Lukijoilta: TEKSTATEN

Muistakaa. Paula Risikko esti edellisessä hallituksessa hoitajien 0,7-mitoituksen kirjaamista lakiin aikoinaan. Kun hoitajat uhkasivat lakolla, viikossa laki aikaan, joka kieltää lakon.

Höpö höpö Merja Martin, Vaasasta löytyy kyllä työttömiä lastenhoitajia. Laittakaa paikkoja reilusti hakuun ja lopettakaa sijaisilla kikkailu. Uusia lastenhoitajia ei edes kouluteta, koska hoitajia riittävästi tarjolla, 8 ja töihin päiväkotiin vaikea päästä. Yksi paikka oli syksyllä haussa, sekin 8 tuntia viikossa. Säästöt on kaupungille tärkeintä, ei lapset.

Ylen viestintä ja valitsemat kommentaattorit ovat naiveja ja jopa naurettavia koskien Trumpin oikeistolaista rajapolitiikkaa. Kaikkien maailman terroristijärjestöjen päämäärä on iskeä USA:han. Jos Clinton olisi ollut tehtäviensä tasolla, hän olisi voinut estää tuhoisat New Yorkin iskut 2001. Hänellä oli siihen kaikki tiedot käytettävissä. Bush juuri virkaan astuneena ei ilmeisesti ehtinyt tehdä riittävästi.

Mielenkiintoista, Egyptissä kaivauksissa löytyi tuhansien vuosien vanhoja muumioita, eihän tuo nyt niin ihmeellistä ole, Suomestakin löytyy ilman kaivauksia ainakin 200, mutta nuorempaa muumiota. Erotuksena vielä Egyptin muumioihin, Suomen muumiot heräävät henkiin aina muutama kuukausi ennen uusien löytymistä.

Vaasan varhaiskasvatus, miten teille pääsee töihin? Paikkoja ei ole haussa ainakaan julkisesti, eikä perhepäivähoitajiakaan palkata, vaikka koulutettuja hoitajia haluaisi töihin. Huijausta?

Kannattaisi tuota jätteenpolttoa hillitä aika paljonkin. Kaikki uusiutumaton materiaali, joka poltetaan, on ainiaaksi poissa käytöstä. Jotkut toki uusiutuu miljoonien vuosien aikana.

Kyllä ilmastonmuutos totta on. Kahden asteen muutoshan tarkoittaa sitä, että jos ennen pakkasta oli 29 astetta, niin muutoksen johdosta sitä on vain 27 astetta ja vastaavasti kesällä 29 asteen helle onkin 31 astetta, kuten viime kesänä nähtiin.

Lehdessä otsikko: Hoitoyhtiöt vuolevat kultaa? Kun joku maksaa suomalaisen hoito-/hoivayhtiön osakkaille 20–70 miljoonaa euroa, niin tuskin ostaja ostaa yrityksen joviaalisen luonteensa takia vaan haluaa sijoitetulle rahalleen katetta. On myös ilmennyt osan ostajista olevan Suomen ulkopuolelta, jostain ruhtinaskunnasta esim. Sillä tavalla toimien saadaan pikaisesti 5,5 milj. ihmisen sote-rahat maasta pois, eivätkä palaudu koskaan takaisin. Joku hyväksyy tämän kuvion Arkadianmäellä.

Tiedän, ei ole tärkein asia. Jo tieto, että wc-paperin vaihto 15e hoitokodissa, kertoo todella paljon pisnesihmisten ajattelusta, ajattelemattomuudesta. Jäivät kiinni. Raha. Selityksiä löytyy. Todella ylisurullista. Rappio.

Miksi tällä palstalla luullaan, että ilmastonmuutos koskee vain Suomea. Totta kai vielä on pakkasta lunta. Ei päivässä mikään muutu. Avatkaa silmät ja korvat, ja todetkaa mitä maailmalla tapahtuu. Suomessa tapahtuu paljon muita asioita, eikä ketään kiinnosta.

Kokoomuksesta on tullut pahuuden puolustaja. Se on kaupallistanut sosiaaliset huolenpitoasiat sijoittajien markkinoille voittojen arpomiskentäksi.

Tapaninpäivän aamuna pimeällä, vanhalla Karperöntiellä, lähellä Kokkolantietä istui vanha mummo rollaattorinsa alla ilman lakkia, päällysvaatteita, kenkiä. Kuinka kauan? Apua tuli Solgårdenin/terveyskeskuksen suunnalta. Kenellä vastuu?

Kaikki vanhusten hoitajat eivät tee työtään kunnolla. Osa ei halua pestä, vaihtaa lakanat, pyjamat, vaatteet, ruokailuttaa, ulkoiluttaa riittävästi.

Vanhusten hoidon ja soten rahoittamiseksi pitää suurituloisten ja sijoittajien tuloja verottaa nykyistä kovemmin.

Hoitoluku 0,7 tarkoittaa 2 hoitajaa 10 vanhusta kohti jokaisessa 3:ssa työvuorossa.

SDP, vihreät haluavat mieluummin elättää maahanmuuttajia ja pakolaisia kuin vanhuksia jotka ovat nostaneet Suomen.

Nykänen ei ollut mikään valtiomies, vaikka huippu-urheilija. Haudatkoon omaiset omillaan.

Koskahan aletaan myydä autoja naisille? Toistaiseksi naiset saavat ostaa miesten autokaupasta miesten tarpeisiin rakennettuja autoja.

Parkkipaikat lunta täynnä!

2014 Vaasan Tammikartanon osasto B kuskasi kuin jätteitä dementiaosastolta vanhuksia homeilman takia mihkä vaan. Vähänkyrön vanhat tilalle.

Joitakin vuosia sitten pyysin puuttuvaa rokotusta tuhkarokkoa vastaan terveyskeskuksesta Turussa. Ylimielinen nuori terveydenhoitaja istui jalka rennosti alleen taitettuna ja antoi ymmärtää, että olen lahopää lähiöstä, enkä tarvitse mitään rokotetta. Tuhkarokko ei ollut ongelma, vain ruma naamani oli. Onneksi en luovuttanut, miettii nyt uutisia seuratessa. Aina ei asiantuntemus höngi vastaan.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi