Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos Toni Viljanmaalle puhuttelevasta kolumnista 3.2.19! Ottakaamme itse vastuuta omista vanhuksistamme!

Kävin Ukkokarilla. Ihmettelen, että noin mauton ja ala-arvoinen rakennus on annettu rakentaa arvokkaalle paikalle. Ja tarjoillaan pelkkää roskaruokaa. Ei tästä päivästä.

Voi hyvä kirjoittaja kielipolitiikasta Vaasa/Mustasaari. Millä vuosisadalla elämme? Mielestäni jokaisen sivistyneen kansalaisen kuuluu osata ruotsi/suomi niin että pärjää ja olla myös halua käyttää niitä. Olen suomenkielinen ja asun Mustasaaressa enkä ole koskaan kokenut olevani eri asemassa ruotsinkielisiin verrattuna. Täällä on hyvä asua suomenkielisenä.

Eikö lapsesi käytös miellytä? Miten olet itse kohdellut häntä vuosien aikana?

Miksi emme ottaisi Kiinasta ahkeria ja älykkäitä maahanmuuttajia? En ole kuullut, että heistä olisi mitään vaivaa.

Lumi ja tasakatot ovat ongelma. Voisikohan joku, vaikka virkamies, kertoa sen arkkitehdeille. Tasakatot ovat myös rumia ja masentavat kaupungin siluetin. Tilaaja kantaa vastuun.

Nurmikonleikkuun esikaupunkialueilta Vaasan kaupunki lopetti jo aikoja sitten. Nyt on taidettu säästää lumenaurauskin. Kolme hiutaletta tai enemmän kun tulee niin kestää vuorokausia saada aurattua pois.

Vaikka paljon on aurauksia kehuttukin, niin täytyy sanoa, että ainakin Gerbyn alueella Västervikintien puolella kaikkine sivuteineen auraus tulee monta päivää myöhässä.

Älkää ihmiset työntäkö pihojenne lumia kadun puolelle. Aurattaessa ne päätyvät seuraavan talon liittymään. Minulle riittää omat lumet...

No niin, puolueet ovat päättäneet, että veronmaksajat pannaan vetämään maailman ilmastonpelastusvankkureita, maksoi mitä maksoi!

Nyt kun puhutaan vanhusten kaltoinkohtelusta laitoksissa, pitää nostaa myös kotipalvelu samalle viivalle. Hoitajat tekevät kyllä parhaansa, mutta eihän 15 minuutissa saa ihmeitä aikaan ja taas pitää juosta seuraavaan paikkaan. Monet vanhukset makaa sängyssä vaipoissa. Pese, syötä ja anna lääkkeet ym. Sehän on ihan toivoton tilanne. Täytyy vain ihmetellä miten he jaksavat tehdä tätä työtä pienellä palkalla.

Kaupunki saisi kyllä palkata jonkun avaamaan pienemmällä työkoneella omakotitalojen liittymät, jotka aurausautot ovat tukkineet umpeen. Kun on huhkinut koko illan ja saanut sen oman pihatien lumet luotua, niin aamulla asukasta odottaa yli puolimetrinen tiivis lumivalli, yleiseltä tieltä siihen auran työntämää. Ja mihin senkin lumen saa mahtumaan? Pitääkö silläkin omaa tonttia täyttää, vaikka se ei ole edes siitä peräisin?

Suomen hallitus valittaa ettei vanhusten huoltoon ole rahaa! Kyllä rahaa on, jos on tahtoa, tässä vain muutama esim. Valtio syytää vuodessa yritysten tukiin 4 mrd, pakolaismenoihin 1 mrd, kehitysapuun 1 mrd, puoluetukiin yli 30 milj., kulttuuriavustuksiin n. 170 milj., hävittäjiin (64kpl) 10 mrd!!! Tästä listasta jo löytyy rahat kaikille Suomen vanhuksille, apu tosi hyvään hoivaan!!! Löysää rahaa löytyy aivan pilvin pimein tähän hyvään tarkoitukseen, jos on sitä tahtoa!!!

Viime vuonna kaupungin lumenauraajat putsasivat hienosti myös liittymät omakotitonteille. Nyt se ei jostakin kumman syystä näytä enää kuuluvan tehtäviin. Voidaan kysyä, miksi nyt kuuluu tehtäviin työntää joka kerta se lumivalli eläkeläisten putsattavaksi jotta pääsisi tontille. Auraisivat niin, ettei ko. ongelmaa synny. Ei sovi järkeen.

Kenraaleille puolen vuoden bonus plus kova eläke. Kysymys kuuluu: miksi???

Mtv3:n aamuteeveen lähetyksessä toimittaja kysyi eräältä naispoliisijohtajalta, että mistä johtuu seksuaalirikosten 18% nousu. Kyllä poliisijohtaja kierteli ja kaarteli, mutta sai lopuksi sanottua ettei tiedä? Olisi pitänyt varmaan kysyä tavalliselta kansalta, niin tieto olisi löytynyt. Suomessa on menty liian pitkälle tuossa salailussa, tuo vihervasemmistolaineen kukkahattusuvakkien lonkerot on päästetty yhteiskunnassamme liian syvälle, miksi?

Miksi Kulttour Vaasassa ei ollut taaskaan teatteriesitysten aikataulusivua? Siitä näki helposti milloin mikin esitys on. Kpitää kaivaa netistä!!!

Matti Jaakkola paheksuu sitä, että kansa on vihainen kun joku tekee voittoa vanhusten hoitotyöstä. Valaisen Jaakkolaa siitä, että kansa on vihainen siksi, kun sitä hoitotyötä ei nimenomaan ole tehty. Jaakkola esittää skenaarion kaukaisesta hoitotyöstä, jota kutsuttiin sosialismiksi. Tänä päivänä tuollaista hoitotyötä kutsutaan kapitalismiksi.

Miten ihmeessä on mahdollista, että monet televisio-ohjelmat ovat uusintojen uusintoja? Tosi vaikea seurata joitain sarjoja, koska pitäisi aina muistaa milloin esitysaika on, ettei virittäydy katsomaan uusintoja! Maailma on täynnä elokuvia ja meillä täällä pyörii samat elokuvat vuodesta toiseen!!!

Jos SDP, vasemmisto ja vihreät muodostaa hallituksen, Suomen kilpailukyky romahtaa, seuraa suurtyöttömyys ja valtion velka kasvaa räjähtämällä.

Onnistuuko ely-keskus sillä talvityhjennyksellään taas ensi kesäksikin kuivaamaan ja tyhjentämään Lappajärven ja Evijärven selittämällä ettei ollut talvella tarpeeksi lunta.

Tämä raju ilmastonlämpeneminen ja nämä lumettomat talvet pitkine mustan maan suojakausineen lisäävät varmaan suomalaisten innostusta sähköautoiluun ja sirkansyöntiin.

Tepsivä resepti kotimaamme vanhustenhoitoon: kaikki kotoutettavat paluulennoille ja säästyneet miljardit omien ikäihmisten hyväksi.

Isolahdessa liikkuu aamuyöstä joku terassivaras.

Mikä yhteiskuntaa vaivaa? Vanhuksiamme, nykyisen hyvinvointi, vapaan yhteiskuntamme rakentajien viimeisten vuosien hoito on rahan puutteessa jätetty retuperälle, sanoisin että heidät on jätetty heitteille! Samaa tapahtuu päiväkodeissa, lastemme turvallisuuden kustannuksella! Vammaisien palveluita kiristetään, vähennetään, jätetään ilman! Yhteiskunnan sivistys mitataan siitä, miten se huolehtii vähäosaisistaan! Mikä on nykypäättäjien moraali, omatunto??

Eikö maahanmuuttajien vastaanottoa, kotouttamista, koulutusta ym. palveluita voisi yksityistää? Kuka tekisi halvimmalla -periaatteella?

Minkä vuoksi alkoholin saantia pitää aina vain helpottaa ja vähätellä sen haittavaikutuksia? Alkoholi on aikaansaanut valtavasti murhetta tässä maassa ja monta liian aikaista kuolemaa.

Haloo VPS, kattokaa Liverpoolin peliä, miltä katsojista tuntuu kun palloa siirrellään taaksepäin, ei varmaan mieltä nosta.

Vanhustenhoito. Nyt puolueitten suut laulavat uhoten kilpaa! Saa nähdä!!

Nämä puolueet jotka uskovat veroja korottamalla pelastavansa valtion talouden, ovat täysin väärässä. Sehän vaan tuhoaa kansalaisten talouden, raja on tullut jo vastaan.

Suvaitsevaisuus ei tarkoita sitä, että ihmisoikeuksien loukkaamista pitäisi suvaita!

Puhutaan tehostamisesta ja hoitajamitoituksen nostamisesta. Kauhistellaan sen hintaa. Entäpä jos ryhdyttäisiinkin suitsimaan itsekkyyttä ja minäminä-ajattelua. Pitääkö se viidenkymmenentuhannen kaasumersu ja vähintään pari kaukomatkaa vuodessa saada. Maksettaisiin sen sijaan veroja. Media voisi myös olla mukana muuttamassa näkökulmaa. Vai eikö se olisi coolia?

Kiitos Pekka Joensuu ja Matti Ojala (Pohjalainen 5.2.) kirjoituksistanne. Kaupungin tehtävä on taata asukkailleen peruspalvelut ja niihin ei kuulu urheiluhankkeet eikä Wasa Station.

Vanhusten huono hoito ei ole yksin Sipilän ja Orpon syy, vaan koko hallituksen, myös opposition. Onneksi asia tuli ilmi. Ansio tästä kuuluu nykyhallitukselle. Huonosti vanhusten asiat oli jo Rinteen ja SDP:n aikana, silloin vaan asioitten ei annettu paljastua!

Herätkää, hyvät ihmiset jo lopultakin, huomaamaan kuinka Sipilä on viemässä köyhiä ja vanhuksia Aatun suihkuun.

Taas on valtiovarainvirkamiehet tehneet laskelmia kestävyysvajeesta. Köyhillä vieläkin liian hyvät oltavat, pitää leikata 2 miljardia. Viime laskentavirheen vuoksi tuli Vaasalle 10 miljoonaa tappiota. Kuka enää uskoo näiden laskelmiin?

Autoiljat on puolueiden päätöksellä alistettu lypsettäväksi. Helsinqin hissivihreät saavat tahtonsa läpi. Tämä on syvää tyhmyyttä.

Mistähän saisi lumikolan, joka olisi miesten kokoa. Teelusikan kokoisella kolalla menee lumitöissä puoli päivää. Mies vm 43.

Tiedätkö ihmisiä, joilla on yllättävän paljon rahaa käytössään olosuhteisiin nähden? Ehkä he kaikki eivät ole lottovoittajia. Me kukin kohdaltamme voimme tehdä huumeiden välittämisen Pohjanmaalla vähemmän rennoksi ja tehokkaaksi tavaksi rikastua. Pidetään silmät auki ja poliisin vinkkilinja kuumana.

Nyt karkasi mopo median käsistä Matti Nykäsen tapauksessa, kun lehdet, tv ja radio täynnä uutisointia ja lisäksi mietitään valtiollisia hautajaisia. Oli erittäin hyvä urheilija, mutta jos harrastaja määrä kansainvälisesti on vajaa 10 000 ja Suomessa 400–500 niin kaikille ”suurten lajien” mitalisteille, mutta myös monelle muulle valtiolliset hautajaiset.

Mustasaaressa liittymisintoilijat otti vallan epärehellisellä tavalla kunnallisvaalien jälkeen 9.4 2017, äänestäjät ei kannattanut liittymisneuvotteluja (Vbl 10.4 2017). Liittymisintoilijat muutti äänestystuloksen!

Yhtä mieltä sirkanpaistajien ja idunsyöjien nälvijän kanssa. Ei voi olla -25 pakkasta, istun saunassa. Ei viime kesä voinut olla kuuma, istuin jääkaapissa.

Postia hidastaa lumi. Kesällä nurmikot.

Sipilän ja Orpon hallituksen aikana on maahanmuuttajia tuotettu ennätysmäärä. Oppositiota ei haluttu kuulla maahanmuuttopolitiikasta vaan itsepintaisesti jatkettu tätä ongelmia ja turvattomuutta luovaa oikeistopolitiikkaa.

Ajovalojen käyttö lumituiskussa. Kunnon ajovalot ei parkit/huomiovalot. Välimatka edellä ajavaan.

Herra (kansa) se on herrallakin (Orpo) ja hoitajamitoitus. Kylhän ny sosialistia naurattaa ku puntit tutajaa.

No olihan taas seinäjokinen näkemys sunnuntai-illan junaliikenteestä. Vaasaan matkustavat saapuivat ma aamulla 3:15. Heidän alkuperäisen junansa S49 aikataulu su iltana oli 20:57. Esim. Tampereelta S49:llä Vaasaan matkustaneille viivytys oli 6h 18 min, josta yhteensä 5 h (klo 20–01) S49 seisoi metsässä tai oli hinauksessa peruutussuuntaan jääden lopuksi sinne metsään. Poistettiin sitten listoilta ja tilastot varmaan kaunistui hieman.

Pitäkää hyvät ihmiset kissanne sisällä talvella! Paleltuvat ressukat!

Voi tätä hurskastelua ja käsien pesua. Monet kansanedustajat ovat mukana kuntapolitiikassa, olleet itse ostamassa halvalla ala-arvoista vanhusten hoitoa kuntalaisilleen. Nyt sitten voivotellaan suureen ääneen ja vaaditaan syyllisiä tilille asioista joista ovat itse olleet päättämässä. Tällaisiako pitäisi vielä äänestää uudelleen eduskuntaan?

130 aloituspaikkaa Vaasan yliopiston kansainvälisissä maisteriohjelmissa (Pohjalainen 29.1.). EU/ETA-alueen ulkopuolelta hakevia 70 %. Lukuvuosimaksu heille on 10 000–12 000, mutta ei hätää, yliopisto ui rahassa ja maksaa auliisti heidän puolestaan. Kenen rahalla? Palvelua pukkaa, kun puhuu englantia. Missä auliit rahat suomalaisten lähiopetustunteihin? Auttaisiko kielen vaihto?

Hauskoja nuo viherpipertäjät; ajelevat taxeilla enemmän kuin kukaan ja huutelee muille ilmastonsuojelun tärkeydestä. Ville Niinistökään ei jaksa kävellä 700 m matkaa. Tekopyhyys rehottaa.

Koko vaalikauden hallitus on toitottanut, että enemmän ihmisiä töihin, mutta nyt vastustetaan hoitajien lisäämistä vanhusten hoitoon. Liian ilmeisestä on, että kokoomus on huolestunut, koska hoivayrityksille luvatut voitot pienenevät kasvavien palkkamenojen vuoksi.

Ei mee järkeen, ettei Nykänen eläessään saanut urheilijaeläkettä, noilla uskomattomilla urheilusuorituksillaan ja kovalla työllä, mutta täysin turhat kansanedustajat saavat sopeutumiseläkkeen, kun ovat kaksi kautta jo tuhlanneet veronmaksajien rahoja saamatta mitään aikaan!!! Häpeällistä!

Elinaikanaan Nykänen ei saanut Suomelta ansaitsemaansa kunniaa, tunnustusta, eikä urheilijaeläkettä, mutta nyt kuoleman jälkeen hän onkin yhtäkkiä kansallissankari! Olisi ollut syytä antaa hänelle tämä kaikki elinaikanaan?

Maahanmuutosta puhutaan, niin vasemmalla kuin oikealla, tosin eräin poikkeuksin, Suomen pelastajana alhaisen syntyvyytemme johdosta. Mutta se tosiasia, että pääkaupunkiseudun kunnissa, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, noin kolmasosa Kelan toimeentulotuen asiakkaista on maahanmuuttajia, ei kai rohkaise Vaasan seutua heitä kovin aktiivisesti houkuttelemaan. Kanadan mallin mukainen osaamisen taitojen pisteytys tulijoista olisi välttämätöntä.

Näyttäisi uhkaavasti siltä että ilmastonmuutos menee tänä talvena pahasti väärään suuntaan sossujen ajaman sähköautokampanjan ja vihreitten kannatuksen kannalta kun pakkasmittaria ja lumimääriä on tullut seurattua.

Taistelija. Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Masentuja. ei saa jäädä tuskaan makaamaan.

Haluatko toimia koekaniinina? Osta eläinkokeetonta kosmetiikkaa.

Hyvä kirjoitus 6.2. Markku Laitiselta.

Kommentoi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi