Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä Vaasan kaupunginjohtaja on hieno mies, tervehti minuakin, tuntematonta miestä. Kiitos Häyry.

Veronmaksajat tukevat jokaista ostettua oopperalippua 250 eurolla.

Kovin ollaan huolissaan demokratian tilasta Risikon suulla Ykkösaamu-ohjelmassa. Hallitus itse polkee demokratian periaatteita pitämällä yllä pakkovaltaa sinisten ministeriryhmän avulla, vaikka puolueen kannatus on 1 % luokkaa ja mistereitä sinisillä on peräti 5 kpl. Ja sote-show jatkuu.

Vai ei saisi valittaa tupakanpoltosta kerrostalossa. Tupakansavu ei kuulu sinne missä asuu muitakin ihmisiä eikä ollenkaan miten savu kulkeutuu toisten asuintiloihin (savussa haitta- aineet)!

Sport on varsinainen hurlumhei-joukkue, molempien päiden maalissa soi. Jos joukkue saisi vielä alivoimansa parempaan kuosiin ja peräpään pitävämmäksi, miten hyvin Sport voisikaan liigassa menestyä?

Kiitos kun tiedotitte miksi Eurosport tv-ohjelmaa ei ole enää urheilusivuilla.

Vamkissa ei ole mitään kritisoitavaa, vaan johdon ulospäin näkyvässä työskentelyssä ja työskentelemättömyydessä. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Kun Fazer-kahvilaa tyhjennetään, viekää koko pömpeli muualle pilaamasta Vaasan hienoimman rakennuksen Hartmanin talon maisemaa.

Onko Kuntsin taidemuseo nykyisin vain viikonloppuisin auki? Valtuutettu Tommi Mäen piti pitää kahvilaa auki museon aukioloaikoina ja se näkyy olevan vain kahtena päivänä viikossa auki.

Voi vaasalaisuus, pitääkö sitä nyt niin korostaa. Suomalaisuus on tarpeeksi pientä. Onneksi Toni Viljamaa kirjoittaa hyvin ja oikeista asioista.

Miksi bändin nimi pitää olla Klamydia? Ikävä sukupuolitauti. Jos samalla alueella pysytään, niin eikö nimi voisi olla vaikka Peräpukamat? Täti ihmettelee.

Sportin päätykatsomolle peukkua, mutta pitäisikö biisejä päivittää? Mestiksessä vuosii, vihdoin liigassa. Oltu jo kuitenkin vuosia nyt liigassa.

Jos elämällä on tarkoitus, sen kaikille hetkille tulee merkitys.

Finlandia-hymni. Kuulitko sen gospel-versiona tv-sarjassa Bletchleyn nelikko, osa 2, 29.12.18? Oli kuin pyhäinhäväistystä, en pitänyt.

Kuntaliitosneuvottelijat erimielisiä siitä mistä vuodesta on neuvoteltu. Ei tästä mitään tule. Liitos ei toteudu ja hyvä niin.

En tykkää siitä, kun tv:ssä puhutaan tärkeistä asioista, niin taustalla pyörii häiritseviä kuvia. Se vaikeuttaa keskittymistä olennaiseen.

Tropiclandian piha on pimeä ja liukas. Miksi valopylväitä ei korjata??

Presidentti Niinistön uudenvuodenpuheessa tuli esiin hänen kehotuksensa maahanmuuttajaryhmien vastuunkantoon omiaan ohjaamalla. Esim. mielenilmaukset julkisten mielenosoitustusmarssien muodossa ikävien rikosten ja väärinkäytösten tuomitsemiseksi vaikuttaisivat positiivisesti kantaväestön asenteisiin, ja lisäisivät näin sen suvaitsevaisuuttakin. Vaasassa ei liene vielä sellaisia ilmiöitä esiintynyt, eikä merkittävästi muuallakaan Suomessa.

Euroopassa ei uutisoida objektiivisesti USA:n tilanteesta eikä presidentti Trumpin aikaansaannoksista tavalliselle kansalaiselle.

Tämä Mustasaaren ns. itsenäisyys on kyllä varsin teoreettinen. Suurin osa käy Vaasassa töissä ja vie verotulot Mustasaareen. Lisäksi mustasaarelaiset asioivat ja viettävät vapaa-aikaansa kaupungilla. Alue on täysin yhtenäinen. Kuntien välinen raja on turha, keinotekoinen ja kaukaa menneiltä ajoilta.

Kuntaliitosta koskeva kansanäänestys Vaasassa olisi täysin turha, koska tulos on jo tiedossa. Fiksut vaasalaiset tietävät, että kuntaliitos ja mieluummin useampi on ehdoton edellytys koko Vaasanseudun elinvoiman, kehityksen ja kasvun turvaamiseksi.

Jos haluaa, että Vaasassa taistellaan jatkossa joka vuosi valtion laitosten ja niiden työpaikkojen paikkakunnalla säilymisen puolesta ja ne vähitellen menetetään, kannattaa mustasaarelaisen äänestää kuntaliitosta vastaan.

Joku on täällä jatkuvasti erottamassa Vepsun valmentajaa. Päävalmentajaa enemmän olisin kuitenkin huolissani seuran juniorityöstä. Joku vuosi sitten seura julisti panostavansa nuorten valmennukseen. Tulos on kuitenkin surkea! Yhtään Vepsun joukkuetta ei pelaa valtakunnallisissa nuorten sarjoissa.

Ilmasto on aina alituisessa muutoksessa. Tätä ei voi pysäyttää edes anekauppaa vimmatusti ajavat vihreät ja heidän toiveitaan toteuttavat säikyt poliitikot. Todella noloa.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi