Lukijoilta: TEKSTATEN

Kuule Lindeman, hoitaisit nyt ensin niin, että työttömät suomalaiset pääsis töihin, sellaisella palkalla jolla vielä eläisi. Halpatyövoimaahan se on, mitä päättäjät tänne yrittää haalia, palkkoja polkemaan.

Hännä homma, kun politiikot ja media nostaa vaaliteemoiksi ilmaston, johon suomalaisilla ei osaa ei arpaa, no yrittävät kääntää huomion tod. ongelmista: eriarvoistuminen, köyhyys ja toimeentulo ong. eläk,, pieni- ja keskituloisilla.

Miten säännöllinen näöntutkimus parantaa silmien terveyttä?

Nyt se on todistettu, bemarikuskit ajavat eniten ylinopeuksia. Syy lienee alentuneessa itsetunnossa.

Aika säälittävää puolustelua Törnroosilta, rehtori epäpätevä jos näin toimii.

Vaasan kaupungin talousjohorolla täytyy olla käytös Eric von Dänikenin salaasesti julukaasema laskuoppi. Kts. Wasalinen tulos 2017. Henrik Gräsbeck.23/1 2019.

Niinistö, siniset, puolustusministeri. Kerro ja perustele mitä pieni Suomi tarvitsee koneita hyökkäykseen. Eikö valtava rahasumma ole parempi puolustukseen ja ohjusten torjumiseen. Maalaisjärjen käyttö on sallittua.

Älä selittele Anna Törnroos, Suomenruotsalaiset ovat kautta aikain käyttäytyneet rasistisesti suomenkielisiä kohtaan. Näin on varsinkin ruotsinkielisissä kunnissa , jossa ei edes yritetä puhua suomea.

Sinä jonka tekisi mieli liittyä kaupunkiin, jossa Suomi on enemmistökieli, no lähin lienee Sjoki, lienee hankalasti toteutettavissa, sen sijaan muuta vaikkapa Tampereelle, kuten minä tein ja äänestin jaloillani tästä rantaruotsalaisyhdyskunnasta.

Hyvä Matti ja Henrik. Kiitos, kun jaksatte olla aktiivisia ja kirjoittaa. Mielipiteet-osa on parasta Pohjalaisessa.

Suomen pitäisi hankkia ohjuspuolustusjärjestelmä. Pelkät hävittäjät ei riitä.

Voisiko Pohjalainen tehdä tuosta YK:n maahanmuutto gcm-sopimuksesta jutun? Kaikki tieto tulee siitä vain valemedian kautta.

Kyllä ne firmat vaan kehtaa ahneuksissaan ja kuluttajien huijaus mielessä tuhlata muovia. Miksi ihmeessä esim. muoviset fluoritabletti- ja vitamiinipurkit on täytetty tuskin puolilleen. Eikö tuohon tuhlaukseen joku saisi stoppia.

Ruotsihan hirmustui Suomelle, että meidän pitää valita Jas Gripen 39 -nuuskapurkki seuraavaksi hävittäjäksi.

Vesimittarit joka asuntoon. Tietävätkö osakkaat mikä on todellinen vedenkulutus? Löytyykö infoa vesikuluista asuntoa kohden? Mikä on saunan ja pesutuvan osuus, kun niistä pitää maksaa, käytti tai ei? Periaate että kaikki maksaa omat kulunsa ei päde saunan ja pesutuvan osalta. Kun sauna ja pesutupa ovat ilmaisia tavallaan, niiden käyttö lisääntyy merkittävästi, kun talossa siirrytään uuteen omavesimittaus tapaan. Ei ole ilmaista saunomista eikä pyykinpesua, vaikka ne talo tavallaan laiskuuttaan tarjoaakin.

Työvoimapula ei ole totta. Viimeksi kun hain työpaikkaa, oli hakijoita 150. Tarjolla myös sellaisia töitä, joita ei pysty tekemään, mutta on pakko hakea. Työtä on myös vaarallista ottaa vastaan, jos ei ole varma riittääkö esim. fyysinen kunto. Jos työn joutuu keskeyttämään, seurauksena on aina karenssi. Mitkään syyt eivät kelpaa TE-toimistolle. Tästä seuraa jopa puoli vuotta ilman mitään korvauksia, eikä myöskään Kela tai Vaasan sosiaali auta. Pyydetään vaan lisää selvityksiä ym. nöyryyttävää. Tämä on kokoomuksen politiikkaa.

Epäasiallisesta käyttäytymisestä pitää voida sanoa ja siitä pitää keskustella kaiketi jos terveys on vaarassa!

Hyviä tarinoita ja selityksiä ely- keskukselta vuodesta toiseen Evi- ja Lappajärven kesätyhjennyksistä jotka ovat ärsyttäneet paikallisia asukkeja jo yli ihmisten sietokynnyksen.

Onko Torkkolan tuulivoimapuistosta tullut uusi Kemoran moottorirata, virkavalta voisi puuttua tähän asiaan. Siellä rupeaa jo muut tienkäyttäjät olemaan vaarassa. Alueella on 40 km rajoitus. Tämä tiealue ei ole mikään nuorison liikenneleikkikenttä.

Maallikon kommentti siltasuunnitelmasta Vaaka: putoavatko lumi ja jää siltakaarien päältä suoraan jalankulkuväylälle?

Enkeleitä, onko heitä? Tv:ssä pyörii sarja Sofian enkelit! Kyllä Suomessakin olisi tuollainen apu tarpeen!

Oikeen mä hämmästyyn kun luin Rescue-koirasta. Mihinkä on karonnu kulkukoira-nimi. Käyttäkää koirasta kulkukoira-nimiä niin lehtiä lukeva väki ymmärtää mistä puhuthan, kun irtokoirasta on kyse.

Radan ylittävä silta Korsholmanpuistikolla ei näytä kauniilta, saati miten sen kamalat levahtaneet kaaret kestää.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi