Lukijoilta: TEKSTATEN

Hieno Carmen-ooppera. Itse en nähnyt ensi-iltaa, mutta ainakin tammikuun lopulla näkemäni esitys oli nautittava. Carmen (Merja Mäkelä) oli vakuuttava ja muutkin esiintyjät tekivät upeaa työtä. Myös esityksessä olleet lapset ilahduttivat heti alkuun. Ohjaus oli raikas, jota orkesteri mainiosti siivitti. Toivottavasti näemme jatkossakin laadukasta ja rohkeaa oopperaa Vaasassa.

Asioista on puhuttava niiden oikeilla nimillä, ne kertovat mistä on kyse: potilas, asukas, matkustaja, avustettava, ostaja, oppilas, lukija, katsoja, kuulija, kuntalainen, kansalainen, kuntoutuja, vainaja, vieras, toipilas, jne. Asiakas on henkilö, joka lykkii ostoskärryä supermarketissa. Joten kaupallisuus hiiteen!

Kaupungit ja kunnat pyrkivät välttämään ja siirtämään vastuuta, perustamalla niiden sisään yrityksiä. Näin sitä byrokratiaa siten vain lisätään.

Vaasassa on elinkautisten alennusmyynti, kun käräjäoikeus antaa tuomion niin Vaasan hovioikeus antaa puolet anteeksi.

Variskalla oli ennen vahtimestari joka piti tiukkaa linjaa. Kyllä kiusaaminen loppui, kun kävi kertomassa kuka teki mitä. Itsekin puhuttelussa käynyt ja asia tuli kerralla selväksi.

Kiitokset Arne Mäenpäälle hyvästä ja asiaa täynnä olevasta kirjoituksesta Pohjalaisessa 30.1.

Kari Uusikylä osui naulan kantaan kirjoituksessaan 29.1. Vanhustenhoidon tila on surullista seurattavaa. Yksityistä hoivabisnestä ohjaa, kuten Uusikylä kirjoittaa, itsekäs ahneus, jota Sipilän ja Orpon johtama kyykytyshallitus tukee kaikin voimin. Eiköhän viimeistään nyt äänestäjien tulisi herätä ajattelemaan miten äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Onneksi se ilmastokiima ja höpinät lämpenemisestä jäivät ennätyspakkasten ja suuren lumimäärän alle, kun vouhottajat vaikenivat ja sähköautot jäivät hankeen.

Hyvä kirjoitus Anne-Mari Hiivanaiselta 24.1. ”Tämä tarina on tosi”. Kirjoitus koskee baareissa asiakkaalla teetettävistä töistä.

Viime vuonna Vaasan ja Seinäjoen väkiluvut kasvoivat, Vaasan lähes 200:lla ja Seinäjoen lähes 600:lla henkilöllä (Ilkka ja Pohjalainen, 30.1.). Seinäjoki tyhjensi ympäröivää maakuntaansa, mutta Vaasa kasvoi vain maahanmuuton avulla. Kun Seinäjoelta istutaan lähes tunniksi hitaaseen junaan ja saavutaan Vaasan asemalle, jatkaen matkaa kävellen 200 metriä torille, havaitaan syy väestönkasvuun. Molempien kaupunkien osalta kasvun syitä pohdittava!

Risikko lupasi vuosia sitten, että vanhusten hoitoa seurataan ja tarvittaessa puututaan. Oli pelkkää puhetta. Markkinat hoitivat rahastuksen.

Täytyy minunkin kiittää pyöräteiden auraajaa Ristinummella, oli tosi kiva olla lenkillä. Kiitos!

Vanhusten rääkkäyksestä ei rangaista mutta eläinrääkkäys on rangaistava teko.

Wärtsilä vähentää Vaasassa. Nyt ei ainakaan saa valita Wärtsilän koneita uuteen laivaan.

Ennustan, että jollakin pikatiellä nähdään kohta melkoinen näytelmä, kun rekalta menee liukkaassa mäessä pito ja se syöksyy syvyyksiin autojono mukanaan. Onko joku laki olemassa, että pikateiden mäissä ei saa tehdä liukkaudenestoa? Pelottaa mennä töihin, kun ei tiedä, mikä rekka alkaa liukua.

Mikä on syy, ettei Pohjalainen julkaise viestejäni koskien kritiikkiä nykyhallitukseen? Koiranpaskat ja lumenauraus kai toimituksen mielestä tärkeämpiä???

Kai Luoma, en turhaan äänestänyt sinua. Rohkea nosto WS-talon rahoituksista. Artisti maksaa... Btw kuinka monta saunojaa altaalla pitää käydä kesä-heinäkuussa, että kompleksi tulee maksuun ? Onkohan bisnes...

Kaikkien puolueiden ja politiikkojen puheet vaalien alla ei tuo mitään todellisia muutoksia yhteiskuntaamme. Ensin ulos eurosta ja EU:sta, sitten pörssiyhtiöt tulee lakkauttaa, sekä valtio kerää verot ja päästään kaikista kuntien byrokraateista, valtio jakaa rahat kunnille tasapuolisesti.

Kun on uskottu ideologia, kaikki sään vaihtelut selitetään sen mukaisesti. Suojasää talvella on seurausta ilmaston lämpenemisestä, nyt myös Amerikan huippupakkaset. Todellisesta tieteestä ja talonpoikaisesta on huutava pula.

Hotaa on saatava apteekhin, liävemmällä puluverilla päänkinkipu ei tokene, jos joku kirioottaa Wärtsilän miästyävuasien vähennyksistä. Non ihimisiä eikä miästuävuasia, jota siältä potkithan pihalle.

Milloinkohan mediassa kerrotaan tieteen kehityksestä samalla intensiteetillä ja laajuudella kuin pallon heittämisestä, potkimisesta tai kepillä siirtelystä, mikä ei hyödytä ketään ja samaistuu lähinnä lasten hiekkalinnojen tekoon.

M. Mäkysen kirjoitus Risikon toimista on todella oikea.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi