Lukijoilta: TEKSTATEN

Soten valinnanvapaus on piilotukea yrittäjille.

Lasten parissa työskenteleviltä vaaditaan rikosrekisteritiedot, mutta ei vanhusten hoitajilta. Aika karmivaa.

Kyllä kaikki, jotka ovat työharjoittelussa yrityksissä, kaupungin eri osastoilla. Ei makseta palkkaa tai mitään korvausta tehdystä työstä. Vakinaiset pompottavat sinne tänne minkä kerkiävät. Vakinaisilla on pitkät kahvi- ja ruokapaussit, ei työharjoittelussa olevilla. Kun menee harjoitteluun ja haluaa tulla jotenkin sen ajan toimeen, pitää hakea tukea sitä varten, jos ei ole lainaa.

Päivän kevennys: MM-hiihdon asiantuntija selostaa pyssyy mukana! Ja eikun pöydän alle piiloon! Vaara ohi,ei pysynyt mukana!

Vaasa hassaa rahansa käsittämättömiin hankkeisiin ja samaan aikaan kaikki maksut nousevat. Viimeisimpänä omakotitalotonttien hinta. Meidän tontin hinta nousee kerralla 49 000 eurosta 69 000 euroon!! Eikö omakotirakentajat ole niitä potentiaalisia veronmaksajia, joita kannattaisi houkutella Vaasaan? kukaan ei muuta tähän muuttotappiokuntaan konserttitalon tai jäähallin takia.

Ei kunnan talous toimi aivan saman logiikan mukaan kuin kansalaisen lompakko. Turha huutaa Wasa Stationista. Samanlainen huuto oli aikoinaan Futuroiden rakentamisesta. Oli kannattava sijoitus. Alueelle syntyi parhaimmillaan 1 000 työpaikana vuodessa.

Haluaakohan Henrik Gräsbeck vaikuttaa mustasaarelaisten asenteisiin kuntaliitosäänestyksen lähestyessä? Sävy on kovin negatiivinen.

Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista... Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kanelista... Mistä on uljas maailmankuulu hyvinvointiyhteiskunta tehty? Tekopyhien hurskastelijoiden ylimielisyydestä, ylpeydestä, ahneudesta, itsekkyydestä, sairaasta kunnianhimosta, kateudesta, petoksista...

Taas se nähtiin, kun ykkösen sunnuntai-illan uutuussarjan alussa oli kohtaus, jossa seurue saapui laivaan ja henkilökunta heidän luuli olevan vaasalaisia.

Näiden kuntaliitosta vastustavien perustelut ovat heikonlaiset, sellaiset kootut selitykset. On täysin selvää, että tarvitsemme isomman ja vahvemman kaupungin menestyäksemme kaupunkiseutujen välisessä kilpailussa. Kenen etu on pieni ja heikko Vaasa Mustasaaren kaltaisen reikäleipäkunnan puristuksessa?

Onko nämä ehdokkaat täysillä matkassa. Nyt touhutaan, käydään ja huseerataan joka paikassa, vaalien jälkeen unohtuu kaikki luvatut sekä ketään ei näy enää missään.

Ketä varten tuota Vaasan ja Mustasaaren kuntarajaa oikein ylläpidetään? Kenties joitakin Mustasaaren virkamiehiä, kielikiihkoilijoita tai vallanhaluisia politiikkoja? Mitään muuta tarvetta tuolle maailman turhimmalle rajalle on vaikea keksiä.

Vanhukset makaa vaipoissa ja viherpiipparit keräävät nimiä tarhankettujen eläinoikeuksille, vahtivat viitasammakoiden rapakuoppia ja yrittävät kieltää kansalta muun autoilun kuin sähköhyrrät.

Muistakaa kevään vaaleissa ketkä kurjistaisivat tavallisten suomalaisten oloja kieltämällä nykyiset autot, bensiini ja diesel kokonaan, vain sähkökillerit sallittaisiin jatkossa tuon porukan valtaan päästessä.

Perustuslakitalipaanit listaavat vaatimuksia, joista ei ole sanallakaan mainintaa perustuslaissa. MMissä tämä viisaat olivat kun Suomi liitettiin EU:hun täysin perustuslain vastaisesti?

Yleverolla maksetaan vain Ylen kanavien ohjelmat, ei typerien hömppäkanavien.

Kuinka Vaasan ja Laihian välisen tien suunnittelu voi kestää 10 v.?

Sunnuntain palstalla eräs asuntosijoittaja kerskaili sijoitusomaisuudellaan. Sadoilla asunto- ja kymmenillä tehdasomistuksillaan. Uhkasi siirtää tulevat sijoituket ulkomaille, tai jopa Seinäjoelle, jos kuntaliitos ei toteudu.

Nyt persut arvostelee vaalien alla hallituksen toimia vaikka olivat itse sopimassa näistä hallitusohjelmaan. Miettikää ketä äänestätte, ei ainakaan takinkääntäjiä.

Sipilän ja Orvon Suomi on rajoitettu Helsinkiin, Turkuun ja Tampereeseen. Ei siinä Mustasaarta saatikka Pohjanmaata ajatella. Ymmärtäkää tämä nyt viimein.

Kokoomuksen ehdokkaat, älkää viitsikö kirjoittaa hyvän vanhustenhoidon puolesta. Teitä kiinnostaa vain nuorten, terveiden ja varakkaiden etujen ajaminen. Olisi hyvä olla avoin, ettei mene uskottavuus.

Tulevat takaisin oppilaitosten pääsykoetestit lähihoitajille. Poistaa ei olisi saanutkaan. Pettymys, että kaikki ko. oppil.eivät vieläkään testaa. Pakolliseksi kaikille. Tärkein on autettava asiakas. Ei ole niin, että jokainen, joka ko. koulutukseen menee, on alalle sopiva.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi