuinka kaupunki maksaa näille katujen kunnossapitäjille palkan.

Jos kansalainen ei halua palvella aseissa ja kansakunta romahtaa siksi, niin se olkoon. Ja jos kansalainen ei välitä kanssaihmisistä ja kansakunta lakkaa olemasta, niin se tapahtukoon, sillä se ei ole yhteiskunta, johon jäsenet ovat pakotettuja. Miksi siis kutsut sellaista vielä yhteiskunnaksi? Eivätkö pakkoavioliitotkin ole jo menneisyyttä.

Koski ja Saarakkala. Kaatakaa sote ja maakuntahimmelit. Emme tarvitse lisää suojatyöpaikkoja.

Valinnanvapaus suosii terveysalan yhtiöitä. Maakuntauudistus suosii suuria pääasiassa ulkomaalaisomisteisia voittoa tavoittelevia pörssiyhtiöitä. Suomessa jo nyt hyvä terveydenhuoltojärjestelmä. Juurisyy ongelmille on lääkäripula, joka vaivaa erityisesti perusterveydenhoidossa. Digitalisaatiota ja prosessien kehitystä voidaan toteuttaa nykyisten keskussairaaloiden ympärille ilman maakuntauudistusta.

Te kaksi (voi teitä olla enemmänkin) urheaa miestä, jotka ette pelkää susia, ja siitä muistatte myös toistuvasti kertoa lukijoille, onnittelut teille pelottomuudestanne! Ja toinen teistä jaksaa jatkaa irvailua niille, jotka tuovat ihan aiheellisesti esiin susien aiheuttamia vaaratilanteita.

RKP kehui miten se laittaa Pohjanmaan ja Vaasan seudun asiat kuntoon päästessään hallitukseen. RKP on kuitenkin vain pienpuolue, jolla on käytössään ainoastaan jo kovasti kulunut kielikortti. Vaasan seudun ainoa turva ja tae menestykseen tulevaisuudessa on huomattavasti isompi ja vahvempi Vaasan kaupunki.

Miksei maahanmuuttajille tarkoitettuja rahoja voida antaa rajavartiostolle?

Eikö kaupunkien omaan henkilöstömäärään vaikuta se, kuinka paljon kaupungin tehtävistä on annettu ulkopuoliselle toimijalle? Vaasan kohdalla henkilöstön määrää kasvattaa todennäköisesti kaupungin kaksikielisyys.

Ruotsissa on nuori Greta, joka sanoo, ettei keisarilla ole vaatteita. Hyvä Greta! Meillä edes keisari itse ei tiedä.

Toivottavasti ydinvoimalan käyttöönotosta ilmoitetaan hyvissä ajoin, että ehtii...

Jotenkin tuntuu käsittömältä, että Vaasan kaupungin vanhuspalveluyksikkö Krannilan lääkäri istuu Yhdysvalloissa. Käy 3 kertaa vuodessa, täyttääkö lain vaatimukset? Ja jos täyttää niin on todiste virkamiesten ja politiikkojen halusta päästä nopeasti vanhuksista.

Älkää huolehtiko lumien pois vienneistä eikä hiekotuksista. Teille ei siitä makseta. siihen on palkattu eri ihmiset.

Koivulahden keskustaa ja Salea terrorisoi joukko ala-asteikäisiä poikia. Vanhemmat hoi, seuratkaa kullannuppujenne tekemisiä. Voi tulla kalliiksi autojen päällä hyppiminen. Ja jotain voi vaikka sattua!

Miksi ihmeessä kaikkien Teeriniemeltä kulkevien aamubussien (7, 15, 101e) pitää kulkea myös Ristinummen kautta? Bussit on jo Teeriniemi–Purola–Hutski-akselilla niin tupaten täynnä, ettei se ole kivaa kenellekään. Bussista poistuminenkin meinaa olla mahdoton tehtävä kun käytävät on tukittu täyteen.

Hatun nosto kansalaisaktiivisuudelle satamatieasiassa. Miksi tiestä pitäisi olla maininta kuntien liittymäsopimuksessa? Haiskahtaa!

Arvostus työntekijöihin olisi paikallaan Vamk-johtajat.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi