Lukijoilta: TEKSTATEN

Kokoomus on hallituspuolueista pahin hyvinvointiyhteiskunnan romuttaja. Ajavat vain eliitin etuja. Kuinka joku tavallinen voi heitä äänestää?

Miapetra Kumpula-Natrin kannattaas perustaa akkuteheras valamhiksi kaavootetulle tontille. Tuntuu olevan selevillä akkubusineksesta. Tästä lähiympäristöstä löytyy pari älykkähintä laturia samahan fabriikhin. Ne kävelöökin.

Miksi verorahoista maksetaan hoivayhtiöille kelvottomasta suoritteesta? Tilannehan on sama kuin että maksettaisiin täysi hinta kilometrin lautakasasta vaikka olisi toimitettu vain puolen kilometrin erä.

Ulkomaiset omistajat lainaavat esim. omistamalleen Esperi Carelle rahaa hoivakotien ostoon, sitten perivät omalta firmaltaan huippukorkoja, jolloin tulos painuu miinukselle eikä tarvitse maksaa Suomeen veroja. Ne on karkkirahoja, mitä pyörii näiden Suomen yksiköiden johtajien palkoissa vaikka miljoonia ovatkin.

Hyvin on aurattu Teeriniemellä ja muuallakin. Kaupunki on valinnut laadukkaammat toimijat kuin aiemmin. Toivottavasti vanhustenhoitoon saadaan myös parempaa laatua.

Sipilä ei tavoitepuheessaan EU-parlamentille tuonut esille sosiaalista oikeudenmukaisuutta, eipä yllättänyt, sehän ei hänen tavoitteisiinsa kuulukaan.

Vanhukset hoitokodeissa nykyään sen kuntoisia kuin ennen vuodeosastolla. Vähän aikaa päästessään parempikuntosia, niin huonona vasta pääsee.

Todella ärsyttää nähdä Vaasan päättäjiä kippistelemässä Pohjalaisen sivuilla, niin paljon ovat huonoja päätöksiä tehneet. Mm. vanhusten osastojen sulkeminen jonka seuraukset me kaikki hyvin tiedämme.

Oikeusvaltio? Kansanedustaja=ei työsuhde=palkkio=saa ero/työttömyysrahaa, omaishoitaja=ei työsuhde=palkkio (460,-/kk netto)=ei saa työttömyysrahaa=yrittäjä.

Levitä iloa ympärillesi. Hymyile, kannusta ja kiitä. Jaksat paremmin ja pysyt terveenä. Tuttavillasi myös hyvä olla.

Pitäiskö ruveta murehtimaan hirvien ja porojen tarkenemista?

No, no, Mia-petra, unohtuiko 1.2.19 artikkelissasi, ettei suomalaiset ole yhtä rikkaita kuin norjalaiset ja ruotsalaiset? Ei tavallisella palkansaajalla tai eläkeläiselle ole kerta kaikkiaan rahaa sähköautoon. Pois turha politikointi, nosta tosiasiat esiin. Suomi leveä ja pitkä!

SOK halpuuttaa sillä perusteella että 87 prosenttia haluaa halvempaa ruokaa. Aivan sama jos kysyy SOK-ryhmän työntekijöìltä kuinka moni haluaa lisää palkkaa, prosenttiluku on varmaan suurempi.

On se kumma kun Miapetrakaan ei voi myöntää että Norja on ainakin 10 kertaa rikkaampi kuin Suomi, samoin ruotsi rikkaampi. Heidän on helppo suunnitella tulevaa, lisäksi Ruotsissa on tehty monta päätöstä, jotka on myöhemmin peruttu. Tiedoksi, Norjaanhan rahdataan ruuhkalle asti isoja dieselautoja Saksasta, joilla ajaa pitkälle tulevaisuuteen.

Kiitos Kari Uusikylä hauskasta lapsuusajan muistelusta. Tempasit mukaan lapsuuteen. Kovin tuttuja olivat kuvauksesi meidän värikkäästä lapsuudesta. Kavereita oli ja tekemistä riitti. Olit kivaa aamukahviseuraa muistoinesi.

Näkyy niitä olevan kertakäyttöastioita Präntöön helmessäkin (Pohjalainen 31.1.-19). Liekö laiskuutta, halvemmaksi ei ainakaan tule.

Joulu/talvi Vaasa. kiitos uudistuneesta jouluilmeestä torin ympäristössä. Oli viihtyisää kävellä rautatien edustan puistossa ja puistikoilla. Valot loivat mukavaa tunnelmaa tammikuun loppuun saakka!

Miten muodostuvat ns. eurooppalaiset arvot? Jos populismia kannattaa iso osa eurooppalaisista, niin se on eurooppalainen arvo.

Suurin lahko katolinen kirkko, jos mittarina pidetään sitä, joka on eniten vääristänyt Jumalan sanaa. Esim. väittää olevansa Jumalan pojan sijainen, on muuttanut Jumalan käskyjä, poistanut kuvien kumartamisen, jakanut viimeisen käskyn kahtia. Muuttanut lepopäivän (sapatin) viikon 7:ltä päivältä viikon 1:lle (sunnuntai). Tätä kirkko pitää valtansa merkkinä. Jeesus välittäjänä korvattu Marian palvonnalla. Myös lapsikaste ja kiirastuli on katolisen kirkon oppi, ei Raamatun.

Jos teet työsi huonosti, miksi oletat jonkun muun tekevän työnsä hyvin, kun se koskee sinun asioitasi?

Uudessa Tekniikka & talous -lehdessä Suomi-neito kuvataan kehityksen kokovartalokuvassa. Vaasan osalta todetaan Seinäjoen ajavan lähiaikana ohi ja ottavan ajajan paikan alueella. Että äänestämään tulevaisuuden puolesta.

Miksi Vaasan katkaisuaseman henkilökunta ei kertonut, että kiinteistössä on luteita?

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi