Lukijoilta: TEKSTATEN

Kysymys: Mitä yhteistä on vanhuksilla ja ketuilla? Vastaus: Keskitysleirinsä kummallakin.

Yleensä yrittäjät pyrkivät kasvattamaan myyntiään ja laajentamaan asiakaspohjaansa, mutta Mustasaaressa he sitä vastoin pyrkivät vähentämään ja rajoittamaan niitä. Aika erikoista yrittäjäporukkaa tuolla Mustasaaressa.

Tällä palstalla joku urputtaa puun poltosta. Vaskiluodossa sitä tehdään kovaäänisen murskaimen säestyksellä.

Hei. Minäkin olen Mustasaaren suomenkielinen. En kuitenkaan ole missään vaiheessa tuntenut olevani toisen luokan kansalainen. Mustasaari on hyvä kunta myös meille suomenkielisille.

Onko Tervajoella Miljankujalla talvikunnossapito lopetettu?

Suomen hiihtäjillä meni taas harjoitukset hyvin ja tuntui hienolta. Kilpailussa vain taaskin oli epäonnea, sanotaan taaskin. Niin aina.

Kläbo olisi pitänyt hylätä, pilasi Ustigovin hiihdon, Kläbo on törkeä norjalainen hiihtäjä.

Valviran ja aluehallintoviraston on tehtävä myös vammaisten hoitokoteihin yllätystarkastuksia, niissä on samoja puutteita kuin vanhustenhoidossa.

Norjalaiset juryn jäsenet hylkäsi sprinttihiihdossa Ustjugovin, vaikka Kläbo olis pitänyt hylätä. törkeää!

Kaupungin hankintoja näyttää määräävän aina sama tekijä: halvin hinta. Suunta täytyy muuttaa: määrääväksi tekijäksi laatu. Rahaa laatuun saadaan vaikkapa irtisanomalla 700 henkilöä ns. keskijohdon joutoväestä.

Nämä lutherit ja litheenit vastustavat kuntaliitosta oman aseman ja vallan menettämisen pelossa. Ja olisihan se aivan kamalaa luopua itsevaltiudesta ja opetella demokraattista päätöksentekoa.

Onko Isonkyrön kunnan päättäjät tosiaan hajottamassa Kyrönmaan ja samalla vääjäämättä oman kuntansa? Kepu amputoi aina!

Kartellin pelkääjälle suosittelen, että rupeaa heti lumenauraajaksi niin ei tarvi pelätä sitä enää ja saat olla kai ket yöt ja viikonloput töissä.

Miksi keskussairaalan päivätyössä toimivat hoitajat ja terapeutit joutuvat pitämään ruokatauon omalla ajalla (joka työpäivä puoli tuntia pidempi), kun kaupungin tks:ssa se on työaikaa. Et ehdi puolessa tunnissa vaihtaa vaatteita ja käydä missään. Epistä ja järjetöntä.

Mustasaaren kyläyhteisöt pysyvät riippumatta siitä pitääkö asioida Sepänkylässä tai Vaasassa. Itse asioisin Köklotista mieluummin Vaasassa. Kaikki tiet vievät Vaasaan.

Kanada kaataa metsiään viime vuanna 405 000 hehtaaria. Menee amerikkalaisten vessapaperiksi.

Hyvä kommentti Katajistolta Karhu-basketin kotisivuilla. Justiinsa näin.

Hyvät kouluikäisten vanhemmat. Älkää nyt aina laittako lastenne synttäreitä viikonlopulle keskelle päivää. Vaan viikolle ti-to. ihmisillä on menoja vkl, jolloin tuo 2h synttäri rytmittää tai estää muun perheen tekemiset. Kesästä puhumattakaan, kun on mökkikausi niin sillon jää vkl. synttärit väliin. Kiitos.

Vaasassakin voidaan kysyä tilaajavastuun valvonnan perään näissä esperi dont careissa.Vuodeosastojen lakkautus Tammikaivolla oli myös huono päätös.

Vaasan kaupunginteatterin johtajalta vaaditaan hyvä suullinen ja kirjallinen ruotsinkielen taito. Vaasalaiseen tapaan karsitaan suurin joukko pätevistä hakijoista heti alkuunsa. Pitääköhän valituksi tulevan olla ruotsinkielinen? Vai olisiko niin, että kysymyksessä onkin Wasa teaterin hakuilmoitus?

Joidenkin mustasaarelaisten mukaan Mustasaari menettää kuntaliitoksessa kaiken. Näin ollen kysymys kuuluukin: siis minkä?

Michael Lutherille! Vaasan kulttuuri-, urheilu- ym. laitokset on rakennettu ja niitä ylläpidetään vaasalaisten verorahoilla. Mustasaarelaiset käyttäjät eivät näihin menoihin osallistu. Seudun yhteistyö ei enää riitä, vaan Vaasa tarvitsee isomman väestöpohjan menestyäkseen kaupunkiseutujen välisessä kilpailussa.

Michael Luther, Vaasan suosituin kunnallispoliitikko, Seinäjoella.

Vihreät, kommunistit ja sossut kieltävät vaaliohjelmissaan nykyisen automalliston myynnin ja käytön vuoteen 2030 mennessä, sossut tosin kierona porukkana kiistää nyt koko asian ja ei muka ota kantaa enää, älkää menkö tähän ansaan.

Valitettavasti Vaasa on kaikilla mittareilla pudonnut kehityksen kelkasta, RKP:n röyhkeän kielipolitiikan ansiosta olemme muun Suomen silmissä vain syrjäinen kylä kuten muutkin rannikon suomenkielisiä sorsivat tuppukaupungit!

Ei niin korkiaa tupaa, etteikö vesi valu alaspäin.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi