Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko EU todella määrännyt, että Suomen lehmiä on rääkättävä koko talvi pihalla -25 asteen pakkasessa? Vai eikö Suomen maanviljelijöillä, poliisilla tai eläinlääkäreillä ole lupa käyttää järkeä?

Niillei oo muutaku hopiamitalli plakkaris. Niin Moloperlla kun Louhumiähellä. Eläköön Edvin Laine ja Tuntematoon sotilas.

Muskin päätös hyydytti Sipilän Teslan. Näin helposti asioita saadaan muutettua. Sähköautojen myynti tulee romahtamaan. Mistä Sipilälle saadaan halpaa sähköä?

Hupaisaa seurata kuinka kiire kaikilla puolueilla on nyt siirtyä persujen linjoille maahanmuuttopolitiikassa kun vaalit lähestyvät.

Onhan siellä maan ylimmässä ulkoisesta turvallisuudesta vastaavassa elimessä varmasti henkilöitä, joilla on riittävän vahvat siteet itäiseen naapuriin, että salainen tieto kulkee sujuvasti ja luotettavasti pöydän alta.

1500-luvulta säilynyt, juuri konservoitu messukasukka yleisön nähtäville vähäksi aikaa.

P. Ruotsala ym. Selvyyden vuoksi todettakoon, että puolueide kannatusmittauksen uutisoinnissa toimittaja korjasi heti RKP:n tuloksen kertomalla, että otanta oli liian pieni. Siis mistään romahduksesta ei ollut kyse.

On ihanaa, kun on lapsenlapsia

Närhien rauhallista kotimetsää ei enää ole. On vain jättiläismäiset motot. Ryminä ja kolina ja tuhottu metsä.

Turha on jumalaa syyttää, ihminen on ihan itse tuhonnut luonnon. Jumala on äärettömän hyvä, hän itse tuli pojassaan sovittamaan meidän pahuutemme ristillä. Eikö se ole hyvyyttä...

Toivotaan päärataa hallitusohjelmassa kehitettävän siten, jotta junamatka Helsingistä Seinäjoelle kestää 2 tuntia mutta Vaasaan 5 tuntia. Nimimerkki junamatkaaja Seinäjoelta.

Vaasalaisten negatiiviset mielipiteet Mustasaaren asukkaista vaikuttavat kielteisesti liitosäänestykseen. Työssä Vaasassa on Laihialta, Maalahdesta ym. Minne he maksavat veronsa?

Onpa saamatonta touhua virkamiehiltä. Noin totaalisessa kansalaisen häirinnässä ja kiusaamisessa. Miehen talo lähes hajotetaan jäisillä lumipalloilla. Poliisikaan ei tykkää, kun mies ilmoittelee häirinnästä. Onpa häpeällinen suhtautuminen ilmoittajan. Poliisit tehkää miehen kanssa yhteistyötä. Teillä ei ole tämän kiireisempää tehtävää. Ennen pantiin tälläiset joukot kuriin alta aikayksikön. Ryhtiä, ryhtiä!

Risikko vastustaa lobbausrekisteriä vaikka Suomi tutkitusti on rakenteellisen korruption läpipieremä maa!

Suomessa ei ole enää demokratia vain valtava byrokratia.

Orpo, kokoomus ja Sipilä, keskusta ovat kuristaneet koko vaalikauden 4 v. tavallisen suomalaisen elämää vauvasta vaariin. Soini Timo jäi ja vehkeili itsensä hillotolpalle pettäen äänestäjänsä.

Taas joku typerys luulee, että hänen elämänsä on niin kiinnostavaa, että muut kyttää. Jokaisella on oikeus katsella ikkunoistaan niin paljon kuin haluaa. Laita verhot kiinni, jos häiritsee!

Ei voi mitään, Carmen oli täydellinen pettymys. Miten ihmeessä jaksaisi innostua suomalaisesta talviharmaasta lavastuksesta, farkuista, toppatakeista ja selfieistä lavalla!? Niitähän nyt nähdään jatkuvasti arjessa. Sankari virttyneessä t-paidassa ja Carmen farkunsinisissään, ei voi olla. Ei kaikkea pidä arkipäiväistää. Sitä paitsi, missä oli tunne, tuli ja leimaus, se nähtiin tasan yhdessä kohtauksessa. Missä etelän värit, Escamillon upeus? Ainoa, mistä haluan kiittää, on ääniosaaminen, melkein kaikilla ääni soi mahtavasti. Tämä jäi nyt mieleen, valitettavasti negatiivisessa merkityksessä.

Ilmastonmuutosongelman kannalta suomalaisten kotitalouksien suurimmat päästöt johtuvat asumisesta. Kylmä talvemme vie energiaa. Asukasta kohden tuotamme päästöjä 3. eniten Euroopassa ja 3-kertaisesti koko maailmassa ihmisten keskimääräisiin päästöihin verraten. Suomeen on muodostunut kymmeniätuhansia kotitalouksia pakolaisista pääosin lämpimistä maista tulleista perheistä ja yksin tulleista. Tätä päästölisäystä eivät poliitikot tuo esiin.

Kritiikki Mustasaaren hallintoa kohtaan on mustavalkoista, asiatonta, yleistävää ja loukkaavaa. Suomenkielisenä mustasaarelaisena haluan mm. hyvää kohtelua ja tasapuolista palvelua ja tämä toteutuu Mustasaaressa, valitettavasti ei aina Vaasassa kokemukseni mukaan. Olen tyytyväinen kuntani päättäjien taloudelliseen, tilanteenmukaiseen ja realistiseen toimintatapaan suomen- ja ruotsinkielisten asukkaiden hyväksi. Kannatan lämpimästi hyvää yhteistyötä itsenäisten Vaasan ja Mustasaaren kesken, ei kuntaliitosta.

Hienosti pääsi sunnuntaiaamuna pyörällä töihin. Kiitos aurauksesta. Jatkakaa hyvää työtä.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi